Kelit ovat ihanan kesäiset, mutta tiedätkö mistä huomaa, ettei vielä ole kesä? Siitä että ainakin meidän perheessä atoopikot edelleen rapsuttelevat kutisevia taipeitaan suihkun jälkeen. Vasta heinäkuun helteillä ilma on niin kosteaa, että meidänkään ei tarvitse rasvoa ihoa pesun jälkeen.

Olemme koko talven testailleet erilaisia suihkugeelejä ja etsineet sellaista tuotetta, jonka jälkeen ei tarvitsisi levittää vartalovoiteita. Aina ei jaksaisi tai ehtisi rasvoa, ainakin jos on kiire.

Yksi huipputuote tällä testikierroksella löytyi, joka jätti ihon ihanan pehmeäksi - suorastaan öljyiseksi - mutta sekään ei meitä kaikkia miellyttänyt.

Tilasin alkuvuonna satsin Dermosil-tuotteita, merkki kun on monen perheen suosiossa. Olin lukenut paljon ylistäviä arvioita Dermosilin voidesaippuasta. Toisten vinkkien mukaan taas Sensitive Intiimisaippua jättäisi ihon luonnollisen pehmeäksi, sillä sen PH-arvo on lähellä ihon happamuutta.

Molempiin tuotteisiin petyimme hieman. Niitä käytettäessä iho oli välittömästi suihkun jälkeen kyllä pehmeä, mutta kiristävä tunne tuli iholle aika nopeasti, eli pysyvästi nämä tuotteet eivät ihoa kosteuttaneet. 

Luin netistä vinkkejä, että Dermosilin intiimisaippua sopisi epäpuhtaalle iholle myös kasvojen pesuun, mutta minulle tuote ei sopinut ollenkaan. Se kuivatti liikaa: parin päivän käytön jälkeen otsani oli täynnä pieniä näppyjä.

Hieman samoin kävi Foreverin Aloe Hand & Face Soapin kanssa. Pehmeä tunne säilyi pesun jälkeen ehkä hieman pitempään kuin Dermosililillä, mutta kiristys kuitenkin alkoi ennen pitkää.

Kasvojeni iholle ei tämäkään tuote sopinut. 12-vuotias tyttäreni sen sijaan ihastui tähän suihkusaippuaan kovasti ja omi sen kokonaan itselleen.

Dermosilin tuotteista suurin osa on vailla parabeeneja, silikoneja ja mineraaliöljyjä. Se ei kuitenkaan ole ihan sama kuin luonnonmukainen kosmetiikka. Luonnonmukaisessa kosmetiikassa on ilmeisesti lisäksi vielä joku muu salaisuus, sillä suihkusaippuoissakin ne mielestäni painivat omassa sarjassaan.

Myös suihkusaippuoissa Madara erottautui edukseen. Sarjan Vitalising Soap ei näytä mitenkään kermaiselta vaan ihan tavalliselta suihkugeeliltä, mutta sen jälkeen ihoa ei kiristänyt (vasta kuin ehkä paljon myöhemmin illalla). Madaran tuotteissa ainoa miinuspuoli on mielestäni voimakkaat tuoksut, mutta tämä on tietenkin makuasia.

Suosikikseni tällä testikierroksella muodostui Flow-kosmetiikan himalajansuolakuorinta, josta valitsin Vanilja-Appelsiini -vaihtoehdon. Myyjä kehui luonnonkosmetiikkamessuilla, että se jättää ihon käytön jälkeen suorastaan öljyiseksi, ja tämä tosiaan piti paikkansa!

Tässä tuotteessa tuoksu on ihana, suorastaan herkullinen, melkein ruokaisa. Koiramme Napsu on myös samaa mieltä, sillä se yrittää väkisin tunkea kylppäriin lattia lipomaan aina, kun käytän tätä tuotetta suihkussa.

Miinuspuoli suolakuorinnassa on se, että ihoa ei oikein voi kuoria joka päivä. Tuotetta on myös hankalaa käyttää esim. kiireessä kuntosalin suihkuhuoneessa. 9-vuotias poikani, jonka atopia on meillä pahimmasta päästä, ei myöskään suostunut kokeilemaan tätä tuotetta, vaan pitäytyi perinteisemmissä pesuaineissa.

Saippuoiden sijaan olemme joskus kokeilleet peseytymistä pelkällä perusvoiteella. Minä olen käyttänyt suihkussa myös kookosöljyä. 

Voide- tai öljypesu toki jättää ihon ihanan kosteaksi, mutta niissä haittapuoli on se järjetön sotku, joka niiden käytön jälkeen vallitsee suihkukaapissa. Flow-suolakuorinnassa on hieman sama ongelma: kaapin lattia jää herkästi öljyiseksi ja lattiakaivoon jää suolarakeita.

Ihan täydellistä tuotetta ei siis tällä testikierroksella löytynyt. Jatkamme etsintöjä heinäkuuta odotellessa

Onko sinun tiedossasi joku muu, täydellinen suihkusaippua, jonka jälkeen myös atoopikon iho pysyisi pehmeänä pitkään ilman rasvoja?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 | 

Onko teillä tarvetta pestä iho kauttaaltaan suihkugeelillä joka suihkun yhteydessä? Meidän perhe herkkäihoinen, jossa myös kaksi teiniä, pesee päivittäin saippualla/suihkugeelillä vain kriittisimmät alueet, ja koko vartalon melko harvoin. Sillä tavoin olemme päässeet rasvauksesta vähemmällä, emmekä silti tunne olevamme erityisen likaisia :).

Kolmen muksun äiti
2/19 | 

Mielestäni lasten ei tarvitse käydä joka ilta suihkussa tai muuten pesulla, varsinkaan talviaikaan kun iho ei likaannu päivän aikana. Kesällä hiekkalaatikkoleikkiaika on eri juttu. Liialla pesemisellä vain tulee hinkattua samalla ihon omat suojat pois. Olen yrittänyt pitää periaatteena että vain näkyvä lika pestään pois ja talviaikaan kaksi kertaa suihkussa/kylvyssä on maksimi.

Kukkis
4/19 | 

Dermosilin tuotteet on musta ihania! Mutta nyt täytyy ihan sellainen tässä huikata että atopian hoitoon ja ihon kunnossa pitämiseen yksi ihan ehdoton juttu on juurikin se rasvaus. Aina ei olisi aikaa rasvata tai jaksua mutta se vaan pitää pitää rutiinina sen ihosairauden hoidossa. En missään nimessä suosittelisi etsimään tuotetta, jolla rasvaus voitaisiin korvata koska vesi jo itsessään kuivattaa ja rasvausta ei voi korvata millään. Rasvapesut on toki jees mutta nekään ei yksistään riitä. Toivottavasti löydätte sopivat rasvat perheellenne ;)

Kukkis

Mä teen näitä ihojuttuja työkseni ja siltä pohjalta sanon että atoopikko ei rasvatta pärjää :) hoitoväsymys on tosi yleistä mutta se pitää vaan selättää! Rasvauksesta samanlainen rutiini kuin esim. hampaidenpesusta. Ainakaan vielä ei olemassa konstia jolla rasvaamisesta pääsisi mutta ehkä jonain päivänä....

Atoopikkoperhe
5/19 | 

Suosittelen etsimään oikean rasvan, jonka ansiosta iho pysyy hyvänä. Kun on hyvä rasva, ei ihoa tarvitse välttämättä edes rasvata niin usein, kun ihon kosteus säilyy pidempään. Lääkäriltä saat toisinaan myös näytteitä sekä reseptillä isommat pakkaukset. Orionin uutuus Garbalan on kokeilemisen arvoinen tuote.

Vierailija
8/19 | 

Avenen Xera Calm A.D lipid-replenishing cleansing oil on ollut minun teinitytön atooppiselle talvikuivalle iholle hyvä "suihkusaippua". Toki perusvoidettakin on käyttänyt, Ihotautilääkäri kirjoitti Canoderm-perusvoidetta ja se toimii.

Vierailija
9/19 | 

Paljon öljyä ja omegoita sisäisesti. Olen jättänyt oman ihoni rasvauksen pois, eikä iho enää kaipaa sitä. Lapselle laitan bebanthenia vain niihin kuiviin läntteihin ja joskus kookosöljyä koko keholle. Eucerinin öljysuihkugeeli toimii :)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos sinulle =) Minä kyllä syön paljon kasviöljyjä ja otan aina Omega 3:t purkista. Lapset eivät aivan yhtä säännöllisesti näitä nauti. Meillä on tosi kuiviin kohtiin käytetty Repair-merkkistä voidetta (apteekista, ilman reseptiä). Se on vielä parempaa kuin Bepanthen!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija
10/19 | 

Ceralan pesuöljy on voidemainen, minulla on kuiva atooppinen ja tämä tuntuu minulla toimivan. Toki perusvoidetta käytän pahimpina aikoina lisäksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram