Mikä on varma kevään merkki? Ajattelin itse ensin vastata: tyttären synttärit. Maasta puheavat ensimmäiset ruohonkorret tai kurkiaura.

Päädyin kuitenkin vähän toisenlaiseen luontoilmiöön. Joka kevät huhtikuussa talossamme alkaa hiiviskellä näitä veijareita:

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Pieni Lintu -blogissa on MakroTex -viikon teemana Huhtikuu. Meidän kodissamme tälle kuukaudelle tyypillisin ilmiö on hämähäkkien invaasio. Eräänä kauniina kevätpäivänä niitä vain taas hiipii kodinhoitohuoneen nurkassa, vessan kynnyksellä, keskellä käytävää....

Nämä lähikuvat on poikkeuksellisesti otettu kännykälläni (Lumia 625). Veikkoset ovat niin nopeita, etten kertaakaan ehtinyt kaivaa järkkäriä esiin, kun sihtailin niitä. Kuvat eivät myöskään ole kovin kaksisia laadultaan sillä ne on kaikki otettu illalla, jolloin hämis-seurakunta lähtee liikkeelle. Päiväsaikaan otuksia näkee paljon vähemmän.

En oikein tiedä, mitä näistä kavereista pitäisi ajatella. En minä niistä tykkää. Aina en tapa niitä, vaan joskus kiikutan kiltisti ulos. Mies sanoo, että niitä on koska asumme yhdessä tasossa, ja ulkoseinien lähellä on tiheästi villiviiniä sun muuta kasvillisuutta.

Itse tietysti skitsoilen, onko täällä siivotonta - senkö vuoksi niitä täällä parveilee? Putsaan kyllä kiireen vilkkaa seitit pois, jos niitä jossain näkee. Toisaalta sanotaan, että hämikset ovat hyödyllisiä "kotieläimiä" - ne kun pitävät muut tuhoeläimet kurissa.

Toisinaan pelkään, että talossamme on kosteutta, mikä olisikin sitten huonompi juttu... Olemme asuneet tässä -78 rakennetussa kodissamme nyt seitsemän vuotta.  Talokauppojen yhteydessä täällä tehtiin perusteellinen kuntokartoitus, mukaan lukien kosteusmittaus, eikä mitään löytynyt. Tänne pitäisi kuitenkin tehdä putkiremontti, jonka yhteydessä kylpyhuoneen, saunan, kodinhoitohuoneen ja vessan pinnat pitäisi mielestäni uusia. Kylppärissä ei esim. ole nykyajan vaatimusten mukaista vesieristystä, siksi siellä on suihkukaappi.

Kosteudesta ja hämähäkeistä on olemassa kovin ristiriitaista tietoa. Sanotaan, että hämähäkit eivät viihdy sellaisessa talossa, jossa on hometta, vaan ne poistuvat ensimmäisinä paikalta. Toisen tiedon mukaan hämähäkit taas viihtyvät kosteusvaurioisissa rakennuksissa, koska siellä niillä on helppoa ravintoa tarjolla. Hämähäkithän syövät mielellään sokeritoukkia, ja sokeritoukat viihtyvät juurikin kosteusvauriopaikoissa.

Talossamme ei ole koneellista ilmanvaihtoa vaan painovoimainen, kuten vanhoissa taloissa yleensä. Sen vuoksi sisäilma on selvästi kosteampaa kuin esim. edellisessä, ihkauudessa rivarissamme. Siellä asuessamme kärsin jatkuvasti ihottumasta ja kuivista silmistä, koneellisesti ilmastoiduissa rakennuksissa kun ilma voi olla jopa liian kuivaa.

Vanha venäläinen viisaus väittää, että "elleivät ötökät viihdy asunnossa, ei se ole ihmisellekään hyvä paikka asua." Liian kuivasta ilmasta eivät tykkää ihmiset eivätkä eläimet.

Täällä meidän kodissamme ihoni ja silmäni voivat hyvin. Myöskään muilla perheenjäsenillä ei ole mielestäni normaalista poikkeavaa oireilua. Lapsilla on ollut perus-räkätaudit talvisin (niitäkin tosin vuosi vuodelta yhä vähemmän) ja pojalla atooppinen iho, jota pitää rasvoa. En kuitenkaan usko, että nämä oireet olisivat merkki kosteusvauriosta.

Onko sinun kodissasi ötököitä? Mitä mieltä olet niistä? Mistä ne mielestäsi kertovat?

--------
When an army of spiders invade our house, one can tell that it's April again. Spiders are a certain sign of spring in our house. I'm not quite sure what to think about them. According to someone, spiders are ok becase they eat other, more harmful creatures. Acording to some other information they fancy conditions which are too humid - places where there can be mold.
Are there spiders in your home? What do you think about them?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram