Kävin viimein vaihtamassa Englannin puntia, koska tajusin että meidän tyttöjen matka Lontooseen on edessä jo ensi viikolla! Lähdemme perjantaina ja tulemme takaisin myöhään maanantaina.

Yleensä suunnittelen lomat tarkkaan, erityisesti kaupunkilomat, jotta yksikään kallisarvoinen hetki lomalla ei valuisi hukkaan. Lapsen kanssa ei tietenkään voi buukata lomaohjelmaa täyteen vaan täytyy jättää myös löysää aikaa.

Muutama kohde meillä on jo must-listalla mutta kenties Lontoossa on lapsille jotain selaista, jota en ole tullut ajatelleeksikaan. Antakaapa vinkkejä, vielä ehtii! Olen itse käynyt Britanniassa viimeksi 16 vuotta sitten, mistä on ihan järkyttävän pitkä aika. Silloin chillailimme kaupungissa opiskelukaverini kanssa, joten nyt on luvassa sangen erilainen reissu.

Pääsemme perille perjantaiaamuna. Hipulle ja minulle ykköskohde tulee olemaan vierailu Warner Bros -studiolla, jossa filmattiin Harry Potter –elokuvat. Olemme molemmat intohimoisia Potter-faneja. Hipu on lukenut kaikki Potterit neljä kertaa ja hänen kannustamanaan minäkin ahmin ne viime keväänä. Studiokierrokselle menemme melkein suoraan lentokentältä. Siellä menee varmaan pitkälle iltaan, paikka kun sijaitsee hieman kauempana Lontoon keskustasta.

Lauantaina voisimme käydä Kings Crossin asemalla, jonka Hipu haluaa palavasti nähdä, koska sieltä lähti juna Tylypahkaan. Asemalle kuulemma on rakennettu jonkinlainen turistinähtävyyskin, seinään uponneet matkatavarakärryt, Potter-leffojen kunniaksi.

Olemme myös varanneet risteilyn Thames-joella, joka kiertää Lontoon tärkeimmät nähtävyydet. Se sopisi varmaan lauantain ohjelmaan. Päivään mahtuisi ehkä jotain muutakin – kenties joku museo? Brittish Museum on aivan hotellimme lähellä. Lauantai-iltana käymme myös musikaalissa katsomassa Andrew Lloyd Webberin Oopperan Kummituksen. Näin sen itse aikoinaan Sydneyssä 16-vuotiaana ja se oli unohtumaton elämys…
 

Kuva: visitlondon.com

Sunnuntaina voisi kiertää jonkun toisen museon. Hipu myös haluaa nähdä London Eyen. Toivottavasti sinne ei ole ihan järkyttävät jonot...

Maaanantaille ei kannata rakentaa kauhean kunnianhimoisia suunnitelmia. Päivän päätavoite taitaa olla se, että ehdimme ajoissa lentokentälle. Mutta kenties jotain pientä silloin ehtisi tehdä huoneen luovutuksen jälkeen ennen kentälle lähtöä.

Mitä mieltä olette, kannattaako meidän ostaa London Passit? Matkustamista tulee junalla/metrolla Gatwickista Warner Bros -studiolle, sieltä hotellille Russel Squarelle ja  varmaan aika paljon suhailemme metrolla muutenkin, onhan se oma elämyksensä Lontoossa.

Mitkä ovat Lontoossa 10-vuotiaalle kirjatoukalle sellaisia ehdottomia nähtävyyksiä, joita en ole tullut ajatelleeksi? Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan!

P.S. Muistathan osallistua ihanan Salaattia! -kirjan arvontaan aikaisemmassa postauksessani - aikaa on torstaihin 12.3. klo 20 asti! Opuksessa on 260 tuoretta ja maukasta salaattia, yksi vuoden kullekin arkipäivälle.

------
We wil travel to London next weekend with my 10 year old daughter. We have planned to visit Warner Bros studios where Harry Potter movies were made, Kings Cross station with the same Harry Potter theme and Brittish Museum. I've also booked us tickets to Thames river cruise and to Her Majesty's Theatreto see The Phantom of the Opera. I'm wondering whether we should purchase London Pass for sights and public trasportation... I warmly welcome any tips regarding must things to see or do in London with a kid during a long weekend! Thanks in advance for any advice.

P.S. Please don't forget to take part in the lottery which is on until Thursday the 12th March in my blog. You might win a terrific Salad Love cookbook!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram