Oletko tullut ajatelleeksi, että näin talvilomien aikaan helmi-maaliskuussa myös uimakelit järvivedessä ovat parhaimmillaan?
Avantouinnista on taas tänä talvena tullut minulle tosi rakas harrastus. Ja nyt sen uskaltaa jo sanoa ääneen: yksikään flunssa ei ole purrut minuun, vaikka ympärillä on podettu influenssaa ja jos jonkinlaista räkätautia!
Avantouinnilla on monia terveysvaikutuksia, joista kaikkia ei edes vielä tunneta. Ääreisverenkierto ja koko aineenvaihdunta vilkastuvat, nivelkivut helpottavat, vastustuskyky kasvaa ja kehon valkoinen, passiivinen läski muuttuu aktiiviseksi, ruskeaksi rasvaksi, joka kuluttaa energiaa. Mutta en minä näiden terveystekijöiden takia avannossa käy, ei kylmään kylpyyn tarvitse hampaat irvessä mennä.
Kun pulahtaa hetkeksi hyiseen syleilyyn, vedestä noustessa veri virtaa kohisten ja kehon valtaa uskomattoman hyvä olo. Avannosta voi saada samankaltaiset endorfiinit kuin pitkästä raskaasta urheilutreenistä - ja siihen tarvitaan vain muutama minuutti jäisessä vedessä!
Aloitin avantouinnin veljeni kanssa jo aikoinaan lukioikäisenä. Opiskeluaikanakin kävin aina silloin tällöin avantosaunassa. Tein jopa sosiaalipsykologian harjoitustyön avantouimareiden saunapuheista :D
Lasten synnyttyä rakas hyytävä harrastus jäi joksikin aikaa, kunnes vuosi sitten tammikuussa uskaltauduin taas kokeilemaan sitä. Talven jälkeen jatkoin uimakautta vielä huhti-toukokuussa, vaikka kunnan tarjoama avantouimareiden lämmin pukukoppi lähti kesävarastoon, ja kesän kuihduttua uin edelleen viileissä avovesissä syys-lokakuussa ja vaihdoin vaatteet laiturilla, kunnes pukukoppi tuli takaisin. 
Nyt marras-helmikuussa olen yrittänyt käydä avannossa melkein joka toinen päivä. Kylmä kylpy oli yksi niistä harvoista asioista, joita ikävöin joululomalla Thaimaassa. Mukavinta on, että Hipukin on välillä tullut kanssani sunnuntaisin avantosaunaan!
Mieluiten kävisin uimassa joka päivä mutta siihen ei tietenkään aikani riitä. Käyn pulahtamassa usein aamulla ennen töitä tai illalla töiden jälkeen niinä iltoina, kun en treenaa mitään liikuntaa. Hulluuden huipennus taisi olla eräänä iltana klo 22.30 maissa, kun kävin sivakoimassa muutaman kierroksen pimeässä. Kun sinne oli vain pakko päästä!
Olen jo pitemmän aikaa halunnut jakaa tämän ilosanoman kanssanne. Aiheesta oli tietenkin pakko tehdä myös video vlogiini Vlogiaan.
https://vlogia.com/videot/1149/avannossa-ice-swimming
Jos kärsit palelevista jaloista tai käsistä, ei muuta kuin hyppää järveen. Jos olet juuttunut flunssakierteeseen, tässä sinulle uusi harrastus, joka säännöllisesti harjoitettuna voi palauttaa vastustuskyvyn. Jos olet kiireinen kuten minä, etkä ehdi tarpeeksi usein hakemaan kicksejä kuntosalilta, mene avantoon.
Mene avantoon, ihminen, mene! Sieltä tulee hyvä olo, takuuvarmasti
-----
Believe it or not, February is the best time to go swimming in the lakes in Finland!
During this winter ice swimming has become extremely important for me. Not only there are several health effects of which many remain still unknown, but I love ice swimming simply because the feeling you get when you come out of the icy water is unbelievable! You can almost hear the blood running in your vessels and your body is filled with pure pleasure.
This amazing feeling is similar to the kicks which you can get from heavy exercise but in the icy water the pleasure is achieved only in a couple of minutes! I warmly :) recommend ice swimming for anyone. Well being and joy are guaranteed!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram