Peipsijärvi , ©www.ruuhkavuodet.net

 

Virolaistalo , ©www.ruuhkavuodet.net

Terveisiä Viron suurimman ja Euroopan neljänneksi suurimman järven rannalta! Juhannus täällä on sujunut luonnon rauhassa ja hiljaisuudessa, saunoen ja lähellä pesiviä joutsenia katsellen.

Ajoimme tänne eilen Tartosta. Viron-matkamme alkaa olla lopuillaan. Lähdimme reissuun viime viikonloppuna ja palaamme pian takaisin. Blogi on loman aikana päivittynyt ajastetuilla postauksilla ja olen ehtinyt kommentoida hitaasti postauksia. Pahoittelut siitä.

Loma on ollut tosi kiva: takana ovat Haapsalu, Muhun saari ja Saarenmaa, Pärnu ja Tartto. Kirjoitan blogiin myöhemmin tarkemmin oman postauksen joka kohteesta.

Päädyimme viettämään juhannusta Peipsijärven rannalle Mustveen pikkuiseen kylään, koska paikka on sopivasti matkan varrella Tarton ja Tallinnan välillä ja halusimme viettää keskikesän juhlaa luonnon helmassa.

Minä en ole mikään perinnejuhlien ystävä, enkä ainakaan välttämättä halua juhlia niitä perinteisesti. Siksi tämä juhannus oli mukava: vietimme alkuiltapäivän Tartossa seikkailupuistossa vaijerien varassa (siitä lisää myöhemmin) ja saavuimme ryytyneinä majapaikkaamme Kalameesten majaan, Mustveen kylään.

Vuokrasimme käyttöömme tynnyrisaunan ja kävimme syömässä sillä aikaa kun sauna lämpeni. Majapaikan isäntä ei puissa säästellyt, vaan lämmitti saunan sataan asteeseen! En tiedä, valehteliko saunan lämpömittari koska lapsetkin istuivat löylyissä jonkin aikaa mukisematta.

Löylyistä oli tietenkin pakko päästä Peipsijärven syleilyyn, vaikka vesi oli jäätävää. Ranta oli niin matala että kahlaamalla pääsi ihan lähelle ulapalla torkkuvia joutsenia.

Juhannussaunan jälkeen napostelimme sipsejä ja dippiä. Lapset saivat juhlan kunniaksi aloittaa karkkipäivän ennakkoon.

Minua naurattaa, kun olen seurannut sosiaalisessa mediassa kavereiden sääpäivityksiä. Ne ovat tihkuneet hämmästystä ja katkeruutta siitä, että juhannuksena ei olekaan aurinkoista ja shortsikeli. Itsestäni tuntuu, että sade ja +14 on ihan normaali juhannussää. En muista että juhannuksena olisi ikinä ollut mikään helle.

Peipsijärvelläkin välillä ripsi vettä ja sadepilvet roikkuivat harmaana verhona järven selällä. Silti ilma oli pehmoista, puiden lehdet syvän vihreitä ja pensaat kukassa. Ihan niin kuin juhannuksena kuuluukin.

Viron-matkan sijaan harkitsimme myös viikon all inclusive -lomaa Turkin Alanyassa. Jostain syystä minua ei yhtään kaduta päätöksemme. Tuntuu, että kaksi viikkoa jouluna Thaimaassa riitti täyttämään aurinkokiintiön pitkäksi aikaa.

Miten sinun juhannuksesi sujui?
----

Greetings from Peipsijärvi in Estonia where we celebrated mid summer. We are on our way home after spending a bit more than a week on vacation in this beautiful, green and fresh country. The peek of our celebration yesterday was bathing in a special sauna in 100 degrees. After that a little rain didn't matter at all. It is a part of the tradition.

 

 

 

 

 
 
 
 

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia

 

Kommentit (10)

2/10 | 

Virossa olisi kyllä kiva kiertää vähän enemmänkin - mutta meidän isäntä ei tykkää ajomatkoista. Itse olen kerran ollut työmatkalla Tartossa ja ihastuin täysin tuohon yliopistokaupunkiin.
Kiva päästä lukemaan postauksiasi!
Ja vaikka sää täällä on juhannuksena vaihdellut sateesta auringonpaisteeseen, ei se ole haitannut - lisää vaatetta vaan päälle;)
Hyvää juhannuksen jatkoa!

3/10 | 

Minäkin odottelen tarkempaa postausta Viron reissusta, meillekin Viron matkailu on tuttua. Olemme käyneet Tallinnassa monen monta kertaa, Pärnussa ja Tartossa. Haapsalu on paikka, missä olisi kiva käydä. Ehkä joku kesä, tänä kesänä emme suuntaa Viroon vaan Berliiniin.

Me olemme viettäneet juhannusta kotosalla. Minulla on ollut flunssaa ja eilinen meni lähes täysin sängyssä lukien, tänään olen tehnyt jo vähän pihahommia. Lepäily näyttää auttaneen, sillä flunssa tuntuu menevän jo ohi.

Anonyymi
4/10 | 

Tykkään kovasti että teillä on Virossa kivaa. Mutta miten ihmeessä saat Mustveen sijaitsemaan Tarton ja Tallinnan väliin?
Hyvää loppumatkaa!
T. Virolainen

5/10 | 

Odottelen kiinnostuneena tarkempaa postaustasi Viron reissusta, meillä on ollut jo pidempään suunnitteilla sellainen ja ajattelin että ensi kesänä olisi sen vuoro.

Minä muistan helteisiäkin juhannuksia :) hääpäivänämme 15 vuotta sitten oli upea sää.

Me olemme viettäneet tänä vuonna juhannusta Kreikan lämmössä. Sitä on ollut niin paljon, että vähempikin olisi riittänyt :D :D

6/10 | 

Kiitos kommentistasi :) Sanotaan että Mustvee oli meidän reitillä Tarton ja Tallinnan välillä sijaitseva, sopiva, luonnonläheinen kohde. Viro nyt on niin pieni että oikeastaan mikä tahansa on matkan varrella Tallinnaan ;)
Mukavaa uutta viikkoa!

7/10 | 

Toivottavasti flunssa on lopullisesti selätetty ja olet jo kunnossa!
Berliini on ihana kaupunki... Olen iloinen että pääsette sinne lomalle.
Meidän perheen enemmistö tykkäsi Haapsalusta eniten tällä lomalla. Keskiaikainen linna siellä on niin upea ja puutalot viehättäviä. (Asiaan saattaa vaikuttaa myös se että Haapsalussa ollessamme oli paras sää ;) ) Kohteesta kerron tarkemmin heti ensi viikolla.

8/10 | 

Ymmärrän teidän isäntää, automatkailu käy selän päälle... Mekin varmaan jatkossa nautimme Virosta kohde kerrallaan. Nyt nähtiin monta kohdetta lyhyessä ajassa mutta useimmista vain pintaraapaisu.
Minäkin yllätyin, kuinka viehättävä kaupunki Tartto oli! Se on jopa vanhempi kuin Tallinna, mitä oli hieman hankalaa uskoa. Ja se oli paljon rauhallisempi kuin Tallinna, joka näin kesäisin pullistelee (suomalais)turisteja.
Mukavaa uutta viikkoa!

10/10 | 

Ai juhannus kesällä 2000? Minä en muista siitä enkä oikeastaan koko kesän säistä oikeastaan mitään koska olin kesätöissä paikassa, jossa oli kova meno päällä.
Mukavaa, että kävitte tukemassa Kreikan taloutta ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram