Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Arki on jotain, joka vilisee huomaamatta ohi. Arkipäivät soljuvat kuin helmet nauhassa, toinen toistensa kaltaisina. Niiden yksityiskohtia ei muista, eikä arjen käänteistä tule näppäiltyä kuvia, sillä kamera on yleensä todistamassa vain elämän käännekohtia.

Päätin kirjata ylös ja seurata kameran kanssa tavallista arkipäivääni. Omasta mielestäni on kivaa lukea toisten blogeista tällaisia arkea kuvailevia postauksia. Viimeksi omaa arkipäiväänsä kuvaili seuraamistani blogeista Elsa-Aalia, jolta sain idean tähän arkipostaukseen.

Samalla keksin, että voin osallistua arkipäiväni kuvilla Communal Global - blogin "Wednesday around the world" -postaukseen. Törmäsin ilmiöön Pieni Lintu -blogin kautta. Pieni Lintu on valokuvapainotteinen blogi, jota olen oppinut arvostamaan kovasti sinä lyhyenä aikana, jonka olen blogia seurannut.

Communal Global -blogin tavoitteena on yhdistää eri maailmankolkissa asuvia naisia ja kuvien avulla kertoa eri maiden arjesta - tehdä pikamatka maailman ympäri! Keskiviikkoisin naiset eri puolilta maailmaa voivat  julkaista omassa blogissaan päivästään kertovia kuvia ja linkittää postauksensa Communal Global -blogiin. Sinäkin voit liittää oman keskiviikkokatsauksesi mukaan esimerkiksi Pienen Linnun blogin kautta, klikkaamalla hänen postauksensa lopussa olevaa sinistä nappia.

Minun keskiviikkoni oli aika tavallinen työpäivä. Heräsin seitsemän maissa ja kävin pulahtamassa avannossa vielä ennen töiden alkua, koska mies vei lapset kouluun.

Töissä oli ensimmäiseksi kehityskeskustelu tiimiläiseni kanssa, mitä odotin innolla. Koen esimiestyön tällä hetkellä työssäni palkitsevimmaksi osa-alueeksi. Siinä on mahdollista kehittää ja kehittyä. On jotenkin paljon mielekkäämpää pyrkiä siihen, että tiimi loistaa sen sijaan että keskittyisi itse loistamaan suorituksillaan. Näissä tilanteissa olen kerta toisensa jälkeen ällistynyt siitä, kuinka rakentavasti nuoret osaavat nykyään antaa palautetta ja kuinka ratkaisukeskeisesti asioita on mahdollista lähestyä. Sain keskustelusta paljon eväitä omaan kehitykseeni.

Iltapäivällä pidin pitkästä aikaa presentaation omasta vastuualueestani kuukausipalaverissa, jonka olen joutunut jättämään välistä muiden töiden takia useamman kerran peräkkäin. Sen jälkeen kävin läpi rästimeilejä ja sain lopulta urakoitua alta pois yhden pienimuotoisen mutta työlään tehtävän, jonka olin jättänyt viime tippaan.

Lähdin töistä lähempänä puoli kuutta ja kävin kotimatkalla kaupassa, koska mies oli unohtanut ostaa maitoa, voita ja jogurttia. Mukaan tarttui myös pussillinen pakastepullia... Hiilarihimo on taas vaivannut viime aikoina.

Pääsin kotiin kuuden jälkeen. Tyttö lähti kanssani vielä pienelle iltakävelylle ja sain kuulla monta, toinen toistaan jännempää juttua koulumaailmasta :)

Paistoimme pullat iltapalaksi ja keskustelimme syödessämme omatunnosta, oikeasta ja väärästä sekä rangaistuksista. Hessulla on viime aikoina ollut jonkinlainen eettinen pohdinta päällä. Hän on harva se ilta kysellyt surullisena esim. adoptiolapsista, jotka köyhät vanhemmat joutuvat kehitysmaissa hylkäämään orpokodin ovenpieleen.

Tällä kertaa hän halusi kuulla, voiko lapsi joutua vankilaan ja selitimme hänelle, mkä on nuorisovankila. Juttelimme että sinne joutuvat sellaiset nuoret, joiden vanhemmat eivät taida seurata tarpeeksi, mitä oma lapsi tekee. Sanoin Hessulle, että itse asiassa onkin ihan hyvä kun me isän kanssa määräilemme häntä ja komennamme pesemään kädet, pukemaan toppahousut tai menemään nukkumaan: se tarkoittaa että välitämme.

Nyt viimeistelen tätä postausta. Pian lapset siirtyvät iltapesulle. Toivon mukaan Hessu saadaan sänkyyn yhdeksään mennessä, mutta Hipusta en mene vannomaan. Tyttö on vasta 10-vuotias mutta huolehtii itsestään jo hyvin perusteellisesti - kuinkahan kauan vessa on varattu sitten, kun se varsinainen teini-ikä alkaa?

Tänä iltana pitäisi vielä valmistautua huomisaamun kokoukseen. Voisin myös lueskella muiden blogeja ja vastailla oman blogini kommentteihin.

Mten sinun keskiviikkosi sujui?
----


We rarely take photos or write stories of our everyday life. I was inspired by a story about an everyday life published by another blogger and decided to describe my ordinary Wednesday in my blog. With this same blog post I participate for the first time in the "Wednesday around the world"  theme of the Communal Global - blog. 
My day was pretty normal. I got up around 7 am and started the day with quick ice swimming. You can read more about this hobby in my previous blog post
At work I had a development discussion with my team member. I am always impressed by her truly professional, constructive and solutions oriented way of approaching things. Later during the afternoon I gave a presentation in a monthly meeting about my area of responsibility.
After work I did some grocery shopping, went for a walk with my daughter and then we baked buns with the kids (that is: we warmed up frozen buns bought from the store).
We had the evening snack together and discussed severe topics with our 7 year old son who has recently thought a lot about inequality in the world. 

Now kids are about to go to bed. I should read through some material for tomorrow morning's meeting. I'd also like to read some blogs  and reply to comments of my blog.
How was your Wednesday?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram