Älykello voi monen mielestä olle turha kilkutin. Minä olen kuitenkin samanlainen kuin moni suomalainen mies siinä mielessä, että innostun herkästi uusista, elektronisista vimpaimista.

Olen tyytyväinen Huawei-kännykän käyttäjä, joten olinkin iloinen, kun sain blogini kautta mahdollisuuden testata *Huawei Watch -älykelloa. 

Muutaman kuukauden testijakson jälkeen olen hieman kahden vaiheilla. Halusin kokeilla tätä hilavitkutinta erityisesti sen kuntoilusovellusten vuoksi.

Kello laskeekin ihan kätevästi Google Fit -sovelluksen kautta päivän aikana kertyneet askeleet ja näyttää tarvittaessa sydämen sykkeen. Jäin kuitenkin hieman epäluuloiseksi askelmittauksen suhteen.

Olen käyttänyt pitkään Fitbit Flex -aktiivisuusranneketta, ja sen näyttämät askelmäärät poikkeavat huomattavasti Huawei Watchin luvuista. Siinä missä Huawein mukaan askelia oli minulle kertynyt normipäivänä vain reilut 5 000, Fitbit Flexin mukaan päivän tavoite, 10 000 askelta, oli jo täynnä!

Samoin kävi aikoinaan, kun testasin Polar Loop -aktiivisuusranneketta. Tekisi mieli uskoa vanhaa kunnon Fitbitiä, joka on palvellut minua luotettavasti jo useamman vuoden ajan.

Lisäksi jostain syystä odotin, että älykello kannustaisi kuntoilemaan: hälyttäisi esim. jos on istunut liian pitkään paikoillaan. Tällaisia ominaisuuksia en itse ainakaan saanut siitä irti.

Yleensä ottaen minulle jäi hieman arvoitukseksi, missä asioissa älykello on erityisen tarpeellinen. Sen kautta on toki ihan kätevää lukea ja tuhota tai arkistoida kännykkään tulleet sähköpostiviestit. Kello myös synkronoi kaikki ne sovellukset, joita olin hiljattain käyttänyt kännykässä: nettilehdet, Instagramin, Facebookin jne.

Facebook-ilmoitukset älykellolla on näppärää lukea, mutta minua jäi harmittamaan, että esim. Instagramista kello näytti vain sanallisen ilmoituksen ("Maija Meikäläinen on tykännyt kuvastasi") mutta ei itse kuvaa.

Huawei Watch keskustelee sekä iPhonen että Android-kännyköiden kanssa. Sen hinta on noin 400 euroa.

Kellon yhdistäminen kännykkään on vaivatonta, ja lataus hoituu laturilla, jonka magneetti napsahtaa kiinni metallisen kellon takaosaan. Itselläni kellon akku ei kestänyt kuin 12 tuntia, vaikka valmistajan mukaan akun pitäisi kestää lähes 1,5 vuorokautta.

Kello jäi koekäyttöjakson aikana minulta yllättävän usein pöydälle makaamaan ensisijaisesti ison kokonsa vuoksi. Ranteeni ovat ohuet, joten minulla kello näytti lähes huomiotaherättävän suurelta. Töissäkin moni noteerasi sen tyyliin: "onpas sulla muhkea kello."

Huawei Watch on noin 11 mm paksu ja sen näyttö on 42 mm halkaisijaltaan. Ronskin miehen karvaisessa ranteessa tämä lelu ei välttämättä herättäisi ihmetystä, mutta pitsipaidan kalvosimen alla se on hieman hassunnäköinen.

Onko sinulla tai lähipiirilläsi kokemusta älykelloista? Mikä on sellainen elektronin vimpain, jota ilman et haluaisi olla?

*Kello saatu testikäyttöön blogin kautta.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (2)

Mie vaan
1/2 | 

Minulla on Polarin M400, siinä on ihania värejäkin. Omani on valkoinen. Pieneen ranteeseeni just kivan kokoinen. Polar hälyttää esim. jos istut tunnin paikoillaan töissä tietokoneen ääressä ja kellon näyttöön tulee viesti it's time to move. (Käytän sitä englanninkielisenä) Viesti pistää liikettä kinttuun työpaikallakin, käyn mutkan kävelemässä. Muutoin Polar on käytössä sykemittari ominaisuuksien takia lenkillä, pyöräillessä jne. Sellaista älykelloa johon saa FBn, sähköpostit jne en kuitenkaan koskaan ostaisi, mielestäni täysin turhaa.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minullakin oli aikoinaan Polarin sykemittari. Ostin sen vuonna 2002 ja se palveli peräti 10 vuotta, vaikka käytin sitö myös uidessa! Alan olla sillä kannalla, että nämä aktiivisuusrannekkeet, älykellot sun muut eivät korvaa sykemittaria. Kuntoilijalle se taitaa olla ainoa oikea vaihtoehto.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat