Tiedäthän, että koulutus ja ammatti naiselle synnyttää hyvinvoivia perheitä? Tämä pitää paikkansa niin länsimaissa kuin erityisesti kehitysmaissa. Kun äidillä on työpaikka, hänellä on myös itsenäinen asema. Naisen auttaminen auttaa koko yhteisöä.

Sain tänä vuonna henkilökohtaisen kutsun osallistua Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan ja pyynnön kirjoittaa tapahtumasta blogiini. Minua harmitti vietävästi, kun ensin ajattelin, etten voi osallistua. Olen yrittänyt karsia kaikkia vapaa-ajanmenoja tänä syksynä koiranpennun takia, jottei se jäisi muun perheen hoidettavaksi, Lisäksi sunnuntaisin lapsilla on taitoluistelu-, futis- ja näytelmäharjoitukset. Ei siinä välissä äiti paljoa ehdi tapahtumiin osallistua...

Sitten tajusin, että voinhan minä tehdä hyvää, omin päin. Minähän kävelen monta kertaa päivässä kotikulmillamme, koiranpennun kanssa. Päätin tehdä oman pikku kävelyn kehitysmaiden naisten hyväksi.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman tavoite on kerätä kehitysmaiden naisille 2500 Ammattia. Kävelytapahtumissa voi lahjoittaa esimerkiksi 30 euron arvoisen Ammatin, jolla yksi nainen pääsee kestävän toimeentulon alkuun.

En periaatteessa tue kirkollisia kampanjoita, mutta tällä kertaa halusin lähteä mukaan, naisten koulutuksen ja toimeentulon vuoksi. Kerätyillä rahoilla naiset käyvät yrittäjyyskoulutuksessa, saavat pienlainoja oman yrityksen perustamiseen, perustavat säästöryhmiä, oppivat yrittäjyystaitoja sekä lukemaan ja kirjoittamaan.

Naisten Pankki itse asiassa kannustaa järjestämään oman kävelyn. Tapahtumaan voi lmoittautua, lahjoittaa Ammatin verkkopankkitunnuksilla ilmoittautumissivulla, ja valita paikkakunnaksi ”muu”.

Kehitysmaiden naisille saa Ammatteja kävellä koska tahansa, vaikka suurin osa kävelytapahtumista on järjestetty kuluvalla viikolla ja kampanja huipentui tänään järjestettävään päätapahtumaan Helsingissä.

Oletko sinä osallistunut tai ajatellut osallistua Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumaan?

---

A Finnish charity organisation organized today a national walking event in which people were encouraged to donate money for education projects of women in the third world. At first I was a bit disappointed because I thought that I cannot participate. Then I realized that after all I can - anyone is encouraged to organize a walk by themselves! Therefore we took a little walk with my puppy dog and donated for the good cause. You can do the same!

Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

 

Kommentit (4)

Voikku
1/4 | 

Tuo olikin minulle ihan uusi juttu. Täytyy siis pitää silmät ja korvat jatkossa auki tälläisille. :)

Maria Luomulaaksosta
3/4 | 

Naisten Pankki tekee kyllä todella paljon hyvää.

Ihana koiruus teillä muuten. :)

Pitää muistaa päivittää tämä blogisi uusi sijainti blogilistaani. En edelleenkään ole sitä saanut tehdyksi...hatara pää. Josko sen nyt tänään saisin aikaan niin ei menisi postaukset ohi.

Maria 
http://www.luomulaakso.fi/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram