Madara, Mossa, Davvi, Esse, Helixium, Sante, Zuii, Zao... Luonnonkosmetiikkaa on niin paljon. Minulla meinasi tänään mennä aivan pää pyörälle Luonnonkaunis-messuilla Pasilassa.

Kaikki on valistuneen esiteinini syytä (tai ansiota). Meillä nimittäin käytiin vuodenvaihteen tiimoilla kiinnostava keskustelu.

11-vuotias tyttäreni oli ladannut puhelimeensa Cosmethics-sovelluksen ja siivosi kylppärin kaappeja sen avustuksella. Hän kantoi minulle läjän purkkeja ja purnukoita, joita ei enää kelpuuttanut käyttöönsä.

Ei parabeeneja, ei silikoneja, ei mineraaliöljyjä - tähän suuntaan tytttäreni halusi nyt muuttaa kosmetiikkaostoksiamme.

Minä suhtauduin asiaan aluksi hieman skeptisesti. Sanoin, että olin käyttänyt jo nelisenkymmentä vuotta parabeeneja, silikoneja ja mineraaliöljyjä sisältävää kosmetiikkaa ihan hyvällä menestyksellä - hengissä olin edelleen. Luonnonkosmetiikasta taas minulla oli huonoja kokemuksia.

Olin aikaisemmin, vuonna 2009, käyttänyt  Dr Hauschkaa muutaman kuukauden, ja sen ansiosta aikuisiän akneni roihahti aivan hillittömäksi. Tilanne normalisoitui vasta pitkän antibioottikuurin avulla.

Viime vuodenvaihteessa ostimme kuitenkin kokeeksi erästä toista, tunnettua luonnonkosmetiikkamerkkiä molemmille. Ja me molemmat tykästyimme yllättävän paljon. Siitä teen pikapuoliin ihan oman postauksen.

Pian kosmetiikkamerkin vaihdoksen jälkeen tuntui kuin ihoni kunto olisi parantunut. Vähemmän hormonifinnejä ja muita epäpuhtauksia, vähemmän juonteita, enemmän hehkua ja sileyttä... Tyttöni kertoi myös hyvistä fiiliksistä. (Toisaalta samoihin aikoihin myös ruokavaliossani tapahtui muutoksia.)

Niinpä me tytöt olemme päättäneet antaa luonnonkosmetiikalle mahdollisuuden. Aiomme testata järjestelmällisesti eri sarjoja ja kertoa kokemuksistamme täällä blogissa.

Oletko sinä kokeillut luonnonkosmetiikkaa? Mistä sarjoista pidät? Ja onko mikään sarja yli muiden, kun ongelmana on aikuisella ruusufinni ja teini-ikää lähestyvällä tyttärellä herkkä, helposti reagoiva iho?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (16)

Maiju
1/16 | 

Minä olen tutustunut reilun vuoden aikana useisiin luonnonkosmetiikkasarjoihin ja olen löytänyt sieltä käyttööni todella ihania tuotteita. Olen kosmessa ns. sekakäyttäjä eli käytän sekä luonnonkosmea että myös sitä perinteistä. Oli muuten niin ihana nähdä sut tänään. 

Etna
2/16 | 

En juurikaan käytä kosmetiikkaa, mutta kuulostaa kivalta tuo teidän yhteinen projekti. Mielenkiinnolla jään odottelemaan tekstejä. :)

Tuija Satulinnasta
3/16 | 

Tubettavien tätien kautta tänne löysin. Käytän suht vähän kosmetiikkaa, mutta luonnonkosmetiikka kiinnostaa. Innolla odotan teidän kokeiluiden tuloksia.

Outi Krimou
4/16 | 

Ei ole tullut testattua oikeastaan mitään luonnonkosmetiikkaa. Innolla odotan teidän kokeilujen tuloksia.
Ihanaa oli nähdä livenä eilen ♡♡♡

Kati's way blogi
Liittynyt7.4.2016
5/16 | 

Juuri tänään viimeksi mietin näitä kosmetiikkajuttua. Tosi kiva päästä lukemaan teidän kokeiluista. Toivottavasti sieltä nousisi itsellekin joku merkki, jota lähtisin kokeilemaan. :)

Gitta
6/16 | 

Heippa
Olen nelikymppinen sekaihoinen nainen. Ihoni on talvisin kiristävän kuiva ja kesäisin hyvin herkkä auringolle. Olen jo 20v sitten tutustunut Marja Entrich kosmetiikkaan. Välillä on ollut kausia jolloin olen käyttänyt peruskosmetiikkaa ihan ruokakaupastaja toisaalta aikoja jolloin ihan huippukosmetiikkaa. Palaan kyllä aina näihin ME tuotteisiin. Nyt viimeiset kuusi vuotta en ole muita käyttänytkään muuten kuin meikeissä. Valikoimassa on lähinnä ihonhoidollisia tuotteita, mutta myös joitakin meikkejä. Kasvojen iho on hehkeä, väri on muuttunut ihanan kuulakkaaksi, pehmeä ja kiristämätön näiden tuotteiden ansiosta. Vartalotuotteet pitävät kuivan ihon pehmeänä. Tyttäreni 15 kärsii aknesta ja näillä se pysyy kurissa. Oikeasti. Lapseni olen jo kylvettänyt me ihonhoitoöljyllä ?
Merkin tuotteet on monikäyttöisiä ja riittoisaa, hinta on kohtuullinen. Ei turhaa hintaa makseta myöskään purkkien ulkonäöstä.
Meikeissä myös suosin luonnonkosmetiikkaa. Niistä lempparini ovat Flow ja Benecos. Flow on suomalainen ja upea sarjaa. Mainita voisi esim mineraalimeikkipuuterin joka on kätevä ja toimiva.Flow tekee myös ihania ihon ja vartalonhoitotuotteita. Benecos tekee taas todella huokealla hinnalla. Heidän värikosmetiikassa on väriä ja enpä ole parempaa luonnonkosmetiikan ripsaria käyttänyt.
En aio enää siirtyä muihin. Kaikki kosmetiikka löytyy nykyään luontaistuotekaupasta ?

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Suurkiitos vinkeistä! Tuo Marja Entrich on minulle täysin tuntematon, täytyypä ottaa se listalle. Flown tuote tarttui messuilta mukaan mutta Benecosin osastolle en valitettavasti ehtinyt kun tuli kiire toisaalle ? Täytyypä pitää sekin mielessä.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kirppu
7/16 | 

Kannattaa kokeilla ruotsalaista Estelle&Thild-sarjaa, aivan huippuja tuotteita! Saa ainakin Sokoksista ja Stockalta.

Tiia K
8/16 | 

Sekakäyttäjänä valitsen omat suosikit eri paikoista. Jos luonnonkosmetiikan saralla joku tuote on selvästi paras, se on toki plussaa. Oli ihanaa nähdä, olit niin suloinen ja kaunis ja herttainen, jatkanko vielä, no ihana!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram