Tämä viikko on sujunut pitkälti koiranhoidon merkeissä. Se on tarkoittanut 2-3 päivittäistä lenkkiä. On olut mukavaa huomata, että homma onnistuu ja myös maistuu! Sen jälkeen kun teimme varauksen koiranpennusta olen välillä pohdiskellut, mistä ihmeestä revin ajan koiran lenkittämiseen, kun ylimääräistä aikaa ei todellakaan ole.

Tämä viikko on jälleen todistanut, että koira tuo arkeen lisää hyviä hetkiä eikä päin vastoin. Jostain se aika vain on löytynyt, eikä se ole mistään pois. Koiran kanssa pääsee haukkaamaan happea joka päivä - ja ulkoillessahan tulee aina hyvä mieli. Lenkeillä on aivan eri lailla ehtinyt havainnoida kevään merkkejä luonnossa. Ystäväni lähetti minulle linkin ihanaan Uraäidin Ruuhkavuodet 

 ...and "not so alive"

Uraäidin Ruuhkavuodet
Movement Uraäidin Ruuhkavuodet 
Uraäidin Ruuhkavuodet

Maanantain hyvät hetket olivat aamulenkki koiran kanssa ja sen päälle aamu-uinti järvessä ennen töitä. Myös illalla koin mukavan yllätyksen: töistä tullessani tyttö tuli tihkusateessa tiellä vastaan koiran kanssa. Mahtavaa - haaveilen koirasta muun muassa siksi, että koululaisemme ulkoilisivat enemmän. Tavallisesti erityisesti tyttöä on lähes mahdotonta motivoida menemään ulos huonolla kelillä.

Tiistaina pääsin ulkoilemaan koiran kanssa aurinkoisessa säässä sekä aamulla että töiden jälkeen. Jälkimmäisen lenkin tein juosten, lämmittelyksi salitreenille - ja voi taivas, kuinka vanha koirakin jaksaa juosta! Viisi kilometriä hujahti alle puolessa tunnissa, vaikka kävelimme välillä. Lenkin jälkeen menin vielä kuntosalille, jossa minulle tehtiin pitkästä aikaa uusi ohjelma. Toivottavasti se palauttaa treeni-intoni, joka on ollut hieman kadoksissa.

Keskiviikkona kävin ennen töitä kampaajalla. Töiden jälkeen kotiin palattuani koira tuli sohvalle syliini (huom! - se on keskikokoinen, yli 20-kiloinen otus) ja painoi päänsä rintakehääni vasten. Pötkötimme siinä sohvalla, lapset höpöttelivät kuulumisiaan meille ja kylässä oleville isovanhemmille ja silmäluomet alkoivat lupsua molemmilla...
Eihän siitä olisi malttanut nousta, mutta lähdimme kuitenkin miehen kanssa vielä salille, kun kahdestaan kerrankin pääsimme. Tein uudesta ohjelmasta jalkapäivän sillä seurauksella, että jalat olivatkin sitten kaksi päivää kipeät.

Vappuaattoaamun eli keskiviikon aloitin koiralenkin jälkeen renkaidenvaihdossa. Vaihdoin tällä viikolla leasing-autoa ja juuri ennen nykyisen autoni käyttöönottoa huomasin, että siinähän oli vielä talvirenkaat. Minulta on tällä viikolla mennyt aika paljon aikaa tähän vaihdon järjestelyyn mutta olen kuitenkin iloinen, että autonvaihto onnistui. Tämä auto sopii meille monella tavalla paljon paremmin kuin edellinen.
Töissä poikkeuksellisesti muistin hakea lounasravintolasta lapsille tilaamani simapullot ja vastaleivotut munkit (jonain toisena vuonna kun olen unohtanut noutaa ne.) Lapset kuluttivat herkut trampoliinilla pomppien. Tyttö on oppinut tekemään hienosti voltin trampalla!
Mies soitti minulle pikku-uutisia ennen kuin lähdin töistä: herttainen, karvainen vieraamme oli päässyt tekemään tihutöitä kun olimme poissa kotoa. Keittiön työtasolle oli jäänyt sekaleipä paperipussissa, ja vanha koirarouva oli innostunut repimään pussin rikki sekä järsinyt leivästä kuoret pois.
Vappuaattoiltani kului "terminaattorin" kanssa metsässä: tein 1,5 tunnin kävelylenkin, jonka jälkeen olisin ollut valmis petiin. Jäin kuitenkin sohvalle notkumaan turhan myöhään, mikä oli tyhmää... Seuraavana aamuna nimittäin puudeli halusi aamuseitsemältä pissalle.

Starts with T - Terminator!
Uraäidin Ruuhkavuodet


Uraäidin Ruuhkavuodet

♥ Vappupäivä eli perjantai alkoi siis minulle aikaisin. Aamulenkin jälkeen en saanut enää uudestaan unta, joten latasin pyykki- ja tiskikoneet päälle, järjestelin hieman kotia, vaihdoin vessaan puhtaat pyyhkeet ja lähdin salille, jossa tein hyvän yläkropan treenin. Sen jälkeen pulahdus kylmään järveen tuntui taivaalliselta...
Vaikka ehdin jo täällä blogisa julistaa ettemme juhlista vappua, oli vappupäivä erityinen, koska kävimme ystävien luona syömässä. Naapurin tuoreet munkkirinkilät ja itsetehty sima maistuivat verrattomilta.

♥ Lauantai oli sadepäivä. jolloin kuitenkin kävin puudelin kanssa kolme kertaa ulkona. Aamulenkin jälkeen inostuin järjestelemään papereita ja heitin viimein aikamoisen läjän kaiken maailman vuosia vanhoja prujuja menemään.
Poika innostui urakoimaan kotitöitä kanssani, koska keli ei houkutellut ulos. Lapset ovat ihan mukavasti sisäistäneet uuden keksimämme kotityösysteemin, jossa ruutuaikaa ansaitaan ulkoilemalla tai tekemällä kotitöitä.
Ilmat ovat näin kevään myötä olleet niin ihanat, että enimmäkseen he ovat ansainneet minuuttinsa ulkona, mikä on mielestäni ihan ok. Sadepäivänä kuitenkin systeemi kannustaa hommiin: poika siivosi huoneensa, moppasi sen lattian, järjesti telineellisen pyykkejä, tiskasi ja kiikutti roskapussin ulos. Mielestäni aika hyvin ekaluokkalaiselta!
Päivällä kävimme Verkkokauppa.comissa ja minä tein ratkaisun kamerakuumeen suhteen. Aika yllättävä valinta, mutta onnistunut: ostin Sony RX 100 III -kompaktikameran. Verkkokauppa.comissa oli tosi mukava ja asiantunteva kameramyyjä. Yhdessä pähkäilimme, että tämä on minulle oikea valinta koska arvostan kameran pientä kokoa ja valovoimaista linssiä, mutta välttämättä minun ei tarvitse päästä vaihtamaan objektiivia, meillä kun on jo yksi järkkäri.
Tässä ostamassani monipuolisessa pokkarissa on 28-70 mm objektiivi, kääntyvä LCD-näyttö ja lisäksi myös etsin, toisin kuin edes monissa minijärkkäreissä sekä sisäänrakennettu wifi, jota voi käyttää kännykän avulla kauko-ohjaimena (aivan kuten tuossa Olympuksen mikrojärkkärissä, jota alun perin himoitsin).
Ostamassani Sonyssa on 20 megapikselin kuvanlaatu, kun vanhassa Canon-järkkärissämme on vain 12 megan. Sulanto-kamerablogissa on hyvä arvio kamerasta.
Pienen kokonsa ansiosta Sony on jo kulkenut tiiviisti mukanani ja olen ehtinyt taltioida monta kaunista näkyä lenkkipolulla, mikä oli tarkoituskin! Mielestäni parantuneen kuvanlaadun voi huomata näistä kuvista.

♥ Tänään sunnuntaina aamuni alkoi 1,5 tunnin kävelylenkillä metsässä huikean kauniissa, aurinkoisessa säässä. Lenkin jälkeen ohjelmassa oli pyykkäystä, siivoilua ja pian olikin aika viedä lapset kevään viimeiselle harrastusvuorolle. Sillä aikaa kävimme naapurin kanssa tunnin juoksulenkillä koirien kera, ja sen päälle vedin vielä puolen tunnin kahvakuulatreenin. Jopas äsken uunilohi ja isännän kokkaama korvasienikastike maistuivat hyvältä!
Nyt pitäisi jatkaa pyykkirumbaa ja tietenkin viedä vanha rouva vielä kerran ulos. Tämän päivän lenkkimäärällä luulisi, että otus ei innostu enää tuhoamaan mitään. Eilen nimittäin ostosreissun aikana se oli löytänyt ompelukoristani superlonityynyn ja repinyt sen palasiksi.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kivaa uutta viikkoa!

Friends or Family

Photographer’s Choice

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

The theme of this week has been the big poodle which is staying with us until next Thursday. We've been out in the forest with her three times per day. Some days my 11 year old daughter has taken her out, but on most days I've been the one getting plenty of fresh air.
The dog is adorable but she can also be a bit of a pain. We celebrated the MayDay moderately but I stayed up a bit too late and didn't feel very much alive next morning when I had to take her out at 7 am. Another not-so-nice surprise is that she entertains herself sometimes in unpleasant ways while we are away: one day she stole a whole loaf of bread in the kitchen and another day she ripped a small pillow into pieces while we were out shopping.
I'm participating in Scavenger Hunt Sunday with all of these photos and in Macro Monday with macro photos.
I wish you a lovely Sunday evening and all the best for the new week!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin | Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (20)

2/20 | 

Thanks for your comment, Olga =) Unfortunately the dog is not ours. She's a lot of fun even though she did some damages, too.
We were taking care of her for two weeks. I totally agree with you: the life without pets is boring! We miss her already because she went home yesterday...

3/20 | 

Thanks for your comment :) My weeks always seem to be a bit busy... ;) I also love the spring and all the light. However, in here it's still surprisingly cold, especially in the morning and late in the evening. I have to wear gloves then when I take the dog out.

7/20 | 

Moikka ja kiitos kommentistasi! Minullakin on keskivaikea koira-allergia, joka on todettu viimeksi viime vuonna verikokeilla. Muut perheenjäsenemme eivät ole allergisia.
Allergiani vuoksi meille onkin tulossa aika harvinainen koira, Australian Labradoodle. Se aiheuttaa vain harvoin oireita allergisille ihmisille, ja monet astmaatikot ja vaikeastikin allergiset pystyvät elämään australianlabradoodlen kanssa. Lisätietoja on rotuyhdistyksen sivuilla.
Testasin omaa oirehtimistani kaikkiaan neljän eri ALD:n kanssa ennen kuin menimme pentujonoon, eikä oireita tullut! ALD-rodun harvinaisuuden vuoksi tuo pennun odotusaika on pitkä, kasvattajia kun on Suomessa vasta muutamia.
Toisaalta nämä viimeaikaiset hoitojaksot ovat olleet yllättäviä, koska myöskään tästä isosta villiksestä ei pitemmän päälle ole tullut oireita (olen nyt melkein 2 viikkoa pärjännyt yhdellä antihistamiinilla). Aikaisemmin, kun vierailin yhden iltapäivän pienemmän villakoiran kotona, tuli astmaattisia oireita.
Tsemppiä teille koirapohdintoihin. Onneksi nykyään vaihtoehtoja allergisillekin on!

10/20 | 

Thanks for your comment :) Yes, you are right - it was a nice and busy week for me. In Finland it has not been very warm yet (0 degrees this morning) but it's been bright and sunny, especially yesterday and today 8)

12/20 | 

Kuinkakohan kauan kestää että lenkittämisestä tulee rutiinia? Jotenkin kummasti siihen on oikeastaan tottunut jo tässä 10 päivän aikana.
Nykyäänhän on jo virallisia tutkimuksia, joiden mukaan tosiaan kotieläin lisää sen kanssa asuvien ihmisten vastustuskykyä ja pienentää allergiariskiä, erityisesti kun lapsi on pieni. Siksi allergialääkäritkin nykyään suosittelevat vähittäistä itsensä siedättämistä välttelyn sijaan.
Mielestäni on mahtavaa, kuinka paljon tiede on näissä asioissa edistynyt!

13/20 | 

Meillä on ollut koira jo kymmenen vuotta, lenkkittämisestä on tullut rutiinia. Meillä ei ole kellään lapsista allergioita ja tosi vähän muutenkin ovat sairastelleet, luulenpa, että koira on lisännyt lasten vastustuskykyä.

20/20 | 

Oi, teillä on koiranpentu varauksessa. Meillä lasten hartain toive on koira. Itse olen kärsinyt nuorempana allergioista sen verran tuntuvasti, että pelko niiden puhkeamisesta uudestaan on estänyt koiran hankkimisen. Aika säännöllisesti asiaa kuitenkin edelleen puntaroidaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram