Yhteistyössä
Kirja syntyi, kun Lontoossa työskentelevä David Bez tunnisti saman ongelman ja rupesi valmistamaan lounaansa omassa toimistossaan. Kolmen vuoden aikana syntyi runsas ja vaihteleva valikoima helppotekoisia ja terveellisiä salaatteja.

Bezillä on myös viehättävä salaatttiblogi SaladPride, joka on mainio ideapankki. Omasta mielestäni kuitenkin oikea kirja toimii keittiössä kätevämmin kuin tabletti. Blogissa tosin on myös kivoja videoita:

Saatuani kirjan sitä oli toki heti testattava. Minä en ole mikään gourmet-kokki vaan hyvinkin laiska emäntä. Haluaisin siis päästä myös lounassalaatin kokoamisesta helpolla erityisesti, jos joudun kokoamaan sen duunikeittiössä.

Kirja on helppokäyttöinen. Salaatit on siinä jaettu vuodenajan mukaan, ja ne on kukin luokiteltu johonkin viidestä ruokavaliosta, jotka ovat Raakaruoka, Vegaani, Kasvis, Kala ja Sekaruoka.  Kirjan alussa on käteviä perustietoja siitä, kuinka salaatti kootaan (salaatissa pitäisi aina olla salaattipohjan lisäksi neljäsosa tuoreita kasviksia/hedelmiä + proteiinilähde + erilaisia täytteitä kuten pähkinöitä, siemeniä tai oliiiveja + tuoreita yrttejä + kastike.)

Valitsin kokeiluni kohteeksi kevätkaudelta salaatin, jossa on mm. avokadoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja punasikuria. Se on samantyyppinen kuin tämä ihanuus sillä erotuksella, että tässä on keitettyä perunaa aurinkokuivattujen tomaattien sijaan:

Kuva: SaladPride

Kirjassa oli kyllä oikeasti kauniita ja mielikuvituksellisia yhdistelmiä! Pohdin pitkään, olisinko sittenkin kokeillut tämäntyyppistä versiota, jossa on mm. karhunvatukoita, avokadoa ja porkkanaa:

Kuva: SaladPride

Pohdin myös tätä täysjyväpasta-tomaatti-versiota...

Kuva: SaladPride

...mutta päädyin valitsemaan simppelin vaihtoehdon eli tuon edellä mainitun avokado-punasikurijutun, jotta en ylittäisi taitojani. (Sitäkin tosin vähän sovelsin. Vaihdoin punasikurin lehtisalaatiksi ja laitoin tuoreiden siljopersiljanlehtien tilalle tuoretta basilikaa ja kevätsipulia. Mutta anyway.)

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet

Kokkasin salaattia etäpäivänä kotitoimistossa ja lounas syntyikin tosi nopeasti! Meidän lapset eivät ole varsinaisia salaattifaneja mutta tämä tekele maistui molemmille. Omaan makuuni tuotos olisi voinut olla myös raikkaampaa, sillä lorautin siihen vahingossa reilulla kädellä öljy-sitruunamehukastiketta. En nimittäin viitsinyt mitata kastikeaineksia, vaan heilautin öljypulloa näppituntumalta.

Haittapuoli kirjassa mielestäni on tietyt, turhan erikoiset ainekset. Voi olla, että kyse on vain minun maalaisuudestani mutta kovin usein en ole käyttänyt esim. talvijuurekkaita eli enokinsieniä, vuonankaalia tai unikonsiemeniä. Ehkä Lontoossa on lähikaupan vihannestiski erinäköinen kuin meidän S-marketissa.

Kirjan suurin hyöty taas on se, että siitä saa monipuolisesti ideoita, mitä kaikkea salaattiin on mahdollista yhdistää. Itse kun helposti olen sortunut tekemään aina sitä samanlaista lehtisalaatti-tomaatti/kurkku-fetajuusto -salaattia, joka pitkän päälle alkaa maistua puulta.

Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet

Ilokseni kustannusosakeyhtiä Moreeni antoi minulle mahdollisuuden arpoa blogini lukijoiden kesken kolme tällaista kivaa salaattikirjaa!  Vastaa tähän postaukseen ja kerro, mitä yleensä syöt lounaaksi, niin olet mukana arvonnassa:

Vastaa siis tähän postaukseen ja ilmoita, monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden.

Arvonta päättyy ensi viikon torstaina eli 12.3. klo 20. Sen jälkeen ilmoitan onnelliset voitttajat.


Arpaonnea kaikille salaatinystäville!
------
Are you used to taking the lunch with you to the office instead of eating at the staff restaurant? I made a small new year resolution and decided to do that more often. However, this way I've ended up eating less healthy than before: I've recently been eating more bread for lunch and less vegetables. I never tend to have enough time to prepare lunch at home, or most of the times I simply forget about it. One solution to my problem could be to prepare lunch in the office.
I was happy to receive a nice book "Salad Love" (in Finnish Salaattia!) from publisher Moreeni including ideas for lunch salads. The book is created by David Bez, who is not a chef, but "just a food lover, an Italian food lover". He started eating salads in the office because he wanted something healthy for lunch. He also wanted something easy enough to prepare at desk. Therefore he started having salads every day for lunch in the office.

There are 260 ideas for lunch salads - one idea for each day of the year. Fortunately Moreeni gave me an opportunity to organize a lottery of three books in my blog.

  • If you follow my blog in Blogger you will have one lot. 
  • If you also follow my blog in BloglovinBlogilistaFacebook, InstagramTwitter or Vlogia, you will have two lots.
  • If you in addition share this lottery via your blog or Facebook, Twitter or Instagram, you will have three lots.
The lottery will end next Thursday on the 12th March (9pm). Good luck!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram