Tänään on Maailman Eläinten Päivä. Sen myötä myös Suomessa alkaa Eläinten viikko, jonka teemana on tällä kertaa koira.

Juhlapäivän kunniaksi lähdin pohtimaan, kuinka paljon hyvää koiranpentu on jo tuonut elämäämme. Yhteiseloamme on kestänyt vasta vajaat kolme kuukautta, vaikka tuntuu että koira on aina ollut täällä. Vaikka välillä alkuvaiheessa, lätäköitä siivotessa joskus melkein kaduin koiran ottamista, enää en voisi kuvitellakaan elämää ilman tuota rakasta karvakasaa.

1. Raitista ulkoilmaa

Koiran ansiosta olen alkanut ulkoilla säännöllisesti. Juuri sitä toivoinkin! Nykyään jokainen aamuni alkaa pikku lenkillä metsässä ja siitä tulee hyvä olo koko päiväksi  - ei ihme, että metsässä ulkoilulla on ihan tieteellisestikin todettu olevan terveysvaikutuksia.
Toivoin, että lemmikin myötä myös lapset olisi helpompaa saada ulos. Se ei valitettavasti ole täysin toteutunut. No, muutamana aamuna kyllä tyttöni (joka rakastaa aamuisin sänkyään) on todistettavasti vääntäytynyt ylös kukonlaulun aikaan, jos minä olen joutunut lähtemään aikaisin töihin aamukokoukseen.

Kuvasin tämän videon eilen aamulenkillä. Aurinkoinen aamu ja touhukas lenkkikaveri - voiko lauantai enää paremmin alkaa?

Tiedostowp_20151003_002.mp4

2. Naurua

Ripustelin eilen kodinhoitohuoneessa pyykkejä telineelle. Pentu rakastaa pyykkejä - niin likaisia kuin puhtaitakin. Se katosi jaloista ja pian keittiöstä kuului naurunremakka: koiruus oli pujahtanut sinne...sukkahousut kaulassa.
Elämä pennun kanssa on tuonut meidän perheeseen paljon hassuttelua ja hupsuttelua - pentu on välillä niin vastustamattoman höperö. Kun ihmislapsemme ovat jo koululaisia, hupsuttelu keskellä kiireistä perhearkea ei ole mikään itsestäänselvyys. Ihan kuin olisimme saaneet taloon taas elämänmenoa ihmettelevän taaperon, jolle sattuu ja tapahtuu.

3. Jämäkkyyttä

Koiran koulutus on ihan oma taiteenlajinsa. Sille ei voi antaa monimutkaisia käskyjä, yksi selkeä sana ja nopea palkinto on paras metodi. Lisäksi touhukkaan pennun kanssa tarvitaan loputtomasti kärsivällisyyttä.
Viime aikoina huomaan ajatelleeni, että nykyään osaan toimia lastenkin kanssa aikaisempaa jämäkämmin: ilmaisen selkeästi mitä haluan, enkä polta pinnaani yhtä herkästi. Koiran ansiota? Kenties. Tai ikääntymisen...

Onko sinulla lemmikkiä? Näkyykö Eläinten viikko jotenkin arjessasi?

----
Today is the international World Animal Day.
It made me think of all the good things that a puppy dog has brought to the life of our family in only less than three months: plenty of fresh air, laughter and happiness and patience.

Does the World Animal Day mean anything to you?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram