Aurinkoisia päiviä, metsäretkiä, pihatöitä, vuotavia neniä... Siitä on meidän perheen huhtikuu tehty.

Rakastan kevätkuukausia, kun luonto heräilee talven jäljiltä ja valo lisääntyy. Mutta kun mietin, mikä kuuluu meidän perheen huhtikuuhun, en voi sivuuttaa siitepölyallergiaa. Leppä ja pähkinäpensaat kukkivat Etelä-Suomessa jo huhtikuussa ja sen huomaa.

Otimme viime viikolla raskaat keinot käyttöön, kun sekä miehellä että minulla alkoi nenäliinoja ja silmätippoja kulua yhä enemmän ja enemmän.

Aivan ensimmäiseksi heitimme ihanat virpomisvitsat roskikseen. Sen jälkeen turvauduimme seuraaviin konsteihin, joita voin suositella kaikille muillekin siitepölyallergiasta kärsiville:

1. Otimme ilmanpuhdistimen aktiivikäyttöön.

Ostimme jo viime vuonna ilmanpuhdistimen, kun koiranpentumme Napsu muutti taloon. Minähän kärsin eläinpölyallergiasta, joten makuuhuoneen pitäminen vapaana ylimääräisistä pölyistä tuli koiran myötä entistä tärkeämmäksi. 

Hankinnan jälkeen olemme käyttäneet ilmanpuhdistinta öisin, kun olemme muistaneet. Allergiaoireiden lisäännyttyä kone on muistunut mieleen yhä useammin.

Aina, kun ilmanpuhdistimen muistaa laittaa päälle, olo on aamulla selvästi vähemmän tukkoinen. 

2. Nenähuuhtelu aamuin illoin

Nenäkannu on kätevä ja halpa tapa helpottaa oloa, jos kärsii allergiaoireista. Lääkäritkin sitä jo suosittelevat.

Turvaudun itse nenäkannuun aina flunssan iskiessä, ja näin siitepölykaudella en pärjäisi ollenkaan ilman sitä. Mies ei kuitenkaan ole välineestä yhtä vakuuttunut ja lapsia en ole saanut ollenkaan kokeilemaan kannuttamista, vaikka 9- ja 12-vuotiaat kyllä pystyisivät sitä jo käyttämään.

Itselleni nenäkannu on paras kaveri, jonka treffaan näinä aikoina aamuin illoin.

3. Trimmasimme koiran

Tänä vuonna allergiaoireiden hillitsemisessä meidän tuli huomioida uusia asioita, olemmehan nyt koiran omistajia. Kun koti oli allergiasiivottu ja kaikki muut ylimääräiset pölynkerääjät eliminoitu tajusimme, että kodissamme oleilee joku, joka kantaa jatkuvasti ylimääräistä siitepölyä sisälle: koiranpentumme, Australian labradoodle Napsu.

Napsu oli trimmattu viimeksi joulukuussa ja kolmessa kuukaudessa pennun turkki oli jo ehtinyt kasvaa muhkeaksi. Niinpä päätimme, että on kevät-lookin aika, ja tartuimme tytön kanssa saksiin.

Muutos oli melkoinen. Koiraparka, eihän meidän saksien jälki pärjää ammatti-trimmaajalle, mutta varmasti otuksemme olo keveni.

Kärsitkö sinä allergiaoireista? Millä keinoilla olet helpottanut oloasi?

Kommentit (21)

pappilanmummo
1/21 | 

Nenäkannu minullakin on, mutten ole kovin  sen ystävä - vain pakosta sitä käytän. Flunssa kun iski, niin.

Keväiset allergiaoireet tunnistan, valitettavasti.

Hyvää kevättä!

saint

Hankin koiran. Olen prick-testin mukaan tasolla 3 allerginen koiralle. 1. vuonna söin antihistamiinia pahimpaan oireiluun, nykyään en tarvitse mitään! Siitepölyallergian olen siedättänyt osin koiralla/koirilla, myös syömällä talvella männyn siitepölyä asteittain kasvattamalla annosmäärää. Sain idean tähän siedätykseen pojaltani, joka kävi 3 vuoden ajan siedätyshoidossa erittäin pahan allergian vuoksi.
Maitotuotteiden rajottaminen minimiin, on myös toiminut allergiaa helpottavana

SusuPetal
5/21 | 

Vai täällä sinä bloggailet nykyään, hienoa!

Nenäkannu täälläkin käytössä, loistava keksintö. Kukkivia oksia ei sisälle. Tänä keväänä katupölyt ovat ensimmäistä kertaa elämässäni haitanneet, silmät hiekassa, kurkku karheana.

Onneksi en ole allerginen huonepölylle, se olisi katastrofi tällä olemattomalla siivousinnollani :)

Vierailija
6/21 | 

kävin tänään apteekissa juttelemassa farmaseutin kanssa lääkkeistä, ja olenkin käyttänyt vääriä (väsyttäviä) lääkkeitä, joten tietojen päivitys oli tarpeen.

minulla on kotona suolalamppu, joka ei varmaan varsinaisesti allergiaan auta, mutta koska minulla on myös astma, olen huomannut että se kyllä astman kannalta puhdistaa ilmaa.

helppoa kevättä meille kaikille =)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Nuo suolajutut on kyllä kiinnostava konsti. Minulla on suolapiippu ja välillä käytän sitä, jos henkitorvi on täynnä räkää. Saattaa olla että siitä on apua...
Minäkin käytin aikaisemmin Zyrteciä, joka väsyttää. Yritin ottaa sen aina iltaisin, ettei vaikutus haittaisi.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Ida
7/21 | 

Minulla on käytössä Allergica:n Høron-tipat. Niiden avulla on pysynyt allergiat tosi hyvin hallussa. En tiedä saako niitä Suomesta, mutta tilasin niitä ystävälleni Suomeen postitse netistä.

Ida

Ymmärsinkö oikein että Lomudal tipat on silmätippoja? Høron-tipat nautitaan suun kautta. Lomudalin natriumkromoglikaatti estää histamiinin ja muiden tulehdusta aiheuttavien aineiden vapautumisen. Høron on homeopaattinen liuos joka sisältää kasveista eristettyjä vaikuttavia aineita. Noilla aineilla on luonnostaan taipumus aiheuttaa allergisia reaktioita nenässä, silmissä ja keuhkoissa, mutta homeopaattisina annoksina toimii juuri toisinpäin nenän, silmien, suun ja hengityselinten limakalvoissa jotka tippojen vaikutuksesta alkaa hylkiä niihin joutuneita vieraita komponentteja, lisäksi tipat vahvistavat immuunisysteemiä. Tipat toimii yhtä tehokkaasti kuin antihistamiini mutta ilman sivuoireita.

Itselläni on koko kesän mittainen allergiakausi ja ennen käytinkin nenäsuihketta ja silmätippoja sekä mahdottomissa tilanteissa antihistamiinitabletteja. Nyt olen siirtynyt kokonaan näihin Høron tippoihin koska uskon että kuormitan elimistöäni kaikkein vähiten näillä.

Veera | Oranssia
8/21 | 

Mä taidan olla kannun suhteen yhtä hankala kuin 9- ja 12-vuotiaat. :D Nytkin olen flunssassa ja huuhtelu tekisi varmasti oikein hyvää onteloille, mutta jotenkin kynnys kokeilla kannua on hyvin korkea. Ehkä mun pitäisi ensin nähdä livenä, miten homma toimii. Harmi vain, etten ole saanut vielä miestä toimimaan esimerkkinä ja koekaniinina. :)

Taina/Mansikkatilan mailla
9/21 | 

Minäkin käytän nenäkannua flunssaisena, onneksi olen säästynyt allergioilta. Mies ja teini ovat allergikkoja, ja ihan perinteisillä lääkkeillä yritetään tulla toimeen. Teinillä on myös astma. Miten mä muistelin, että teillä ois espanjanvesikoira! Sehän on sellainen rotu, joka ei aiheuta allergiaa...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram