Minä en ole syysihmisiä. Sanotaan, että syksyllä syntyneet muka ymmärtävät tämän pimenevän, kostean vuodenajan taian. Ja katin kontit. Minulla on ensi viikolla syntymäpäivä mutta lempikuukauteni on heinäkuu: mitä kuumempi, sen parempi!

Sanotaan myös, että positiivinen ajattelu auttaa kaikkeen. Maailma kuulemma on juuri sellainen kuin millaisena näet sen. Yritin tietoisesti soveltaa tätä asennetta ja pohtia, mitkä ovat parasta tässä syksyssä. Inspiraation postaukseen antoi Kivempi blogin Listamania-haaste, johon osallistun tällä postauksella.

Löysin heti alkuun kolme asiaa, jotka ovat tänä syksynä antaneet minulle energiaa ja ilahduttaneet. Jos miettisin hieman kauemman, löytäisin varmaan kolmekymmentä.

1. Sumuiset aamulenkit ja usvaiset iltakävelyt

Koiranpennun ansiosta ulkoilen nykyään vähintään kaksi kertaa päivässä. Se on ihanaa! Juuri tämä oli yksi pääsyistä, miksi halusin koiran: halusin syyn nousta ajoissa sängystä ja aloittaa aamun luonnon helmassa.

Hiljaisina aamuna näkee paljon kaikkea kaunista. On harmi, että lapseni eivät vielä ole juurikaan innostuneet aamulenkkeilystä koiran kanssa. (Enkä nyt sano tätä itsekkäistä syistä, jotta saisin itse jäädä makoilemaan sängyn pohjalle.) Aamuhetki metsässä tai sänkipellolla antaa hyvän mielen koko päiväksi.

Osallistun tällä kuvalla Valokuvatorstai-blogin haasteeseen, jonka teemana on sumu.

2. SisäliikuntaPunnerrus

Kesähelteillä tuntuu jotenkin tuhlaukselta harrastaa sisäliikuntaa. Ainakin itse ajattelen, että jokainen auringonsäde pitäisi imeä varastoon pimeitä kuukausia varten ja jokainen hellehetki viettää ulkona.

Sen sijaan kun sade alkaa vihmoa ja illat pimetä, on ihan asiallista painua salille heiluttelemaan rautaa. Tänä syksynä olen käynyt taas pitkästä aikaa pari kertaa myös joogassa ja voi, kuinka hyvää se onkaan tehnyt! Pyrin jatkossakin käymään siellä säännöllisesti, terveysrajoitteeni tietenkin huomioiden.

Kundalini yoga class

3. Äänikirjat.

Kun lomakausi loppui, ruuhkat palasivat motareille. Alkusyksyllä istuin pää höyryten ja turhautuneena autojonoissa kunnes tajusin lainata kirjastosta taas kasan äänikirjoja!

En ehdi lukea tavallisia kirjoja niin paljon kuin haluaisin, joten äänikirjat tekevät minulle monessa mielessä hyvää. Nykyään matelen ruuhkassa hymy suupielessä, tarinoiden pyörteissä, ja kotikuja siintää silmien edessä ennen kuin huomaankaan.

Mistä asioista sinä pidät syksyssä?

--

I've never really liked autumn even though I was born at the end of September. I love July: the heat and sunshine! However, this year I've consciuosly tried to think positive and look for the things which give me energy. Among them are beatiful morning and evening walks in the nature with my puppy dog, indoor exercise and talking books.
What do you like the best in autumn?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

Kommentit (18)

Rva Kepponen
1/18 | 

Syksyn paras juttu on ehdottomasti ruska. Toivottavasti tänä syksynä tulee vielä paljon kuulaita ja kirpeitä ruskapäiviä. Seuraava paras juttu on lähestyvä joulu.

En ole syksyihminen lainkaan. En tykkää pimeästä enkä märästä, eikä minua lohduta kynttilät eikä edes glögi ;)

Tiina/ Fit Fat Mama

En hoksannu iltatöhössä missä on kommentoi kohta joten meen nyt tätä vastaa kautta :D. Mutta niin, eka kerta kun kävin täällä Kodin kuvalehden puolella ja WOW! Ihan huikean paljon parannusta bloggeriin verraten, todella ammattilaisen näköistä ja erittäin hyviä kuviakin :)!

Kirsi/Raitoja
3/18 | 

Kiva listaus. Pitäisi itsekin käydä ostamassa salille kortti ja aloittaa käynti pitkän ajan jälkeen.

Hensku
4/18 | 

Ihana tuo usvainen lenkkimaisema - pitäisiköhän itsekin hankkia koira ;) Äänikirjat ovat mulle vielä täysin tuntemattomia, mutta niiden kuuntelu voisi olla kivaa juuri työmatkoilla. En tosin tiedä, olisinko valmis luopumaan Suomipopin Aamulypsystä, välillä mulla on niin hauskaa että nauran ääneen :D

Maria / Luomulaakso
5/18 | 

Jaa, jos sen kuntoilun edes jollain asteella saisi nyt syksyllä alkuun. Kesä tosin meni puutarhassa kuntoillessa. :D  

Aurinkoista päivää. :)

Ave
6/18 | 

Oi minä puolestani olen juuri niitä syksyllä syntyneitä, jotka rakastavat kyseistä vuodenaikaa! :) Kirpsakka syyssää on ihanaa vaihtelua kesän kuumuuteen, ja näin valokuvausharrastajana ruska on kenties se paras aika vuodesta ulkoiluttaa kameraa. Upea muuten tuo sumukuvasi! Olen tänä vuonna vihdoin myös kunnostautunut polttelemaan kunnolla kynttilöitä ja nauttimaan niiden luomasta tunnelmallisesta valaistuksesta, ja tosiaan se sisäliikuntakin on alkanut taas maistumaan! :)

Mrs K
7/18 | 

Äänikirjat on ihan huippuja autossa. Minä olen kuunnellut nyt Jane Austenia. :) Minäkään en ole syksyihminen vaikka ihan loppuelokuusta olenkin syntynyt. Ahdistaa tieto siitä että kohta on KYLMÄ. Toisaalta on ihanaa poltella kynttilöitä.

Viltsumari
8/18 | 

Äänikirjat ovat minulle uusi tuttavuus, mutta ehdottomasti jo kokeilleena tulen niitä kuuntelemaan jatkossakin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram