Olen koko kesän kärsinyt motivaatiopuutteesta salitreenin suhteen. Onneksi nyt kun kesäflunssa on ohi, into tuli takaisin. (Ehkä tuollainen pakkotauko tekeekin vain hyvää ja kasvattaa treeninälkää.)

Salitreenien suhteen olen ollut "vanhan liiton naisia". Olen uskonut vankasti raskaan raudan taikaan: treeni on kohdallaan vasta, kun tekee sarjat tarpeeksi isoilla painoilla, veren maku suussa niin, että viimeiset toistot hädin tuskin onnistuvat. Nykyäänhän on trendikästä treenata kehon omalla painolla, mutta minä olen pitänyt sitä aina pelkkänä pelleilynä.

Siksi viime fustra-harjoituksessa pääsin hämmästymään, kun sain kokea, kuinka kehon omasta painostakin voi olla vastusta: harjoitus voi tuntua raskaalta ja lihakset tulla kipeäksi, vaikka painoja olisi 0-2kg.

Teimme siis Nooran kanssa neljännellä fustra-tunnillani voimaliikkeitä. Tunti alkoi toki tuttujen liikkeiden kertauksella, mikä oli mukavaa. Fustra on tuntunut minusta aika vaikealta joten on palkitsevaa tehdä tunnin aluksi jotain, joka jo sujuu. (Löydät aikaisemmat fustra-kirjoitukseni tämän linkin takaa.)

Kehonhallintaliikkeiden jälkeen kokeilimme sitten muutamia lihasvoimaa lisääviä liikkeitä, yhtä parin kilon käsipainojen kanssa ja toista, yhden jalan kyykkyä, tangolla ilman painoja. Erityisesti tässä yhden jalan liikkeessä oli aika haastavaa pitää paketti kasassa, mutta ne muutamat sekuntit, kun liike onnistui, lihasrasitus oli mojova - kintut alkoivat ihan täristä!

Tärinä on muutenkin kuulemma fustrassa ihan hyvä merkki. Esimerkiksi tietyissä vatsalihasliikkeissä se kertoo siitä, että syvät vatsalihakset aktivoituvat.

Noora näytti ensin mallia, miten liike olisi pitänyt tehdä:

 


Ja minä yritin sitten saada itseni samansuuntaiseen asentoon, kun Noora antoi ohjeita kameran takaa:

Vaikeaahan se oli, erityisesti selkä jäi liian notkolle... Lisäksi roikun liikaa tangossa. Liikettä ei pitäisi tehdä käsien varassa vaan ensisijaisesti jalka ja tietenkin keskivartalo aktiivisena.

Maistuuko sinulle sisäliikunta entiseen tapaan näin kesällä, vai liikutko mieluummin ulkona nyt, kun luonto on kauneimmillaan?

Minulle taitaa treenimotivaatiossa tärkeintä olla vaihtelu. Samaa vanhaa saliohjelmaa en jaksaisi jyystää, jos ikkunan takana kesäinen maisema kutsuu lenkille, mutta sisätiloissakin viihtyy kummasti, kun oppii jotain uutta.

Yhteistyössä: Balanssi

-----
I've tried fustra personal training four times now. Fustra is a training method designed to help control the body and increase strenght and balance.
During previous classes I have trained body control but this time we tried some positions which increase strenght. I was surprised how effective and exhausting they felt! I've always believed only in training with heavy weights but I guess I'll have to change my beliefs.
Are you motivated by indooor exercise all year round? During summer my motivation sinks remarkably - I need to learn new things in order to keep me happy in the gym even when the sky is blue and sun shining.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+

Kommentit (22)

1/22 | 

Minä yritän ottaa tuon salitreenin vähän kuin lääkärin määräyksenä ja pitää siitä kiinni, vaikka ei aina huvittaisikaan (osteoporoosin takia).
Toisaalta salitreeni sopii itselleni juuri siksi että salille voin mennä milloin vain - ja minä yleensä treenaan kaikkina kummallisina aikoina: aamulla anivarhain ja illalla myöhään.
Golfia en ole kokeillut mutta tykkäisin joskus kokeilla - niin moni tuttu on siihen suorastaan koukussa =)

3/22 | 

Jopas sait uteliaaksi - tuo TRX-treeni kuulostaa kiinnostavalta!
Minulla on vähän samanlainen runsaudenpula ongelmana. Kun kotiväkeäkin olisi kiva nähdä välillä... Tosin onneksi tyttö tulee jo usein seuraksi lenkille :)

4/22 | 

Samaa mieltä: ranta- ja puistojumpat on kyllä ihan nerokas keksintö!
Mistä oikein saat noin usein uuden ohjelman, vai vaihteletko vanhojen ohjelmien välillä? Meidän keskuksessa jäsenyyteen kuuluu muistaakseni 3-4 ohjelmaa vuodessa, eli suunnilleen kolmen kuukauden välein tehdään uusi.

5/22 | 

Munkin nykyisessä viikko-ohjelmassa yksi treeni on kahvakuulasarja, jonka voi tehdä myös kotona. Halusin kotitreenin koska alkoi tuntua, että näen perhettä turhan vähän.
Mutta hei - kannattaa yrittää treenailla myös lasten nähden. Liikkuva vanhempi on lapsille tärkeä esimerkki, malli tiellä terveellisiin elämäntapoihin!

6/22 | 

Ihanan monipuolisesti olet liikkunut! Olen varma, että intosi säilyy :) Kävely ja hölkkähän sujuvat säässä kuin säässä, sehän on vain pukeutumiskysymys. Ja jumppaa ja joogaa on taas tarjolla yllin kyllin syksyllä, kun kaikki aloittavat uuden elämän :)

7/22 | 

Itse olen ihan hämmästellyt ulkoiluintoani, kun säät ovat olleet mitä olleet. Ihan vain valo ja vihreys ovat tuntuneet vastustamattomilta. Se johtuu varmaan siitä että olen vielä töissä ja päivät kuluu sisällä: ulkoilmakiintiö ei tule täyteen.

Anonyymi
8/22 | 

mulla kun alkoi tää eroon raskauskiloista -prokkis (kun kuopus oli yli 2, heh heh) niin päätin, että en aloita vielä mitään liikuntaa koska silloin näläntunnetta on vaikea hallita. olen siis vuosien saatossa treenannut budolajeja, tanssia, combatia, pumppia, sellaista ihme kävelylaitetta (en muista sen nimeä) jnes. nyt kun paino alkaa olla kohdillaan niin huomasin, että en mä niin löysä olekaan mitä luulin :D no ei mulla tod mitään sikspäkkiä ole mutta ilmeisesti asuminen 3-kerroksisessa kämpässä ja 15- ja 11-kiloisten lasten päivittäinen kantelu käy treenistä :D

wandis

9/22 | 

Hihii :) Meidän kuopus oli syntyessään nelikiloinen ja kasvoi nopeasti. Kannoin häntä paljon vasemman lonkan varassa lantiolla koko ekan vuoden ennen kuin jäbä oppi kävelemään. Vauvavuodesta asti kehoni vasen puoli on ollut vahvempi. Hauiksissa edelleen eron voi nähdä vaikka olen yrittänyt juuri salilla käyttää oikealla puolella raskaampia vastuksia :)

10/22 | 

Mä niin haluisin innostuu noista salihommista, mutta ei ni ei :D Ihan kateeks käy salilla kävijät ;) Hienoa, kun jaksat :)
Vuoden ympäri liikun ulkona. Tämän huonon kesän positiivinen puoli on mahtavat juoksusäät. Ei oo mukavampaa, kun juoksennella sateessa, kun on sentään ainakin melkein kesälämpötilat :)

12/22 | 

Lomalla olen innostunut spinnigistä suht koht pitkän tauon jälkeen, eli sisällä sitä harrastan. Täällä Oulun suunnalla ei kesäsäät ole juurikaan hellineet, toisaalta ulkoliikuntaan juuri sopivat säät.

13/22 | 

Oman kehon vastus on paras. Sanon usein, että siinä saa syyttää vain itseään, jos vastusta on liikaa :)

14/22 | 

Kesällä ei kyllä sisäsalit kiinnosta pätkääkään vaikka tiedänkin että pitäis :). Mieluummin vietän ne vähät kuukaudet golfkentällä, joilla keli sen vähänkin sallii. (Tää kesä on kyllä ollut siinä kinttaalla, onko sekään laji enää hauskaa vai ei kun koko ajan vaan sataa ja tuulee).

Jotain tollasta uutta olis kyllä kiva kokeilla. Salitreeni ei oikein enää jaksa innostaa. Varmaan senkään takia, kun pääsen salille keskimäärin just silloin, kun siellä on kaikki muutkin ja laitteet niin varattuja, ettei pääse toteuttamaan omaa ohjelmaansa siinä järjestyksessä kuin haluais.

16/22 | 

Minä yritän hoitaa nuo salitreenit vähän niinkuin lääkärin määräyksestä, osteoporoosin takia ei ole varaa jättää niitä välistä.
Olet oikeassa, tänä kesänä on ollut upeat lenkkisäät! =)

17/22 | 

Olen käynyt kävely ja vähän hölkkälenkilläkin. Vähän puistojumppaa ja ulkojoogaa. Talvella en treenannut sisällä ollenkaan. (häpeällistä tunnustaa)Toivottavasti syksyllä löytyy intoa jatkaa liikkumista edes tähän tahtiin ja lenkkeilyn lisäksi löytyisi jokin sisälajikin.

18/22 | 

Olen käynyt kävely ja vähän hölkkälenkilläkin. Vähän puistojumppaa ja ulkojoogaa. Talvella en treenannut sisällä ollenkaan. (häpeällistä tunnustaa)Toivottavasti syksyllä löytyy intoa jatkaa liikkumista edes tähän tahtiin ja lenkkeilyn lisäksi löytyisi jokin sisälajikin.

Anonyymi
19/22 | 

Olen viime kevääseen saakka vannonut myös raskaiden painojen nimeen mutta sitten tuli kokeiltua TRX-treeniä oma paino vastuksena ja kylläpä tuli kroppa kipeäksi :) Eli kevään ja kesän olen tehnyt sekä TRX-treeniä että tavallista salitreeniä.
Kevään ja kesän koittaessa ongelmaksi itselle muodostuu, että mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä: pyöräillä, hölkätä, sauvakävellä, rullaluistella mutta kun aika ei riitä kaikkeen ja pitäähän sitä lepopäiviäkin pitää.

20/22 | 

Mä olen myös näitä rautaa kehiin niin paljon kuin sielu sietää, muuten ei tunnu missään -naisia. Mun on pakko vaihtaa saliohjelmaa muutaman viikon välein, muuten iskee treeni-plääh ja siitä ei ole olenkaan helppo päästä eroon. Eli sisäliikunalla menen. Eikun hetkinen, olenhan mä käynyt muutaman kerran rantajumpassa. Onni on asua landella, jossa kunta järjestää toimintaa (edes) kesäkuussa. Rantajumppa, mikä loistava keksintö; Samalla kun omaa kuntoa ylläpitää, muksut saavat telmiä vedessä. Kaksi kärpästä samalla läppäisyllä ;)

21/22 | 

Mä haluaisin nostelemaan rautaa tai ihan vaan omia ruumiinosiani salille, mutta toi kuopus boikotoi yhä mun jokaista urheiluharrastusta.
Olisin kyllä avomielisesti valmis kokeilemaan fustraakin, ja ehkä pitäisi nyt hyväksyä se tosiasia että jos haluaa liikkua niin se tarkoittaa jatkossa kotijumppaa kun lapset ovat menneet nukkumaan...

22/22 | 

Olen käynyt kävely ja vähän hölkkälenkilläkin. Vähän puistojumppaa ja ulkojoogaa. Talvella en treenannut sisällä ollenkaan. (häpeällistä tunnustaa)Toivottavasti syksyllä löytyy intoa jatkaa liikkumista edes tähän tahtiin ja lenkkeilyn lisäksi löytyisi jokin sisälajikin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram