Tiedätkö sen tapauksen, joka ruuhkabussissa tai liikennevaloissa auton ratissa kaivaa levollisesti meikkipussin esiin ja rasvaa kädet kyynärpäitä myöden, tupsuttelee luomille pigmenttiä tai piirtää huuliin rajaukset? Minä olen se tyyppi.

Jälleen huomenaamulla hyppään autoon mukanani aamukahvi, aamiaisleipä ja kasvoilla pelkkä meikkipohja. Kolmen vartin kuluttua työpaikalle saavuttua aamupala on mahassa, huulet punattu ja ihon pikkuvirheet peitetty. Olen matka-ajan hyötykäytön vankkumaton kannattaja.

Olen pendelöinyt töihin yli kymmenen vuotta. Koko tuon ajan elämäni on myös ollut ruuhkaisaa ja minuutit kortilla.

Kolmen vartin tai joskus yli tunninkin työmatka on sellaista aikaa, joka olisi synti ja häpeä jättää hyödyntämättä. Olen kautta vuosien hoitanut osan aamurutiineista liikenteessä, joko matkustajana tai ratin takana autojonon seistessä ruuhkassa.

Olen vähät välittänyt muiden paheksuvista katseista - ehkä heillä on elämässään enemmän luppoaikaa ja varaa kuluttaa työmatka tyhjyyteen tuijotellen! Minulla ei, joten yritän käyttää hyödyksi päiväni jokaisen minuutin.

En ole koskaan oikein tajunnut, mitä sopimatonta on siinä, että viimeistelee meikkinsä tai rasvaa kätensä, jos ympärillä on muita. Mikäli tilanne nolostuttaa, eikö tuijottaja voi vain kääntää katseensa pois ja tuijottaa jotain muuta?

Vasta hiljattain, luonnonkosmetiikkakokeilujemme myötä olen pikkuisen muuttanut tapojani.

Tyttäreni luonnonkosmetiikkainnon ansiosta olen viime aikoina testaillut paria itselleni uutta käsivoidemerkkiä: Santea ja Laveraa. Niiden rinnalla olen käyttänyt Dermosilin Sensitive-käsirasvaa, joka ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta myöskään Dermosilissä ei ole parabeenejä, mineraaliöljyjä tai silikonia.

Testaamani luonnonmukaiset käsivoiteet muistuttavat yhden asian suhteen yllättävän paljon toisiaan: niissä on mielestäni todella voimakas, hedelmäinen tuoksu, kuten luonnonkosmetiikassa yleensä.

Virallisesti Sante tuoksuu goiji-marjalta ja Lavera taas appelsiinilta. Käytännössä voiteet ovat mielestäni tuoksujen puolesta kuin kaksoisolentoja. Jos niitä käyttää vuorotellen, ei toista voi erottaa toisesta.

Joka tapauksessa näiden molempien luonnonkosmetiikkavoiteiden tuoksu on niin voimakas, että niillä rasvominen ei onnistu vaivihkaa vaan tuntuu, että tuoksu leviää kauas ympärille. Edes minulla ei siis ole pokkaa käyttää näitä ihanuuksia ihmisjoukon keskellä, ovathan tuoksuallergiat nykyään niin yleisiä.

Toinen yhdistävä tekijä luonnonmukaisille käsivoiteille on tahmaisuus. Mielestäni ne jättävät kädet turhan pitkäksi aikaa "voidellun" tuntuisiksi.

Koiramme Napsu sen sijaan on aivan hulluna näihin luonnonkosmetiikkavoiteisiin. Se yrittää ihan väkisin nuolla käsiäni, kun olen käyttänyt Santea tai Laveraa.

Dermosil Sensitive taas on hyvin perinteinen, turvallinen ja tuoksuton käsivoide. Sekin jättää käsiin yllättävän pitkäksi aikaa rasvaisen tunteen, eli ei imeydy kovin nopeasti. Toisaalta kädet tuntuvat sen ansiosta pehmeiltä pitkään.

Vuosien varrella olen käyttänyt monia perinteisiä käsivoiteita aina Emännän käsivoiteesta ja Tummelista Norwegian Formulaan. Käsivoidetta on pakko kuljettaa mukana, muuten atoopikon kädet ovat nopeasti kuivat kuin korput. Yksikään näistä kevään uusista tuttavuuksista ei kuitenkaan päihitä entisiä, vaikka näissä ei olekaan synteettisiä ainesosia.

Löytyykö blogini lukijoiden joukosta muita hävyttömiä bussimeikkaajia? Mikä on sinun lemppari-käsivoiteesi ja miksi?

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 | 

Tuoksuallergia on ihan todellinen ongelma - ja myös ne kosmetiikkatuotteet, jotka itse koet "tuoksuttomiksi" voivat aiheuttaa muille ongelmia. Mitä jos lopettaisit vain omaan napaan (ja kelloon) tuijottelun, ja jättäisit kosmetiikat kotiin. Omassa autossa voit toki tehdä mitä haluat, mutta ruhkabussissa meikkaaminen - ja hajuveden käyttö - on todella itsekästä.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Lopetan ilman muuta kelloon tuijottelun ja jätän kosmetiikat kotiin, mikäli kerrot minulle, mistä saisin vuorokauteeni lisää tunteja. Käyttämäni kosmetiikkatuotteet ovat pääsääntöisesti tuoksuttomia, enkä ole puhunut mitään hajuveden käytöstä julkisissa kulkuvälineissä. Aurinkoista viikon jatkoa!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Ärsyyntynyt
2/13 | 

Kylpyhuonehommat kuuluvat sinne kylpyhuoneeseen, eivät bussiin. Bussissa ei siis meikata, ei leikata kynsiä eikä vaihdeta kuukautissuojia. Opetelkaa käytöstapoja!

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi! Harmillista, että ärsyynnyt mutta toivottavasti tämän kommentin lähettäminen helpotti oloasi? En ole koskaan nähnyt kenenkään leikkaavan kynsiään tai vaihtavan kuukautissuojaa bussissa - oletko sinä tosiaan nähnyt sellaista? Hämmästyttävää. Muuten olen edelleen eri mieltä kanssasi, enkä ymmärrä mitä sopimatonta on siinä, että viimeistelee meikkinsä tai rasvaa kätensä (tuoksuttomilla tuotteilla), jos ympärillä on muita. Siitä ei synny ääntä, hajua tai muitakaan vaikutuksia, jotka voisivat häiritä ympärillä olevia. Mikäli tilanne nolostuttaa sinua, etkö voi vain tuijottaa jotain muuta? Aurinkoista viikon jatkoa sinulle!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija
3/13 | 

Mikä luksushetki levitellä ripsiväriä ihan rauhassa! Itsellä aikaa jää kotona viitisen minuuttia meikkiin ja hiuksiin ja sekin aika kylpyhuoneessa on jaettava muiden peiliin katsovien kanssa. Tarkoittaa sitä, että päivämeikki ja hiukset on pidettävä aika simppeleinä :)

Rva Kepponen
4/13 | 

Kuljen autolla Kehä I melkein päästä päähän ja sen liikenne ei kyllä mahdollista meikkausta omaa tai muiden elämää vaarantamatta ;) En usein uskalla edes puhua hands freellä, kun pelkään keskittyväni liikaa keskusteluun enkä pysty ennakoimaan tarpeeksi liikennettä. Tarrarullat päässä tosin on sen sijaan hyvä ajella, onpahan muille autoilijoille katseltavaa kun täti ajelee papiljotit päässä.

Aika voimakkaita tunteita on bussimeikkaus herättänyt. Minulle on aika sama, mitä muut bussissa tekevät, kunhan eivät muiden matkantekoa tee epämiellyttävämmäksi. Minun puolestani saa punata huuliaan tai laittaa ripsiväriä, kunhan värit pysyvät poissa minun hihastani kuopan sattuessa tielle :)

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minä valitettavasti ajelen sellaista reittiä jossa liikenne joko seisoo tai matelee puoli tuntia. Siinä pystyy kyllä kaunistautumaan liikennettä vaarantamatta. Voisin tietenkin lähteä aikaisemmin liikkeelle, ennen ruuhkia, mutta jos itse pääsisinkin ajoissa nukkumaan ja kukonlaulun aikaan ylös niin Napsu-paralta tämä ei onnistu. Se ei suostu lähtemään lenkille vielä kuudelta. Koiraksi se on yllättävän aamu-uninen :D

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Vierailija
5/13 | 

Minä olen se häpeämätön tuijottaja,mutta kuljen  vain pääkaupunkiseudun lähijunissa ja en vain olla katsomatta jos joku meikailee.Tässä taanoin eräs nuori nainen teki niin taidokkaan meikin junassa,että oli pakko kehaista ja kysyä eräästä rajausväristä,jolla hän teki millintarkkaa työtä. Syntyi hedelmällinen ja hauska keskustelu meikeistä ja ihonhoitotuotteista,sillä hän osoittautui alan opiskelijaksi. Minua ei haittaa muiden meikkailut,päinvastoin.  Minua haittaa enemmän ihmisten epäkohteliaisuus,vihapuhe,kiroilu ja roskaaminen. Se on törkeää ja tuomittavaa,meikkaaminen vain hauskaa. Eli kaikki tuijottelijat eivät varmaankaan ole ilkeämielisiä,vaan pelkästään tolkuttoman uteliaita ,kuten minä.

-kirsi-

SannaP
6/13 | 

Käytän paljon käsivoiteita ja ennen olin ehdoton Avenen cold creamin kannattaja, mutta sitten löysin Favoran hoitavan käsivoiteen (herkälle iholle). Imeytyy nopeasti, on tuoksuton ja tekee kädet pehmeiksi. Monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa on kyllä ärtsy tuoksu, joka sitten tuntuu nenässä pitkin päivää.

Riina
7/13 | 

No minua ei haittaa jos joku meikkaa bussissa tai rasvaa käsiään, jos ei vaan käytä hajustettuja tuotteita. Busseissa haisee jo muutenkin aivan kammottavalle kun sinne tulee toinen toistaan haisevampia ihmisiä, aamubussit etenkin ihan kamalia. Hajuvettä ja partavettä on lorahtanut monella aivan liikaa. Itse koen kuitenkin, ettei ripsivärin levittämiseen mene kovinkaan kauan aikaa eli jos herää vaikka 5 minuuttia aiemmin niin senkin ehtii laittaa :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram