Blogini on ollut nyt pystyssä kolmisen viikkoa. Sen syntymä taisi tulla yllätyksenä monelle. Miksi minä tällaiseen touhuun ryhdyin, sehän on taas yksi uusi aikasyöppö muutenkin kiireisessä elämässäni? Missä välissä oikein ehdin kirjoitella blogia? Onko blogiin käytetty aika pois perheeltä?

 
Kyllä ja ei, hyviä kysymyksiä. Täytyy myöntää, että perustin blogin hieman hetken mielijohteesta. Kun tuntui, että Suomessa on turhan vähän tällaisia seniori-äitibloggaajia. Keskimääräisen perheblogin pitäjän ikä on parinkympin hujakoilla ja useimpien tällaisten bloggaajien lapset ovat vasta vauvoja tai taaperoikäisiä.

 
Perustin perheblogin, koska halusin vaihtaa ajatuksia vertaisryhmäni, muiden koululaisten vanhempien kanssa. Vaikka kouluikäinen on tietyllä tavalla helpompi kuin vauva tai taapero, on vanhemmuus nyt myös uudella tavalla haastavaa.

 
Tässä ruuhkaisessa elämänvaiheessa en valitettavasti ole kovinkaan paljoa tekemisissä muiden koululaisten vanhempien kanssa. Kaikilla on niin kiire - työt, koulu ja harrastukset täyttävät elämän. Lasten harrastusvuoroissa ei enää käydä pitempiä keskusteluja, eikä tässä elämänvaiheessa ole hiekkalaatikkoa, jonka reunalla voisi jutella henkeviä. Niinpä halusin perustaa oman virtuaalisen hiekkalaatikkoni.

 
Aikasyöppö tämä blogi kyllä on, siitä ei pääse mihinkään. Silmäpussit ovat kummasti syventyneet näiden viikkojen aikana, kun olen naputellut tekstejä tai kommentteja ja käsitellyt kuvia. Harrastan sitä nimittäin iltaisin, kun lapset ovat jo menneet nukkumaan. Käytännössä tämä on vasta iltakymmenen aikoihin, koululaiset kun eivät enää simahda kahdeksalta.
 

 

HP
Tässä ystäväni, jonka kanssa suhde on blogin myötä syventynyt.

 

Sohvapöytä
Bloggaaminen rentouttaa!

Silmäpussit eivät kuitenkaan harmita, tämä homma on niin antoisaa. Olen pitkään tuottanut työkseni vain asiatekstiä ja nykyään iso osa työteksteistä syntyy pelkästään englanniksi. On ihanaa kirjoittaa vapaammin, luovaa tekstiä. Luovaa? Mitä itsekehua! No, ainakin on mukavaa käyttää taas adjektiiveja ja täytesanoja.

 
Kuvankäsittelyä harrastin viimeksi opiskeluaikoina, viitisentoista vuotta sitten. Siitä olen nauttinut erityisesti, kuten varmaan olette huomanneet. Olen oikein innostunut efekteistä ja villiintynyt kollaaseista. Ehkä blogin visuaalinen maailma tästä vielä jossain vaiheessa rauhoittuu… Tosin mitään en lupaa ;-)


 
Kuvankäsittely on hieman temmannut mukanaan...
Kaikista antoisinta ovat olleet teidän lukijoiden kommentit. Jo näin lyhyessä ajassa olen saanut sitä, mitä hainkin: vertaistukea. Blogia kirjoittamalla olen pystynyt aivan uudella tavalla jäsentelemään ajatuksiani vanhemmuudesta. On ollut kivaa löytää muita samoin ajattelevia ja avartavaa tutustua muiden erilaisiin näkökulmiin. Kiitos jokaiselle, joka on jättänyt kommentin blogiini! Olette tärkeitä.

 
Eräs erityisen tärkeä henkilö on tehnyt bloggaamisen minulle mahdolliseksi: Maailman Paras Mies. Hänellä ei ole mielipidettä blogiani vastaan tai sen puolesta. Hän vain hymähtelee, että minulla nyt pitää aina olla jokin kotkotus, jotta pysyisin tyytyväisenä. Siitä huolimatta, että bloggaamisen takia olen kyllä siivonnut ja pyykännyt vähemmän ja leiponut harvemmin kuin aikoihin.

 
Taannoin uutisoitiin, että  menestyvän työntekijän taustalla on tunnollinen puoliso. Sen voisi varmaan yleistää myös bloggaajiin.

 
Kiitos, rakas.

Hyvää isänpäivää!

 
Maailman Paras Mies

Kommentit (9)

1/9 | 

Naurattaa tuo termi senioriäitibloggaaja. Sellainen minäkin olen. Minä aloitin maaliskuussa bloggaamisen. Tiesin silloin olevani uuden kynnyksellä. Tiesin, että tulen irtisanoutumaan työstäni, mutta vielä en tiennyt, mitä kaikkea syksyllä teen. Halusin, että tuosta aikakaudesta jää jotain muistiin ja lisäksi haastoin itseni myös teknisesti. Minä ja tietotekniikka ollaan aina oltu vähän kömpelö yhdistelmä kuten myös minä ja kamera, joten halusin haastaa itseni uudelle polulle myös tässä suhteessa. Se on totta, että blogi on aikasyöppö. Minä kirjoitan tekstejä monesti päivisin, yrityshommien lomassa. Iltaisin sitten selailen blogeja ja kommentoin (jos aivotoimintaa enää siinä vaiheessa on kommentointiin).

Minullekin lukijat ja kommentoijat ovat tärkeitä. Olen saanut tosi paljon vertaistukea, voimaa, iloa ja uskoa kommenteista.

2/9 | 

Hyvä idea taltioida blogin kautta merkittävä muutosvaihe elämässäsi! Ja mahdollisuus kirjoittaa blogia päiväsaikaan kuulostaa...kadehdittavalta... Kiitos kommentistasi taas - pysytään yhteyksissä!

3/9 | 

Tuo on kyllä niin totta, että tässä elämänvaiheessa toisia kouluikäisten vanhempia tulee nähtyä todella vähän. Silloin kun lapset olivat pienempiä, sitä automaattisesti tapasi heidän kavereidensa vanhempiakin paljon enemmän. Monista tuli ihan ystäviäkin.

Kiva kun kirjoitat! :-)

5/9 | 

Toinen senioriäiti täällä :) Noh, ihan vielä en ole neljääkymmentä, mutta piakkoin. Meidän kaksikulttuurinen perheemme elää Etelä-Ranskassa, mikä lisää maustetta elämään. Bloggaaminen on kivaa ja todella tuo yllättävän paljon sisältöä elämään. Itselleni se on toiminut hyvänä vertaistuen kanavana.

7/9 | 

Uusi lukija ilmoittautuu. Minut houkutteli tänne blogin nimi. Toivoisin itsekin olevani joskus intohimoinen uraäiti, juuri nyt olen vain mekaanisesti-töissä-käyvä-äiti. Koen myös eläväni ruuhkavuosia jo nyt, vaikka lapset ovat vielä taapero- ja leikki-iässä. Saas nähdä huomaanko luulleeni väärin muutaman vuoden päästä, kun meilläkin alkaa koulukuviot lähestymään. ;) Mielenkiinnolla kurkin siis hieman tulevaisuuteen blogisi kautta.

PS. Lisäähän blogisi Blogilistalle (blogilista.fi) niin sitäkin kautta blogeja seuraavat saavat tiedon uusista postauksistasi. :)

9/9 | 

Kappas, en huomannutkaan sitä kännykällä selaillessa. :) Yritin sanahaullakin etsiä blogiasi tuolta, mutta ei löytynyt. Nyt on täpätty suosikkeihin. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat