Nettituttavuus on pitkään ollut minulle outo ilmiö. Kun olin nuori (80-luvulla), ei ollut mitään nettituttavia - kuten ei koko nettiäkään - vaan ainoa vastaava ilmiö oli kirjeenvaihtokaverit. 

En ole kokeillut  Tinderiä. Olen niin tylsä, että viihdyn edelleen saman miehen kainalossa, johon tutustuin face-to-face parikymmentä vuotta sitten. 

Niinpä olen tuntenut syvää epäluuloa nettituttavuuksia kohtaan. Miten voi muka ystävystyä, ellei oikeasti tapaa?

Eikö ole kummallista ja hämmentävää tavata ihminen,  joka on tutustunut sinuun vain etänä? Mitä jos kirjallisesti synkkaa hyvin, mutta kasvotusten kemiat eivät kohtaakaan?

Bloggaaminen on avartanut näköalaani tässäkin mielessä. Kun perustin blogin ajattelin, että sitä lukevat vain tuttavat ja sukulaiset. Vähitellen lukijakunta on kuitenkin kasvanut, ja hedelmällisimmät keskustelut olen käynyt sellaisten ihmisten kanssa, joista en tosielämässä tiedä juuri mitään.

Viime viikkoina olen saanut tutustua moneen säkenöivään naiseen, joiden ajatuksiin olen tutustunut alun perin vain verkon välityksellä, blogeissa tai Snapchatissa. Vastoin odotuksiani tapaamiset eivät ole olleet vaivaannuttavia vaan ilahduttavia.

Tapasin ensin pari viikkoa sitten Luonnonkaunis-messuilla Minäkö keski-ikäinen -blogin Tiian, Pinkit korkokengät -blogin Maijun,  Outi's Life -blogin Outin sekä Kristallikimaran mystisen M:n, jotka olivat aivan yhtä ihastuttavia kuin bloginsakin.

Pian messujen jälkeen meillä oli kodin Kuvalehden bloggaajatapaaminen, jossa juttelin muun muassa Nelliina -blogin Niinan, Hyvään päähän -blogin Sandran sekä Ruususuu ja Huvikumpu -blogin Annin kanssa. He olivat todellisuudessa vielä upeampia kuin osasin kuvitella.

Eilen osallistuin  Bloggers Inspiration Day sekä Inspiration Blog Awards -tapahtumiin. Ilokseni sain jälkimmäiseen ylipuhuttua avecikseni herttaisen Minnan, jonka elämään olin tutustunut aikaisemmin vain Kiljusten blogin välityksellä.

Pääsin vaihtamaan ajatuksia myös muun muassa Nainen talossa -blogin Katjan, Go 4 It Vol2 -blogin Mintun, Optimismia ja Energiaa -blogin Katjan, Valeäidin, Mamma rimpuilee -blogin Lauran ja Emmi Nuorgamin kanssa.

On ihmeellistä, että voi avoimesti vaihtaa ajatuksia vaikka vanhemmuudesta tai ruuhkavuosiarjesta sellaisen ihmisen kanssa, jonka tapaa ensimmäisen kerran, sillä tuntee jo hänen elämäänsä blogin kautta.

Nyt ymmärrän, miten myös netin välityksellä voi ystävystyä. Millaisia kokemuksia sinulla on nettituttavuuksista?

Kommentit (20)

Heli / Taikasaappaat
1/20 | 

Minä olin kotiäitivuosinani varsin aktiivinen muodostamaan netin kautta äitiverkostoja ja uusia ystävyyssuhteita. Näistä ovat monet edelleenkin ystäviäni ja olemme myös toistemme toisten / kolmansien jne lasten kummeja.

Blogin kautta en ole saanut vielä juurikaan uusia ystäviä, koska olen nyt tällä hetkellä aktiivisempi yrittäjyyden saralla.  Yrittäjyyden tiimoilta olen sen sijaan saanut useamman uuden ystävän ja osaan näistä olen alun perin tutustunut netissä.

Ja se on tosiaan "hassua", että tuntee toisen aika hyvin, jos on seurannut pitkään blogia. Vaikka näkee ensimmäistä kertaa, tietää toisesta yhtä ja toista.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minäkin olin äitiyslomalla aktiivinen netin mammapalstoilla ja sitä ennen vielä aktiivisempi hääpalstoilla... Yllättäen noista ajoista ei kuitenkaan ole jäänyt yhtään ystävää. Toisaalta, olen aika huono hoitamaan ystävyyssuhteita riippumatta siitä, millä tavalla ollaan tavattu. Tässä asiassa olisi tosiaan parantamisen varaa...

Kivaa uutta viikkoa sinnekin!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

C
2/20 | 

Olen aikoinani esikoista odottaessa roikkunut monellakin forumilla ja pitänyt niillä blogin tapaista. Muutaman tämän ajan kavereistani kanssa pidän edelleen yhteyttä tiiviisti. Olen tuntenut heidät nyt kohta 12 vuotta enkä ole kaikkia tavannut koskaan in real life (pitkien välimatkojen takia). Kutsun heitä ystävikseni. Kyllä netin välityksellä voi ystävystyä, vaikka se vähän oudolta tuntuukin. Outoa oli kyllä tavata muutama näistä nettikavereistani, kun tiesin vuodattaneeni nimimerkin suojista vaikka mitä itsestäni.

Koti meidän
3/20 | 

Hengenheimolaisia olen blogin myötä löytänyt ja samalla ystävystynyt. Antoisaa on löytää uusia ihmisiä elämäänsä. Aurinkoista vappuviikkoa toivotellen pilviä hätistellen! Tuija

Tiia K
4/20 | 

Ihana Aino, kiitos kovasti ja kuin myös joka sana takaisin. Tiedätkö, kun en päässyt IBA päivään ja osittain en jaksanut alkaa lastenhoitoa edes säätämään, niin kummittelemaan jäit sinä. Tuumin, että olisimme voineet jatkaa jutustelua siellä ja tutustua paremmin. Mutta mitä en merkkaa kalenteriin juttuja ja sanon ukkelille, että mökille haravoimaan vaan. Toisaalta ollut niin paljon kouhotusta, että oli kiva levätä kotonakin. Mutta sinua mietin viime lauantaina. <3 Vielä me nähdään uudelleen! Aurinkoista kevättä.

Pinkit korkokengät Maiju
5/20 | 

Voi oli ihana nähdä sinut. Kun kävelit kohti, niin ei ollut epäilystäkään, että kuka se sieltä tuleekaan. Ei todellakaan ollut ollenkaan vaivaantunut olo. Nähdään taas ;)

Outi Krimou
6/20 | 

Maiju niin hauskasti messuilla kysyi, että tiedätkös kuka tämä on? Ja minä siihen, että no uraäitihän se siinä :)
Ihanaa oli tavata kasvotusten sinutkin ja voi miten kiva oli huomata, että olet juuri niin suloinen kuin täälläkin.
Toivottavasti pian taas tavataan uudestaan ♡

Mysterious M
8/20 | 

Olipa kiva oikeasti tavata ja hetki jutustella:) Olit juuri niin herttaisen oloinen, kuten olen blogisi perusteella mieltänytkin. Kyllä aikuisten maailmassa voi näköjään hyvinkin tutustella netin välityksellä ja tavata ihania ihmisiä. Itse olen blogin kautta saanut hyviä ystäviä, joita tuskin muutoin olisin tavannut.

Nainen Talossa
9/20 | 

Oli tosiaan mukava tavata ja heti tunnuit tutulta :). Luulen, että tietynlainen avoimuus yhdistää usein ihmisiä blogiharrastuksen parissa. Se tuo tapaamisiinkin sitten luontevan fiiliksen. Tavataan varmasti vielä. Kivaa viikon jatkoa!

Katja_optimismia
10/20 | 

Itse olen pyörinyt erilaisilla nettifoorumeilla yli 10 vuotta ja saanut hyviä ystäviä, jopa esikoisen kummitäti on nettituttu. :D Oli ihanaa jutella, aurinkoista torstaita!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram