"Mun kädet tuoksuu vieläkin pennuilta", sanoi tyttö eilen autossa ajellessamme kotiin.

"No, millainen tuoksu se on", minä kysyin.

Tyttö mietti hetken ja tuumi sitten onnellisena hymyillen: "Pentu tuoksuu sellaiselta lämpimältä, vähän pahaksi menneeltä maidolta."

A five weeks old Australian labradoodle puppy

Eilen oli yksi tämän kesän odotetuimmista päivistä: kävimme tutustumassa kasvattajan luona koiranpentuihin, joista yksi muuttaa kotiimme neljän viikon kuluttua.

Voi niitä palleroita! Viimeistään siinä vaiheessa jokainen meidän perheestä oli mennyttä, kun eräs tumma kaunotar touhusi aikansa Hessun ympärillä, asettui sitten mukavasti pojan syliin ja päätti ottaa uuden ystävänsä luona pienet nokkaunet.

Kuopuksemme on joskus hieman arastellut koiria. Luulen, että päätöksemme ottaa koira tekee erityisen hyvää hänelle.

Wannabe dog owner

Kun katselin noita lattialla mönkiviä piipertäjiä, tajusin yhtäkkiä jotain: meillehän itse asiassa tulee VAUVA - iltatähti! Vauva se on tuollainen koiralapsikin vielä yhdeksänviikkoisena.

Ennen heinäkuun puoliväliä täytyy tarkistaa, ettei lattiatasossa ole mitään vaarallista pikkuiselle. Matot rullaamme pois lattialta, jottei niihin imeydy pissalammikoita. Ja loman alkupuoli minun kannattaa varautua nukkumaan pätkissä, mikäli uusi tulokas inisee yöllä ikävää.

Onneksi kuitenkin iltatähtemme on "vain" karvainen, nelijalkainen hännänheiluttaja. Sitä ei tarvitse imettää, muutkin pystyvät mainiosti hoitamaan sitä. Sitä saa ja kuuluukin käskeä tiukasti ilman paineita siitä, tarvitseeko se aikuisena psykoterapiaa väärin valittujen sanojen vuoksi.

Lisäksi tämä vauva kasvaa paljon nopeammin aikuiseksi kuin ihmistaimemme, mutta pysyy koko elämänsä lapsenomaisena touhupeppuna.

Hurjaa.

Ihanaa.

Onpas meille tulossa aikamoinen pentukesä!

Five weeks old puppies still get breast milk

Pieni Lintu -blogissa on viikon MakroTex-kuvahaasteen teemana tuoksu/haju. Osallistun haasteeseen näillä pennuntuoksuisilla kuvilla.
---
We visited yesterday the kennel from which we are going to adopt a puppy in July. Those five weeks old little creatures were adorable. They stole our hearts.
My summer vacation will begin in July when the puppy will arrive in the house. While watching those miniature dogs yesterday I realized that this summer will be quite special - it's almost like having a baby in the house! I must be prepared to be awake at nights. We must check the bookshelves so that there's nothing dangerous available for the little teeth. And we will probably have to clean up the floors several times because of the "accidents".
I believe this summer will be quite an experience. I cannot wait!
The theme of MakroTex photo challenge this week is smell/scent.  I take part in the photo challenge with these photos of smelly puppies.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Google+ | Vlogia

Kommentit (46)

3/46 | 

Voi ei miten söpöjä. Koiran tai kissanpentujakaan ei parane mennä katsomaan, sillä heti lähtee mukaan uusi perheenjäsen. Koiranpentujen hengitys tuoksuu hyvälle

10/46 | 

Voi suloisuus miten suloisia koiranpentuja. Meidän koirat haisevat mökkiviikonlopun jäljiltä ihan kauheilta. Odotan ensi viikon trimmausaikaa.

17/46 | 

Oho, olipas kurja kokemus :/ Meidän poika on myös säikähtänyt parivuotiaana saksanpaimenkoiraa, joka juoksi vastaan ja hyppi päälle. Sen jälkeen hän on suhtautunut koiriin varauksellisesti. Siksi olinkin erityisen onnellinen maanantain kohtaamisesta =)

19/46 | 

Suloisia pentuja :) Odotan innolla postauksiasi sitten koiravauvan arjesta :) Itsellämme on ollut koirakuume jo jonkin aikaa, mutta...

Anonyymi
20/46 | 

Meillä on nuuskuteltu vauvan ja koiranpennun tuoksua yhtä-aikaa. Työllistävää, mutta minkäs sille voi kun on iuinen vauva ja koirakuume. Nyt talossa isompien lasten ja koirien lisäksi vaihteeksi taapero ja koiravauva... :)

25/46 | 

Ihania koiravauvoja. Meidän pojalla on nyt koirakuume. En olisi ikinä uskonut, sillä hän on ennen pelännyt kaikkia koiria, sillä koira puri häntä pienenä, niin että joutui antibioottitippaan sairaalaan.

31/46 | 

Pohdimme pitkään tuota riesapuolta, kun arastelimme ajatusta että elämään tulisi taas lisää liikkuvia osia - nippa nappa pystytään tämä tontti hoitamaan kunnolla. Tulimme kuitenkin vakuuttuneiksi siitä että koira tuo pitkän päälle enemmän iloa kuin vaivaa. Mutta intensiivinen kesästä tulee joka tapauksessa, se on saletti =)

32/46 | 

Ihana haju:) Voi mikä kesä Teillä on edessä. Siinä sitä touhua riittää. Hajusta tuli mieleeni elävästi kissanpennun haju, mutten sitä laittanut tekstiin kun ei ollut kuvia. Ei ollut kyllä kaikista muistakaan mitä mainitsin. Onnea uuden perheenjäsenen vuoksi, riesaa ja rakkautta siitä tulee, mutta se on sen väärti:)

44/46 | 

Hatunnosto sinulle! Itsestäni ei olisi ollut kolmen lapsen äidiksi, tuntuu että hädin tuskin minusta riittää edes kahdelle... Samoin koirakuumetta olemme pantanneet tähän asti, että kuopuskin on ehtinyt tokaluokkalaiseksi. Minun voimavarani kun ovat niin rajalliset.

Anonyymi
45/46 | 

Ihania pennunpalleroita. Koiranpentu tuoksuu mielestäni hmm.. hiukan pähkinäiseltä :D
Meillä kaksi karvaista perheenjäsentä

Milla

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram