Minulla on nyt takana viisi fustra-ohjauskertaa. Aloitin fustra-ohjausten sarjan ohjaajani Nooran kanssa jo kauan sitten mutta vasta viime viikolla saimme sen päätökseen.

Fustra on eri puolilla Suomea käytetty harjoitusmetodi, joka on palkittu vuoden liikuntatuotteena. Fustra-ohjauksella pyritään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehonhallintaa ja tiukentamaan keskivartaloa. Sain blogini kautta mahdollisuuden kokeilla Fustra-ohjausta veloituksetta kuntokeskus Balanssissa, jossa treenailen. Aikaisempia fustra-postauksiani voit lukea täältä.

Minulla oli fustran suhteen isot odotukset. Tässä joitain lopputuloksia:

  • Olen yllättynyt, kuinka raskaita ja tehokkaita fustra-liikkeet ovat, vaikka ne tehdään kehon omalla painolla.
  • Olen fustran inspiroimana ottanut saliohjelmaani mukaan pari yläselän liikettä sekä pari vatsalihasliikettä.
  • Olen alkanut kiinnittää aikaisempaa enemmän huomiota keskivartaloon, eli välillä yritän pitää "nappia kiinni" myös keskellä arkiaskareita.
  • Toivoin kovasti, että fustra olisi sulattanut ikivanhan "hiirikrampin" oikeasta hartiastani. Se on kuitenkin niin syvällä, että Nooran mukaan siihen auttaisi vain säännöllinen hieronta.
  • Viisi fustra-ohjausta on aika vähän, niiden aikana saa vasta esimakua fustrasta. Yleensä fustra-ohjauksia otetaankin enemmän.
  • Jatkaisin muuten fustraa tulevaisuudessakin, mutta se on minulle liian sitovaa... Saattaa kuulostaa hassulta, onhan kyse henkilökohtaisesta ohjauksesta. Fustraa pitäisi kuitenkin harjoittaa mieluiten pari kertaa viikossa, ja minun oli aika hankalaa löytää kalenteristani rakoja ohjauksille. Käyn yleensä salilla arkisin vasta iltayhdeksältä, kun lapset ovat menossa nukkumaan, tai lauantaiaamuisin, eikä sellaisiin aikoihin voi sopia ohjausaikoja.
  • Summa summarum: fustrasta on varmasti hyötyä jokaiselle, erityisesti meille istumatyöläisille, joiden kropan painopiste on siirtynyt liian etupainotteiseksi, eikä keskivartalon korsetti ole ihan hallinnassa.

Oletko sinä kokeillut fustraa?

Kommentit (4)

Outi Krimou
1/4 | 

Mä en olekaan tuota snapchatia kokeillut. Tyttö räpsii kokoajan kuvia sitä käyttäen ;)
Ehkäpä joku päivä minäkin.

Johanna - Hellan ja viinilasin...
2/4 | 

Olen suunnittelut Fustraamista jo pitkään. Voiko sen sanoa noin? Mutta nyt hurahdin joogaan. Saattaisivat olla yhdessä aika kovaa kamaa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram