Kuulin, kun pikkuveljeni kysyi äidiltä, kertoisiko tämä millaista oli, kun äiti oli lapsi. Sitten äiti rupesi kertomaan.

Muistan hyvin äidin tarinat siitä, kun enoni syötti pikkusiskolleen salaa seosta, johon oli käytetty kaikkia maustekaapin mausteita, äidin kertomukset hänen lemmikkiundulaateistaan ja vihreästä olohuoneen karvalankamatosta, jonka päällä äiti ja eno leikkivät eväsretkeä sekä muistot hiihtoretkestä mummolaan, jonka pikkuinen Aino teki aivan yksin.

Nämä äidin muistot ovat minulle tuttuja, joten nyt en kiinnittänyt huomiotani niihin. (Tämä on harvinaista - nauran sille mattojutulle vieläkin joka kerta.) Sen sijaan ajatukseni rupesivat laukkaamaan. 

Jos minulta kysytään joskus, millainen lapsuuteni oli, mitä sanon? 

"Kertoisinko köyhyydeeeen, laudat eessä ovieeen, vai sen kaiken rikkaudeeen?" Paitsi että emme me nyt kovin köyhiä ole (paitsi ilmeisesti aina silloin kun kysyn, voimmeko mennä huvipuistoon.) Lautoja oven edessäkään ei ole näkynyt.

Kalliita harrastuksia sen sijaan on ollut ja niistä kyllä kerron, taitoluistimen terän raapimisesta jäätä vasten ja näytelmärooleista. Ja edellistä laulua lainaten, tiedän kyllä vastauksen.

Kerron perheen keskeisistä tapahtumista, matkoista Viroon ja Thaimaahan, hupsusta koirasta, koulukavereista, siitä miten onnellinen olen ollut.

Ja onhan minulla vielä aikaa keräillä muistoja, niinkuin meillä kaikilla. Ehkä joskus en kerrokaan tästä kaikesta, vaan jostain ihan muusta.

Mutta jos nyt olisinkin yhtäkkiä aikuinen, jota pyydetään kertomaan lapsuusmuistoistaan tunnen, että kertomukset olisivat iloisia. Minulla on hyvä näin. 

Mistä sinä kertoisit lapsillesi? Mistä olet jo kertonut? 

Terveisin, Venla 12v.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram