Mikä kiinnostaa ruuhkavuosiblogin lukijoita? Kävin läpi reilun vuoden ikäisen blogini suosituimpia postauksia saadakseni selville, miten voisin parhaiten palvella lukijoita.

Blogini tyypillinen lukija taitaa olla kaltaiseni työssäkäyvä äiti, jonka elämään mahtuu paljon: kiinnostavan työ, omia ja lasten harrastuksia, koti- ja pihatöitä. Näin uuden vuoden kynnyksellä on hyvä pohtia mennyttä ja suunnitella tulevaa myös bloggaamisen suhteen - miettiä mitä tekee ja miksi.

Blogini tavoite on tarjota lukijalle vertaistukea ja uusia näkökulmia omaa elämääni koskevien tarinoiden ja oivallusten kautta. Olen päässyt tavoitteeseeni, jos kirjoitukseni onnistuu viihdyttämään tai lohduttamaan lukijaa ja auttaa häntä ymmärtämään itseään enemmän.

Olen ylittänyt tavoitteet, jos blogipostaukseni muuttaa lukijan asenteita - auttaa häntä suhtautumaan itseensä ja toisiin armollisemmin työ- ja yksityiselämän paineiden keskellä, laskevan rimaa ja asettavan asioita tärkeysjärjestykseen.

Alla kooste teidän, blogini lukijoiden suosikkipostauksista ja omista lempikirjoituksistani 10/2014-12/2015 ajalta:

  • Kotityöt, ne kotityöt

Tämä aihe on aina herättänyt intohimoja ja vilkasta keskustelua blogissani.

Ilmeisesti on jotenkin yleisesti hyväksyttyjen normien vastaista, että perheenäiti tunnustaa inhoavansa siivoamista ja esittelee videolla vaikka likaisen lattiakaivonsa, tunnustaa leikkokukkien usein unohtuvan maljakkoon kellastumaan tai tuskailee pihatöiden tai sadonkorjuu-urakan alla.

Yllättävän paljon mielipiteitä herätti myös Marja Hintikka live shown inspiroima postaukseni näkymättömistä kotitöistä eli metatyöstä sekä postaus viikkoraha-systeemistämme, jonka avulla yritämme saada lapset osallistumaan kotitöihin.

  • Työn ja perheen yhteensovittaminen

Vaikka blogini kantava teema on työn ja perheen yhteensovittaminen, en ole kirjoitellut paljoa töistäni. Siitä huolimatta blogini valittiin tänä syksynä yhdeksi Suomen inspiroivimmista yritysblogeista! Mielestäni valinta on hieno tunnustus, joka kertoo siitä, että työn ja perheen yhteensovittaminen on olennaista myös yrityselämässä.

Suomen yritysmaailman inspiroivimmat blogit

Blogini alkumetreillä pohdin työkokemusteni perusteella johtajuutta. Tuo lyhyt postaus on edelleen mielestäni eräs parhaita kirjoituksiani.

Silloin, kun vielä bloggasin Kaksplussalla, osallistuin Ei niin täydelliset blogiäidit -postaussarjaan kirjoituksella "Kun äiti on aina töissä". Siinä onnistuin mielestäni tiivistämään työkeskeisen elämäntyylini kynnyskysymykset.

Kuluvan vuoden alkupuolella julkaisin blogissani vieraspostausten sarjan, jossa toiset työssäkäyvät äiti-bloggarit jakoivat parhaita vinkkejään työn ja perheen yhteensovittamiseen. Vilkaimman keskustelun herätti Äiti yrittää -bloggaaja postauksellaan.

  • Kipuilua hyvästä vanhemmuudesta

Kun elämässä on paljon tekemistä, on koko ajan oltava tarkkana, mihin aikansa käyttää. Löydän itseni usein kipuilemasta, annanko lapsille tarpeeksi aikaa ja olenko (tarpeeksi) hyvä äiti lapsilleni. Aihetta on tullut sivuttua blogissa useamman kerran.

Keväällä lohdutin pienten lasten äitejä oivalluksellani siitä, kuinka helppoa koululaisten äidillä jo on verrattuna vaippa-aikoihin: Kun lapset kasvavat, äidille jää omaa aikaa. Pian sen jälkeen pohdin Curling- ja coaching-vanhemmuutta.

Jo aivan blogini alkumetreillä mietin lapsen kiukkuilua ja omaa suhtautumistani negatiivisten tunteiden näyttämiseen.

Uhmaikä
  • Tyttö blogin vierailevana tähtenä

Ilokseni bloggaamiseni on vahvasti esillä myös muiden perheenjäsenten elämässä. Mies kommentoi ja kuvaa joskus, pikkupoika poseeraisi mielellään kuvissa ja 11-vuotias tyttäreni on muutaman kerran osallistunut kirjoittamalla ja kuvaamalla.

Ensimmäisen kerran tyttö osallistui blogiini näppäämällä minusta tässä postauksessa näkyvän kuvan. Pian hän jo esiintyi ensimmäisen kerran blogissani vierailijana, arvostelemalla lastenkirjan.

Viime maaliskuussa kävimme niin mielenkiintoisen keskustelun tytön kanssa, että pakkohan siitä oli blogata, hänen luvallaan tietenkin. "Voiko raha tehdä onnelliseksi" -keskustelua kommentoi jopa itse Esko Valtaoja, jonka kirjan tyttö oli lukenut.

Viimeksi tyttö vieraili blogissani jouluviikolla ja kertoi mielipiteensä jouluhössötyksestä. Postauksesta tuli eräs blogini kaikkien aikojen suosituimmista.

  • Väläyksiä kameran varresta

Bloggaamisen myötä opiskeluaikainen valokuvausharrastukseni on herännyt taas henkiin, mistä olen tosi onnellinen. Erityisesti viime keväänä osallistuin usein valokuvaushaasteisiin. 

Asumme metsän lähellä ja luonto on minulle tärkeä inspiraation lähde: sen avulla ymmärrän aina uutta elämästä, esimerkiksi keskeneräisyydestä ja vanhenemisesta. Luonnossa on myös helppo hiljentyä ja muistaa, kuinka katoavaista kaikki onkaan.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Toisaalta kuvien avulla on helppoa palata vaikka kauniisiin Thaimaan-lomamuistoihin.

  • Harrastuksista energiaa kiireen keskelle

Valokuvaamisen lisäksi perheemme harrastaa kaikenlaista muutakin, niin aikuiset kuin lapsetkin.

Blogissani kuntoilu on tärkeässä roolissa. Kuntosalitreeni on oikeastaan ainoa kodin ulkopuolinen harrastukseni tällä hetkellä - salilla kun voi käydä kaikkina kummallisina aikoina, pikkutunneilla ja vaikka juhlapyhinä. Aikapulan takia moni muu rakas harrastus, kuten viulunsoitto on toistaiseksi jäänyt paitsioon, kaikkeen tunnit eivät vain kerta kaikkiaan riitä.

Viime kesän jälkeen blogini kruunaamaton kuningas on ollut koiranpentumme Napsu. Ainakaan koiran tultua taloon ei enää ole ollut vapaa-ajanongelmia...

Lastemme harrastukset painottuvat viikonloppuihin mutta onneksi silloin ehtii tehdä muutakin, vaikkapa viettää kahdenkeskistä laatuaikaa lapsen kanssa.

Tyttö
  • Muuta suosittua

Olen blogissani julkaissut tasan yhden postauksen parisuhteesta. Se on eräs kaikkien aikojen suosituimpia postauksia, ja aina uudelleen se herättää vilkasta keskustelua.

Isojen aiheiden lisäksi myös pienemmät ja kevyemmät aiheet, kuten asukuvat vanhoista, käytetyistä vaatteistani tai reseptit ovat kiinnostaneet lukijoitani. Niitä lupaan julkaista jatkossakin.

Blogillani on monta vakioseuraajaa. Onko sinun mieleesi jäänyt joku postaus, joka jäi tässä mainitsematta? Mistä aiheista toivoisit minun kirjoittavan enemmän ensi vuonna?

Onnellista Uutta Vuotta kaikille blogini lukijoille!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (6)

Tiia K
1/6 | 

Parisuhde postaus oli mielenkiintoinen ja se miten käytit vaatteita ja moni muu. Blogis on syvällinen, fiksu ja viisas ja täällä on ilo käydä. Sydämellistä uutta vuotta Uraäiti <3

Outi Krimou
2/6 | 

Tykkään blogissasi juuri siitä, että on erilaisia aiheita. Itseäni tietty kiinnostaa kaikki kotiin ja perheeseen liittyvät jutut :)

Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja koko teidän perheelle <3

Lady of The Mess
3/6 | 

Minä tykkään käydä täällä sen tähden, että pidän tyylistäsi - uskallat olla sitä mitä olet. Sinulla on arvoja - ja on hienoa nähdä nuori nainen, uraihminen ja äiti (minun mittapuussani sinä olet nuori), joka ei juokse merkkilaukkujen ja luksusmerkkijen perässä. 

Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram