Oletko lähdössä viikonloppumatkalle, etkä viitsisi laittaa laukkuja ruumaan? Vuosien varrella olen löytänyt muutaman luottotuotteen, jotka voivat pelastaa lyhyellä reissulla. Ne kulkevat ongelmitta käsimatkatavaroissa, etkä jää kiipeliin lentokentän turvatarkastuksessa.

Ehdin nyt vasta purkaa Budapestin-reissun lentolaukun. Sen lisäksi nurkassa lojui toinen kassi, jonka otin mukaan viime viikolla yhden yön työmatkalle.

Laukkuja purkaessani tajusin, että muutamat tietyt tavarat ovat kulkeneet mukanani jokaisella pikareissulla neljän viime vuoden aikana. Hieman hirvittää mitä teen sitten, kun joku niistä loppuu…

1. Jauhemainen meikkiputsari

Löysin pari vuotta sitten Body Shopista ihanan, jauhemaisen puhdistusaineen. Se on eräs harvoista tuotteista, joka saa myös minun epäpuhtauksiin taipuvaisen ihoni kaikista meikinjämistä puhtaaksi. Käsimatkatavarana se on kätevä, sillä sitä ei lasketa nesteisiin.

On tosi harmi, että yritys ei valmista tuotetta enää. Olen tiedustellut sitä Helsingin myymälän lisäksi muistaakseni ainakin Kööpenhaminan, Tukholman ja Brysselin lentokenttien myymälöistä - turhaan.

Jos jollain on kokemuksia yhtä tehokkaista, jauhemaisista puhdistusaineista, ottaisin vinkkejä kiitollisena vastaan!

2 Hiuspuuteri

Hiustenmuotoilutuotteet voivat myös turvatarkastuksessa olla pulma, jos iso muotovaahtopullo vie suurimman osan sallitusta litran pussin tilasta. Tämä ongelma ratkeaa hiuspuuterilla, jota ei myöskään lasketa nesteiden joukkoon.

Hiuspuuteri muotoilee, saa hiukset vähemmän rasvaisen näköisiksi ja tuo volyymia. Kyseinen tuote tosin jättää hiukset myös super-tahmeiksi, joten toivottavasti hotellissasi on shampoota tarjolla…

3. Meikkipuuteri

Nestemäisen meikkivoiteen sijaan pakkaan käsimatkatavaroihin aina meikkipuuterin. Itse luotan Jane Iredalen mineraalimeikkipuuteriin, joka on tarpeeksi peittävä mutta kuitenkin kevyt, eli sopii oivasti sekaiholle.

4. Hajuvesisäiliö

En tiedä, miltä tuoksuin työmatkoilla ennen kuin törmäsin lentokentällä tähän uudelleen täytettävään hajuvesisäiliöön, johon mahtuu prikulleen sallittu määrä, 100 ml lempituoksua.

5. Kameran akkulaturi

Omassa kamerassani on laturi, joka sopii myös älykännykkään. Kun kännykän laturit ovat aina hukassa, on tämä monitoimivehje pelastanut minut monta kertaa akkuongelmilta.

Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi keräilen naistenlehtien välissä tulevia pikkuisia kosmetiikkanäytepakkauksia, joiden varassa yritän selvitä pikareissut ilman isoja purkkeja ja purnukoita. Ja kitsaana ihmisenä otan tietenkin aina hotellista irtosuihkugeelin ja -shampoon mukaani.

Näiden tapojen vuoksi minulla on varastossa aikamoinen kokoelma sekalaisia kosmetiikkanäytteitä - kaikki käsimatkatavaroihin sopivia!

Onko sinulla lempituotteita, jotka kulkevat mukanasi joka matkalla?

Kommentit (17)

Matleena
1/17 | 

Tuoksuit lultavasti työmatkoilla aiemmin enemmän itseltäsi, etkä aiheuttanut hajuvedelläsi oireilua monikemikaaliyliherkälle, migreenikolle tai astmaatikolle :). Vaatteiden pesuaineiden tuoksut, käyttämiesi meikkien sekä hiustenhoitotuotteiden hajusteet ovat jo tehneet melkoisen cocktailin ympärillesi. Ihan kaikella ystävällisyydellä.

wandis

no huh huh. ei kukaan ole megahaisemisen ystävä mutta Uraäiti ei ole ainakaan minusta kovinkaan sellaiseksi ihmiseksi, jonka ympärillä leijuisi sekalaisten tuoksujen pilvi. ja se, että matkatavaroissa on mukana hajuvesi, ei tarkoita sitä, että sitä olisi päällä esim. lennolla vaan vaikkapa pariisissa illallisella. jane iredalen tuotteet eivät tuoksu mineraalimeikkeinä millekään. eikä hajusteettomien sarjojen naamanpesuaineet välttämättä sovi omalle iholle, ja saa olla kyvä hyvin hajuherkkä, jos pystyy haistamaan naamputsarin, joka kyllä haihtuu pesun jälkeen.

minä en pidä lian, hien, tupakan enkä viinan hajusta. voisinko kehottaa nyt tässä samalla noita leissuperseitä peseytymään sekä olemaan dokaamatta ja röökiä.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos kommentistasi. Huolesi on turha, tietenkin huolehdin siitä, että ympärilläni ei leiju mikään cocktail. En ole koskaan saanut tuollaista palautetta keneltäkään, joka on oikeasti tavannut minut. Aurinkoista loppuvuotta sinulle ja tsemppiä, koita pärjätä!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Mari - KK
Liittynyt1.10.2013
2/17 | 

Älyttömän hyödyllinen lista, kiitos! Nyt kun vielä saisin siskonpojan tuliaiset mahtumaan käsimatkatavaroihin.

Outi Krimou
3/17 | 

Ihan uusi tuttavuus tuo jauhemainen meikinpoistoaine.

Kivoja vihjeitä matkaa ajatellen.

Mukavaa torstai-iltaa!

Tyts
4/17 | 

Ainakin Dermalogica myy vastaavaa jauhemaista meikinpoistoainetta. Vertailla en osaa, mutta tuo "daily microfoliant" on ainakin minulla minikokoinen purkki (13g), joten mahtuu melkein vaikka käsilaukkuun.

akaasia
5/17 | 

Hei, minulla myös tuo yllä mainittu Dermalogican jauhepuhdistaja. Se kuorii mutta sopii päivittäiseen käyttöön. Kallis, mutta tosi riittoisa. Ehkä se olisi sinulle hyvä? Itse en pysty käyttämään enää mitään muuta kuorintaa/putsaria. Jättää ihon ihanan pehmeäksi.

Tuula / Tuula's life
7/17 | 

Kiva ja tärkeä lista! Olen itse lähdössä tiistaina matkalle.

Tämä postaus oli todella hyödyksi.

Vierailija
8/17 | 

Minulla lähes kaikki samat tuotteet matkalla mukana. Meikinpoistoon sopivat myös siihen tarkoitukseen tehdyt kosteuspyyhkeet - eivät ole nesteitä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram