Kävin taas pitkästä aikaa kokeilemassa Fustraa Balanssi-klubilla. Edelliskerrasta oli kulunut jo aikaa ja pelkäsin että joutuisin opettelemaan kaiken alusta. Olin tosin lisännyt yhden Fustra-liikkeen kuntosaliohjelmaani - sen, joka sai pienet lihakset lapaluiden takaa ihan tuleen moneksi päivää.

Fustra on eri puolilla Suomea käytetty harjoitusmetodi, joka on palkittu vuoden liikuntatuotteena. Fustra-ohjauksella pyritään tasapainottamaan kehon lihaksistoa, lisäämään liikkuvuutta, kehittämään kehonhallintaa ja tiukentamaan keskivartaloa. Sain blogini kautta mahdollisuuden kokeilla Fustra-ohjausta veloituksetta.

©Uraäidin Ruuhkavuodet

Ensimmäisellä ohjauskerralla kävimme läpi näytetunnin, jossa sain maistiaisia hieman kaikenlaisesta fustraamisesta. Kirjoitin ensimmäisen tunnin fiiliksistä blogiini huhtikuun alussa. Koostin tuosta tunnista myös videon vlogiini Vlogiaan. Käypä kurkkaamassa, ellet ole vielä nähnyt sitä!

Tällä toisellakin tunnilla henkilökohtainen ohjaajani Noora Ekström hoki ihan väsymättä: "Nappi kiinni!" Se alkoi jo lämmittelyn aikana cross trainerissa. Minulta kesti jonkin aikaa ennen kuin kehtasin tunnustaa Nooralle, etten täysin tajunnut, mitä se tarkoitti. No, se tarkoitti tietenkin keskivartalon hallintaa.

Entisaikaan jumppatunnilla käskettiin: "Napa kiinni selkärankaan!" "Nappi kiinni!" tarkoittaa suunnilleen samaa mutta vielä enemmän. Alavatsan lisäksi myös ylävatsa pitäisi jotenkin kuroa suppuun. En vieläkään ole varma, hiffasinko hommaa täysin.

©Uraäidin Ruuhkavuodet

Jo viimeksi hämmästelin, kuinka Fustra voi tuntua niin uuvuttavalta, vaikka siinä liikkeet näyttävät pieniltä ja esimerkiksi alkulämmittelyssä ei saanut heilua kuin heinämies, vaan vauhti täytyi pitää maltillisena. Silti väsyin nopeasti ihan puhki. Se varmaan johtui siitä, että jatkuva lihasten hallinta vie voimia, jos on tottunut pitämään itseään väärässä asennossa.

Minulla, kuten monella muullakin suomalaisella kuulemma etukroppa dominoi kehoa: etureidet ovat vahvemmat kuin takareidet ja rintalihakset ovat vahvemmat kuin juurikin ne pienet lihakset selässä, lapaluiden takana. Tämän takia perusasentoni on etupainotteinen. Vuosien myötä - erityisesti päätetyön ansiosta - tulen kulkemaan enemmän ja enemmän kumarassa, ellen tee asialle jotain. Oli hirveän rankkaa, kun Noora ohjasi kehoani ergonomisempaan asentoon: ensin piti vetää se nappi kiinni, sitten siirtää painopistettä hieman taaksepäin, vetää lapaluut yhteen mutta ei liikaa ja koko ajan pitää polvissa pieni pehmeys.

Kävimme tunnilla kehonhallinta-, voima- sekä muutamia tasapainoliikkeitä. Fustrassa käytetään usein palikkaa jalkaterien välissä ohjaamassa jalat oikeaan asentoon, sekä joissain liikkeissä tankoa. Tässä alla kuvatussa liikkeessä, tunnin loppupuolella, tanko auttoi minua pitämään asennon oikeassa suunnassa. Jos annnoin pään notkahtaa minne sattuu ja unohdin vetää niitä lapaluita yhteen, tanko meinasi lähteä omille teilleen.

©Uraäidin Ruuhkavuodet

©Uraäidin Ruuhkavuodet

Oletko sinä tunnistanut kehossasi virheasentoja? Missä vaiheessa ja miten huomasit ne, ja mitä teit asialle?
Yhteistyössä: Balanssi
P.S. Muistathan osallistua uusimpaan arvontaani, jossa kolme voittajaa saavat palkinnoiksi poikkeuksellisen satukirjan nimeltä "Kullanhohtoisia unelmia"! Aikaa 10.6. saakka.

-----

After a long time I tried again Fustra personal training, which is a training method designed to help controlling the body and increasing strenght and balance. I found it difficult to keep the required basic position: to pull stomach in (both upper and lower stomach!), shoulders back, knees soft and to move balance rather to the back than to the front.
The challenge comes fom the fact that I'm used to carry my body in a wrong position. Therefore the training lesson made me feel exhausted eventhough we did nothing with high speed but instead quite slowly.
Do you find body control challenging? If you do, how did you find about the challenges in your body and what did you do about it?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolkuvlog @Vlogia.

Kommentit (10)

1/10 | 

Minullakin salitreeni parin viime vuoden aikana on vahvistanut selkää mukavasti. Jotenkin vaan näinä kauniina kevätpäivinä ei yhtään huvita mennä salille. Paljon mieluummin lähden metsään juoksemaan. Olen vähän väkisin kiskonut itseni salille edelleen pari kertaa viikossa. Maistuuko sinulle salitreeni yhtä hyvin niin aurinkoisena kevätpäivänä kuin lokakuun räntäsateessa?

3/10 | 

Hatunnosto täältä, jos sinulla on niin paljon itsekuria että saat treenattua kotona! Minä saan harvoin sitä tehtyä. No, viime aikoina olen vähän useammin treenaillut kotona kahvakuulalla. Siihen pitäisi hankkia rutiini, säästyisi aikaa...

5/10 | 

Eikö olekin uskomatonta kuinka tehokasta fustratreeni on! Muistan itsekin kun eka kerran olin kosketuksissa lajin kanssa; ajattelin, ettei nyt kepin heiluttelusta voi tulla hiki // no hikihän siinä tuli ja todella hyviä tuloksia. Fustran ansiosta olen löytänyt kuntosaliharjoittelun ja tykkään käydä salilla :)

Kivoja treenejä ja mukavaa loppuviikkoa :)

6/10 | 

Minä suhtauduin Fustraan aivan samalla tavalla :) On hieno elämys huomata, kuinka tehokas treeni ei aina tarvitse olla mitään hikirääkkiä.
Treenaatko nykyään myös muutenkin salilla, vai teetkö siellä pelkää fustraa?
Kivaa viikonloppua sinulle

7/10 | 

Itse olen saanut vuosien aikana itselleni parempaa ryhtiä keskittymällä ryhtiini. Käyn salilla 3 kertaa viikossa ja se on parantanut mun ryhtiäni huomattavasti.

8/10 | 

Enpä ole käynyt, mutta ryhdin suhteen olisi korjattavaa totisesti. Sinulla on mielestäni uljas ryhti eli jännä, että vielä enemmän piti napaa sulkea. :)

Mukavaa viikonloppua!

9/10 | 

Tuo Fustra vaikuttaa mielenkiintoiselle. Oikeastaan ainoita asioita mitä harmittelen maalla pikku pitäjässä asumisen ikäviksi puoliksi, on hyvien harrastusmahdollisuuksien puute. Tai ei pelkästään hyvien vaan lähes kaikkien ;) Onneksi kotoa löytyy kattava valikoima kuntosalivehkeitä :)

10/10 | 

minä sekoitan treeniin perinteistä salitreeniä ja sitten teen fustraliikkeitä käsipainoilla. En tiedä oletko sinä ohjelmassa tehnyt käsipainoilla koska Fustrassakin on eri variaatioita ja heidänkin liikkeet muuttuvat :) Fustran tekniikkaa käytän paljon salitreenissä niin, että teen liikkeet rauhassa hengityksen avulla ja keskikroppa tiukassa paketissa eli nappi kiinni :) fustran jälkeen olen lopettanut turhan riuhtomisen salilla :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram