Viime aikoina olen löytänyt muutaman uuden kännykkä- ja nettisovelluksen, joista on ollut uskomattoman paljon apua arjen tiimellyksessä. Käytätkö sinäkin jo näitä?

1. Trello

Trello on kuin kasa muistilappuja - sähköisessä muodossa. Se koostuu tauluista, jotka sisältävät tehtäväluetteloita. Luettelot jakautuvat korteiksi, jotka vastaavat yksittäisiä tehtäviä.

Tehtäväkortteihin voi liittää liitetiedostoja ja kuvia ja ne voi aikatauluttaa erääntymään haluttuina päivämäärinä. Tauluja on helppoa luoda ja kortteja voi kätevästi raahailla paikasta toiseen.

Trello on käytössä mm. The New York Timesin kaltaisissa, merkittävissä organisaatioissa. Vaikka omat projektini ovat paljon vähäpätöisempiä, olen melkein jäänyt koukkuun Trelloon. Olen luonut sinne tehtävälistoja sekä työ- että yksityiselämään liittyen.  

Minulla on oma taulunsa esimerkiksi perheen muistettaville asioille. Siellä lukee tehtävänä mm. "Muista ilmoittautua kansalaisopiston perheaskartelukurssille." Toisen tehtävän kohdalla lukee: "Muista perua lehden kestotilaus." Kun tehtävän aikataulu menee ohi, tehtävän määräaika korostuu listassa punaisella.

Kätevintä Trellossa on mielestäni sen mobiilisovellus, jota on yhtä helppoa käyttää kuin selainpohjaista ohjelmaa. Siinäkin tehtäväkorttien siirtäminen listasta ja taulusta toiseen onnistuu näppärästi.

Trelloa voisi käyttää myös kokonaisen ryhmän projektinhallintaan, sillä taulujaan voi jakaa muille käyttäjille. Itse olen kuitenkin käyttänyt sitä vain omien, muistettavien asioideni hallintaan.

2. Waze

Vielä viitisen vuotta sitten meidänkin autossa oli kiinteä navigaattorilaite, jonka päivitykset (tai pikemminkin niiden unohtuminen) aiheutti stressiä.  Muutama vuosi sitten luovuimme siitä ja ryhdyimme navigoimaan Google Mapsin avulla.

Alkuvuonna tuttavani vinkkasi minulle Wazesta, joka on uskomatttoman kätevä! Sosiaalisuus on sen salaisuus.

Waze on "yhteisöllinen navigaattori" eli navigointisovellus, jonka ajantasaisuudesta käyttäjät pitävät huolen. Waze etsii gps:n ja muiden käyttäjien ilmoittamien tietojen perusteella nopeimman ajoreitin ja antaa hälytyksiä ennen kuin satut poliisiratsiaan, onnettomuus- tai vaarapaikalle tai ruuhkaan.

Sovelluksessa tietojen jakaminen muiden käyttäjien tietoon sujuu näppärästi ja vaaratta, yhdellä kännykän näytön hipaisulla. Wazen voi yhdistää Facebookiin, jolloin sovelluksessa näkee muut samaan kohteeseen ajavat kaverit.

Ainoa ärsyttävä puoli Wazessa on se, että navigointiääneksi on luonnollisesti valittavissa vain englanti. Waze-äänenä toimivan rouvan leveä amerikanenglanti ainakin itseäni ärsyttää, jos jumittaa ruuhkassa tai on muuten liikenteessä tiukka tilanne päällä.

3. Evernote

Jos Trello on sähköinen kasa muistilappuja, on Evernote sähköinen leikekirja, joka kulkee kännykässä kaikkialla mukana. Olen alkanut käyttää sitä vasta aivan hiljattain mutta se on jo osoittanut voimansa.

Evernoteen voi luoda muistiinpanoja, jotka sisältävät tekstiä, kuvia ja ääntäkin  Muistiinpanot ryhmitellään muistikirjoiksi.

Itse "klippaan" Evernoteen lähes päivittäin jotain: tänä aamuna otin kännykällä kuvan bussipysäkin aikatauluista ja tallensin sen sovellukseen, useimmiten taas tallennan muistiin inspiroivia uutisia tai blogipostauksia joita luen netistä. 

Evernoten merkittävin miinus on se, että ilmaisversiolla tallennustilaa on vain rajoitetusti. Minulle tuli jo aika nopeasti ensimmäisen kuukauden aikana muistutus siitä, että olin jo käyttänyt puolet sen kuun ilmaisesta kapasiteetista. Aivan mitä tahansa ei siis Evernoteen kannata tallentaa, ellei osta maksullista pakettia.

4. Nuzzel

Työskentelen viestintäalalla, joten minulle on olennaista pysyä ajan tasalla päivän uutisista. Tällä alalla infoähky on yleinen pulma, sillä jatkuvasti päivittyvästä netin uutistulvasta on hankalaa poimia itselle olennaiset uutiset.

Löysin viime vuoden puolella Nuzzelin ja nykyään tuntuu, että olen huomattavasti paremmin perillä siitä, mistä tuttavat puhuvat. Nuzzelin idea nimittäin on se, että sovellus seuraa, mitä some-kaverisi jakavat ja nostaa niitä esille omassa uutisvirrassasi.  

Kavereiden suosimat uutiset ilmestyvät virtaasi, kun yhdistät Twitter- ja/tai Facebook-tilisi Nuzzeliin. Päivän puheenaiheita voi seurata reaaliajassa joko selain- tai mobiilisovelluksella, ja lisäksi sovellus lähettää halutessasi sähköpostiin koosteen päivän kuumimmista puheenaiheista.

Nuzzel myös ehdottaa uutisia, joita kavereiden kaverisi ovat jakaneet. Lisäksi palvelusta voi hakea suosittuja uutisia.

Millaisista kännykkä- tai nettisovelluksista on sinulle ollut arjessa apua?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram