Viikonlopun to do -listallani on vielä kolme kohtaa: laskiaispulla, runebergintorttu ja loput joulupiparkakut. Aion tehdä niistä selvää - herkutella!

Flunssa pääsi iskemään päivittäisestä avantouimisesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi. Katselin toissa päivänä, kuinka seitsemänkymppinen täti kauhoi avannossa viisikymmentä vetoa, kun itse pystyn yleensä enintään kahteenkymmeneen. Yllytyshullu kun olen, oli pakko kokeilla uutta ennätystä ja lopputulos on tässä: kylmetyin ja nyt makaan sohvassa nenä vuotaen.

Niinpä viikonloppuna otan rennosti, lepään ja syön hyvin. Olen selittänyt itselleni, että jos arkena syö viisaasti, on ihan ok yhtenä päivänä herkutella, esimerkiksi näistä syistä:

 1. Herkkupäivä viikonloppuna auttaa pysymään ruodussa arkena.
  Itselleni on paljon helpompaa kieltäytyä herkuista arkena, jos voin ajatella: "ei vielä mutta lauantaina". Se on mukavampaa kuin ajatella, että herkkuja saa "vasta 12 viikon kuluttua / vasta kolme kiloa kevyempänä / ei koskaan."
 2. Yhden päivän herkuttelu ehkäisee mielitekoja.
  Olen huomannut, että jos yhtenä päivänä mättää kaikkea mahdollista, ei arkena edes tee mieli sokeri- tai rasvapommeja. Kunnon ähky lauantaina sammuttaa moneksi päiväksi koko kiinnostuksen epäterveellisiin naposteltaviin.
 3. Herkkupäivän ansiosta arvostaa normaalia ruokavaliota.
  Jos lauantaina syö mitä tahansa, on sunnuntaina itse asiassa ihanaa, että voi järsiä porkkanaa eikä tikkaria, tai haukata ruisleipää valkoisen pullaleivän sijaan. Jostain syystä itselleni herkkupäivän jälkeen terveellinen ruoka maittaa paremmin.
 4. Herkkupäivänä on kivaa leipoa.
  ​Vaikka en erityisesti nauti arkiruoanlaitosta, minusta on rentouttavaa leipoa lasten kanssa lauantaisin. Vastapaistettu maustekakku tai marjatorttu - olisihan se synti jättää syömättä uunituoreena! Ilman herkkupäivää en voisi ikinä leipoa tai ainakaan nauttia tuoreista leivonnaisista.

Uraäidin Ruuhkavuodet

Noudatin pari vuotta sitten Jutta Gustafsbergin Fitfarm-dieettiä. Siihenkin sisältyi muutama herkkupäivä! Näin ollen myös The Laihdutusguru myöntää, että kohtuullisuus on parempi vaihtoehto kuin totaalikieltäytyminen.

Millainen suhde sinulla on herkutteluun? 

 

Kommentit (4)

Kirsi/Raitoja
1/4 | 

Allekirjoitan nuo sinun kohdat herkuttelusta kyllä aivan täysin. Itsellä hiukan samanlainen suhtautumistapa. Totaalikieltäytymisestä ei tule mitään ja jos yritän tulee minusta ihan hirveä kärttyinen akka. Ympäristöllekin miellytävämpää, kun edes kerran viikossa sallii itselleen sen herkkupäivän.

Rva Kepponen
2/4 | 

Suhteeni herkutteluun on ongelmallinen. Minulla kunnon herkkupäivä aiheuttaa sen, että varmasti seuraavanakin päivänä tekee aivan älyttömästi mieli herkkuja. Mitä enemmän syön herkkuja, sitä enemmän himoitsen niitä. Siksi syön herkkuja pienen määrän kerrallaan. Sosiaaliset tilanteet ovat erikseen. Koska käyn vähäisesti kahviloissa tai juhlissa, niissä minulla on lupa syödä herkkuja rennosti.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Minäkin aloin pohtia, onko sokeririippuvuutta tosiaan olemassa sen jälkeen, kun noudatin tuota Fitfarmin dieettiä eli olin kokonaan syömättä herkkuja kolme kuukautta. Kun sen jälkeen herkut aloitti uudestaan, sokerikoukku jotenkin potkaisi entistä vahvempana.

Jaa-a, olisi kiva kun tietäisi, mikä oikeasti toimii parhaiten kaikille, mutta sellaista totuutta ei tietenkään ole olemassa...

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram