Perinneruokia, pipareita, joulutorttuja, kakkuja ja muita perinteisiä leivonnaisia, joulusiivous, lahjat, koristelut... Jouluun liittyy paljon puuhaa, jonka  tuloksista on ihanaa nauttia, kun juhla koittaa. Vaan milloin puuhata joulu valmiiksi, kun tänäkin jouluna aatto koittaa torstaina kolmen arkipäivän jälkeen?

Todelliset jouluihmiset valmistautuvat vuoden suurimpaan juhlaansa jo juhannuksen jälkeen, mutta minä en kuulu heihin. Olen monta vuotta hiljaa mielessäni kapinoinut jouluhössötystä vastaan, sillä joulu on merkinnyt minulle enimmäkseen vain ylimääräisiä hoidettavia asioita keskellä kiireisintä työkautta.

Tänä vuonna juhlimme joulua omassa kodissa. Aikaisemmin olemme usein lähteneet mummoloihin valmiiseen joulupöytään. 

Olen iloinen, kun saan valmistella oman kodin joulun. Kun vain ehtisi valmistella sitä jossain vaiheessa... Jos sinulla on samanlainen tilanne, tässä muutama ajatus pohdittavaksi.

  • Aloita joululeivonnaisten leipominen hyvissä ajoin ennen joulua, mielellään jo lokakuussa, ja syö herkut vielä uuninlämpimänä. Silloin et niitä joulunpyhinä enää kaipaakaan, koska olet jo ehtinyt kyllästyä. (Näin me teemme pipareiden kanssa joka vuosi - vuoden ensimmäiset piparit maistuvat parhailta, tapaninpäivänä taas puulta.)
  • Osan leivonnaisista voi tilata esimerkiksi lähileipomosta. Tänä vuonna meille tilataan joulutortut ja ranskalainen perinneherkku, jouluhalko. Ammattilaiset hoitavat näin osan joululeipomuksista ja samalla tuemme paikallista työllisyyttä.
  • Lähetä joulutervehdykset sähköisesti - silloin ei tarvitse välittää joulupostin päivämääristä.
  • Osta lahjat urakalla yhtenä lauantaina ennen pyhiä. Tee lista lahjansaajista, ideoi heille sellaiset lahjat, jotka saa mistä tahansa ostoskeskuksesta ja hoida shoppailu kurinalaisesti tämän listan mukaan. Lauantai on urakkaan sopiva päivä, sillä silloin kaupat ovat auki vain iltakuuteen - on siis pakko toimia nopeasti ja tehokkaasti!
  • Tilaa siivoojalta joulusiivous jo syys-lokakuussa: pääset valitsemaan siivouspäivän juuri silloin kun haluat, tuet kotimaista työllisyyttä, eikä sinun itse tarvitse hinkata hiki päässä jotain lattialistaa pyhien alla.
  • Tuunaa perinneruoat valmisruoista. Kuulostaa kamalalta, mutta tämän, aikoinaan Ilonassa julkaistun ohjeen mukaan ne oikeasti maistuvat maukkailta: valmislaatikkoon kermaa, soosi kauniiseen tarjoiluastiaan ja uuniin. Leikkasin vinkit talteen monta vuotta sitten ja liimasin ne reseptivihkooni. Ole hyvä, toivottavasti niistä on apua sinullekin!

Jouluaattona älä välitä enää kaikista niistä hommista, jotka jäivät tekemättä. Istu, nauti kynttilänvalosta, hörppää glögiä ja nauti.

Rentouttavaa ja helppoa joulua sinullekin, kun aika koittaa!

Kommentit (6)

Outi Krimou
1/6 | 

Nykyään saa onneksi niin hyviä valmiita laatikoita ja muita herkkuja kaupasta, että turhasn sitä stressiä ottaa. Leipoo vähän tai pistää kalkkunan/kinkun uuniin, niin siitä saa sen joulun tuoksunkin kotiin.
Rentoa joulun odotusta ☆☆☆

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Erilaisuus on rikkautta! =) Minäkin tykkäsin joulupuuhastelusta silloin, kun olin lasten kanssa kotona. Aikaa ja energiaa riitti ihan eri lailla valmisteluihin.

Olen monesti miettinyt, että ehkä joulun alla kannattaisi ottaa vapaata, niin voisi rauhassa keskittyä juhlavalmisteluihin. Minulla ei valitettavasti tänä vuonna ole siihen mahdollisuutta, kun aloitin marraskuun alussa uudessa duunissa.

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram