Olen tällä viikolla kokkaillut tavallista enemmän kotona ja kokeillut kaikkea uutta. Tilasin pitkästä aikaa Vegekaupasta satsin, jossa oli muun muassa ainekset munattomaan munakkaaseen, ja nyt viimein ehdin testata sitä. 

Erikoisen omeletin kyytipojaksi poimin pihastamme nykyään ah-niin-trendikkäitä villivihanneksia: voikukan lehtiä, vuohenputkea ja nokkosta.

Munaton munakasmix on mielestäni mainio keksintö. Jauhe sisältää perunajauhoa, kikhernejauhoa, amaranttijauhoa, tärkkelystä ja mausteita, esimerkiksi kurkumaa.

Omeletti ilman kananmunia syntyy super-helposti: 4 ruokalusikalliseen jauhetta sekoitetaan 4 ruokalusikallista vettä, annetaan turvota hetki ja paistetaan molemmilta puolilta keskikuumalla pannulla.

Jauhoseos on sen verran mausteista, että ainakaan minun mielestäni lopputulos ei kaivannut lisää suolaa. Maahantuojan mukaan tuote on gluteeniton ja lisäaineeton.

Mielestäni munaton munakas muistuttaa enemmän lättyä kuin varsinaista munakasta. Tämä johtuu kenties siitä, että paistoin tekelettä parilla kerralla hieman liian vähän aikaa. Ihan kiva lounas tai välipala kuitenkin.

Olen aivan ihastunut tähän nykyiseen hortoilu-trendiin eli villivihannesten keräilyyn. Aikaisemmin meidän hoitamatonta pihaa sai häpeillä, mutta nykyään voikukka-armeijalla tai muilla rikkaruohopuskillani on tarkoitus: ne ovat ensiluokkaista ja vieläpä täysin ilmaista ravintoa - lähiruokaa parhaimmillaan!

Olen tällä viikolla potenut flunssaa mutta uskon, että näillä superruoilla pääsen tolpilleni taas ennätysvauhtia. Näin sen perheelle selostin, kun kuljeskelin pihalla sakset kädessä ja palasin keittiöön kädessäni nippu rikkaruohoja.

Voikukat ja vuohenputket popsin sellaisenaan mutta nokkoset ryöppäsin ennen käyttöä. Ensiksi mainitut ovat tosi mukava tuttavuus: vuohenputkien lempeä maku muistuttaa mielestäni hieman rucolaa, joka onkin kuulemma italialaisten rikkaruoho.

Minulla on tapana hieman hurahtaa erilaisiin ruokavalioihin. Olen pitkään ollut vegetaristi. Jätin punaisen lihan ja kanan pois ruokavaliosta 2011 syksyllä.

Kasvisruokavaliossa olen seilannut laidasta laitaan: ensin olin jonkin aikaa puhdas lakto-ovo-vegetaristi eli söin munia ja maitoa. Sen jälkeen otin ruokavalioon takaisin kalan, koska perheen yhteiset ateriat menivät niin hankaliksi.

Kokeilin lihan palauttamista ruokavalioon jonkin aikaa viime vuonna, mutta kroppani ei tykännyt muutoksesta, vaan meni enemmän tai vähemmän sekaisin.

Perhe suhtautuu nykyään jo ymmärtäen puuskiini. Villivihanneksista he juttelevat minulle kuin avohoitopotilaalle: "No mitäs sieltä nyt löytyi? Ja sinäkö aiot ihan oikeasti syödä tuon, ai kun kiva."

Tyttäreni katseli tätä annostani hetken ja totesi sitten lempeästi: "Sä oot pimee."

Näillä sanoilla on hyvä toivottaa hyvää ruokahalua ja aurinkoista viikonloppua!

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Perheen lempeys ja ymmärrys on hienoa. Hienoa on sekin, että hurahtaa, silloin kun hurahtaa,  vain omalta osaltaan, eikä vaadi perhettä siihen heti täysillä mukaan. Aurinkoa viikonloppuun!

Laura/iloitse
2/4 | 

Voi apua! Mä niin voin samaistua tuohon perhekohtaan. Mä tykkään myös roudata tuolta pihan perältä milloin mitäkin ja mies hyvin ymmärtäväisenä kohauttelee kulmiaan :D Tänä vuonna on jo valmistunut hortamunakasta, nokkoslettuja, kuusenkerkkäsiirappia ja kuusenkerkkämehua. Ja nyt on vasta toukokuu. Saa nähdä jatkuuko ymmärrys koko kesän ja uskalletaanko mun kokkauksia elokuussa enää syödä ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram