Jäätelökesä on pian täällä! Siitä ei pääse mihinkään, vaikka viime päivinä kelit ovatkin muistuttaneet enemmän takatalvea.

Meidän perheessä syödään jäätelöä kesät talvet. Tuskin maltamme odottaa, että jäätelökioskit taas aukeavat.

Ylläoleva kuva on otettu viime keväänä, kun kävimme sinä vuonna ensimmäisen kerran jäätelökioskilla lasten kanssa. Siinä jätskipallo näyttää melkein isommalta kuin pikkupoikani pää. Saas nähdä, miltä mittasuhteet näyttävät tänä keväänä.

Pääsin jonkin aikaa sitten työni puolesta maistelemaan ensi kesän jäätelöuutuuksia veloituksetta ennen kuin ne tulivat kauppoihin. Nämä kolme voittivat sydämeni monien joukosta:

Pingviini Sitruuna Lakusydän

Olen jo pitkään ollut isojen tuuttien ystävä. Testailimme kesän uutuusjäätelöitä oikein porukalla, ja myös testikaveri tykästyi Pingviini-tuuttien uutuuteen, sitruunaiseen lakusydäntuuttiin.

Kaverini pani merkille tuutin huomiota herättävän ulkoasun. Keltamusta raidoitus erottui hänen mielestään heti edukseen. 

Minä en paljoa ehtinyt tuuttia ulkoa päin tuijotella, kun olin jo repinyt paperin pois. Maku oli kermainen ja raikkaan sitruunainen.

Tykkään aina salmiakista tai lakritsista, jos sitä on yhdistetty toiseen, aivan päinvastaiseen sävyyn. Niinpä mielestäni sitruuna ja laku synkkasivat tässä oivallisesti yhteen.

Parasta tässä tuutissa oli lakusydän. Sitä olisi voinut olla vielä enemmän.

Toisaalta kaverini korosti, että kokonaisuutena tämä tuutti on tosi tuhti paketti, hänen mielestään liiankin iso. Eipä tällaisen tuutin jälkeen paljoa muuta välipalaa iltapäiväkahvilla tarvitse.

 


Kuvat: Pingviinin ja Ingmanin kuvapankit

Ingmanin Hartwall Jaffa

Arvostan perinteisiä makuja joten ei ole yllätys, että klassinen Jaffa-limu jäätelön muodossa oli mielestäni mainio yllätys. Sitä saa tuutin lisäksi kotipakkauksena, pikarina, irtojäätelönä ja limujäänä. Kaikki vaihtoehdot ovat laktoosittomia.

Miten sitten perinteikäs limu toimii kermajäätelön kera? Mielestäni ihan mukavasti.

Tuutissa on appelsiinikastikeraitoja kermajäätelön seassa. Raidat maistuvat ja jopa tuoksuvat ihan aidolta Jaffalta.

Tämänkin tuutin kohdalla jäätelönhimo jäi vielä täydellisesti täyttymättä: jos sitruuna-lakusydäntuutissa olisi saanut olla enemmän lakusydäntä, niin tässä Jaffa-jäätelössä olisi saanut olla vielä enemmän raitoja ja Jaffan makua.

Kolmen Kaverin Jäätelön kookos-suklaa

Kuva: Kolmen Kaverin Jäätelön Instagram

Kookoksen maku voi jakaa mielipiteitä. Jonkun mielestä se on liian voimakas, mutta itse pidän siitä kovasti.

Jossain vaiheessa minulla oli oikein kookoskausi: käytin kookosöljyä kahvin kanssa, peseydyin sillä suihkussa, käytin sitä tukkaan öljyhoidoksi ja poistin sillä meikit iltaisin.

Ei siis mikään ihme, että Kolmen Kaverin Jäätelön suklainen, kermaisen täyteläinen uutuusmaku jysähti suoraan alitajuntaani. Siinä on mielestäni juuri sopiva kookoksenvivahdus, ei liian vahva mutta ei turhan hentokaan. Tämä uutuus löytyy kaupoista toukokuussa.

Onko sinulla käsi käynyt jo kaupan jäätelöaltaassa? Mikä kesän uutuusmauista on miellyttänyt eniten, vai pidätkö enemmän perinteisistä jäätelömauista?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

P. S. Muistathan osallistua blogissani Jokanaisen Juoksukirjan arvontaan kommentoimalla arvontapostausta vappuun eli 30.4. mennessä ja kertomalla kommentissa omasta juoksuharrastuksestasi. Jätä kommentissasi sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Osoite ei näy muille kuin minulle. 

Kommentit (2)

Veera | Oranssia
1/2 | 

Oi nam! Joka kesä on pakko maistella ainakin muutama uutuus! Tosin totean aina, ettei ole Classicin minttusuklaata voittanutta. Mutta ehkä jonain kesänä sekin löytyy!

Pitäisikin muistaa tutustua Kolmen Kaverin Jäätelöön! Olen kuullut kovasti kehuttavan sitä, mutta en ole vielä päässyt itse maistelemaan. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram