Yhteistyössä: Minna Immonen

Olin kerran yläasteikäisenä TET-harjoittelussa lähikaupassa tekemässä inventaariota. Se oli puuduttavaa hommaa - pitkän päivän loppupuolella numerot ja tavarat vain vilisivät silmissä. Livistimme kaverin kanssa kotiin heti, kun mahdollista. Mielikuvani  inventaarioista siis ovat tuskaisia...

Onkohan tämä muisto syynä siihen, että minun on nykyäänkin melkein mahdotonta pitää laatikkojani järjestyksessä? Aina tulee jotain tähdellisempää, joten ikävä järjestelyhomma on helppoa lykätä hamaan tulevaisuuteen.

Törmäsin netissä hiljattain toisenlaiseen inventaarioon: oman elämän inventaarioon. Se on kuuden viikon mittainen verkkopohjainen hyvinvointihaaste, jonka aikana osallistuja tarkastelee elämäänsä ja hyvinvointiaan monelta kantilta. "Kun uskallat kysyä, saat vastauksia", haasteessa vakuutetaan.

Oman elämän inventaario

Edelleen luulen, että mikään inventaario ei ole helppoa - se voi olla jopa kivuliasta. Silti olen varma, että tällainen henkinen inventaario voi olla voimaannuttava kokemus. Sen myötä voi jättää taakseen painavia lasteja ja nähdä monta juttua uudessa valossa.

Tämän blogin perustaminen oli itselleni askel kohti laajempaa itsetuntemusta. Blogia kirjoittamalla olen pystynyt aivan uudella tavalla jäsentelemään ajatuksiani vanhemmuudesta ja elämästä yleensä. Niinpä rohkaisin mieleni, otin yhteyttä hyvinvointihaasteen järjestäjään, ilmoittauduin mukaan ja sovimme, että kertoisin haasteesta blogissani myös teille muille.

Oman elämän inventaariossa on tarkoitus pysähtyä ja esittää itselleen elämää ja omaa hyvinvointia kartoittavia kysymyksiä, esim.

  • Mitä minulle kuuluu? 
  • Olenko onnellinen? 
  • Mitä haluan elämältäni tulevaisuudessa?
  • Mitkä palaset elämässäni ovat paikoillaan juuri nyt ja mitä pitäisi muuttaa? 

Haasteessa käydään itsenäisesti pohtien läpi elämän eri osa-alueet (fyysinen hyvinvointi; ihmissuhteet: työ, ura ja talous; henkinen hyvinvointi ja suhde itseen). Haasteen viimeisellä viikolla havainnot kootaan yhteen ja tehdään päätöksiä ja suunnitelmia tulevaisuuden suhteen. Inventaarion hinta on 32,50e (sis. alv. 24%). Täältä saat hyvinvointihaasteesta tarkempia lisätietoja.

Oman elämän inventaarioon ehtii vielä ilmoittautua 16.11. mennessä täällä!

Uskallatko sinä ottaa haasteen vastaan ja ryhtyä käymään läpi kaikkea sitä roinaa, mitä mielesi sopukoihin on kenties päässyt vuosien myötä kerrostumaan?

Kommentit (8)

1/8 | 

Minä olen mukana tässä Oman elämäni inventaario - haasteessa. Maanantaina tupsahti linkki ekoihin kysymyksiin sähköpostiin. Alkuviikko on sen verran kiireinen ollut etten ole ehtinyt perehtyä kysymyksiin, mutta huomenna ajattelin alkaa inventoimaan omaa elämääni. Mielenkiintoinen haaste! Odotan innolla mitä tulevat viikot tuovat.

2/8 | 

Minä tein tuollaisen Inventaarin suurinpiirtein samoilla kysymyksillä noim kymmenen vuotta sitten. Sen johdosta nyt olen paljon onnellisempi, nimittäin otin eron silloisesta miehestäni ja muutin koko elämäni kotikaupunkeineen päivineen :) suosittelen kaikille!

3/8 | 

Hauskaa, että sinäkin olet mukana! Itseäni jäi mietityttämään vain, ovatko kysymykset kovin työläitä ja missä välissä niitä ehtii pohtia. Mutta eiköhän aika jostain välistä löydy...

4/8 | 

Oho - olipas inventaariolla isoja vaikutuksia! Nyt vähän jännittää... Ihan noin isoja muutoksia en kyllä toivo. Mutta ihanaa, että inventaariosta oli sinulle apua ja olet nyt onnellisempi :)

5/8 | 

Oho. Olipas mielenkiintoinen kurssi. Uskaltaisko? Kiitos blogista; mielenkiintoisia pohdintoja ja oivalluksia. Hyvin samanlaisten asioiden kanssa itsekin monesti pähkäilee. Ja totta, ruuhkavuodet on tässä ja nyt, kun lapset on alakouluikäisiä, töissä pitäisi olla moneksi ja illalla harrastuskuljetukset nielee aikaa, pitäisi ehtiä siivotapyykätäkauppaan ja löytää aikaa omille harrastuksillr sekä sitten vain ihan porukalla sohvalla istumiselle...

6/8 | 

Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo inventaario. Tässähän olisi vielä muutana päivä aikaa miettiä lähteekö mukaan. Kiinnostaisi kyllä. Oli muuten hauska nähdä ja kuulla sinun puhuvan videolla. :) Rohkea olet!

7/8 | 

Kiitos kommentista, kiva kun luet ja kommentoit :) Mukaan vaan haasteeseen! Tosin tämän haasteen kohdalla ei välttämättä uskalla sanoa, että ei se mitään ota jos ei annakaan. Joitain asioita nimittäin saattaa jäädä pois, jos mielen sopukoista löytyy enemmän siivottavaa...

8/8 | 

Kannattaa harkita! Sain ekan setin kysymyksiä, eivätkä ne kohtuuttoman työläiltä tuntuneet, eiköhän aina joku rako löydy, että niitä ehtii pohdiskella. Kiitos videota koskevasta palautteesta. Rohkea... Mmmm... Joo, ehkä tyhmänrohkea, tai vailla itsekritiikkiä? Ottaen huomioon kännykkävideon surkea laatu ja järkyttävä kuvakulma, joka tekee mun naamasta valtavan leveän ;D Mutta pakko se vaan oli jostain syystä julkaista...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram