Luonnonmukaisessa kosmetiikassa ei ole parabeeneja, silikoneja tai mineraaliöljyjä ja tuotteilla on lisäksi luomusertifikaatti. Vaihdoimme 12-vuotiaan tyttäreni kanssa luomuun kylppärin puolella muutama kuukausi sitten, ja olemme nyt tutustuneet useampiin tuotemerkkeihin.

Testaus on ollut kiinnostava matka. Toisten tuotteiden kohdalla tuntuu, että ero on selvä verrattuna perinteiseen kosmetiikkaan. Toisten kohdalla muutos ei olekaan mullistava.

Minulla oli aikaisemmin huonoja kokemuksia luomukosmetiikasta, joten pohdin pitkään, minkä merkin antaisin herkkäihoisen tyttäreni testattavaksi. Päädyin Madaraan - osaksi sen vuoksi, että kaikki tuntuvat siitä kohisevan.

Toinen asia, joka päätökseen vaikutti oli elävä esimerkki: tapasin eräässä tilaisuudessa Madaraa markkinoivan Noora Schinglerin, joka osallistuu myös brändin tuotekehitykseen. Tilaisuudessa jäin hämmästelemään hänen kaunista ihoaan. Noora sanoi paljon kaikkea mielenkiintoista mikä jäi mieleen, mutta päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin hänen hehkuva ihonsa.

Mekin olemme tykästyneet Madaraan kovasti. Olemme ehtineet testata jo useampia tuotteita: kuvassa olevan puhdistusvaahdon ja puhdistusemulsion lisäksi myös Comforting toner -kasvovettä, SOS Hydra Recharge Cream -päivävoidetta, Sun Flower -sävyttävää päivävoidetta, Pihlaja Daily Defence -monitoimivoide‎tta, Madara Vitalisoivaa suihkugeeliä ja minä olen testannut myös Time Miracle Day -päivävoidetta sekä Superseed Age Recovery -kasvoöljyä.

Mistään näistä meillä ei ole pahaa sanottavaa. Tyttäreni on erityisen ihastunut Pihlaja Daily Defence -monitoimivoiteeseen sekä SOS Hydra Recharge Cream -päivävoiteeseen, minun lemppareitani taas ovat tuo ylellisen kermaiselta tuntuva puhdistusemulsio sekä sävyttävä päivävoide. 

Meistä molemmista tuntui, että iho tasoittui ja finnejä tuli vähemmän pian sen jälkeen, kun aloimme käyttää Madaraa. Toisaalta, samoihin aikoihin myös vaihdoimme maitotuotteet luomuksi ja vähensimme punaisen lihan käyttöä. En siis ole ihan varma, mikä johtuu mistä.

Toisaalta pelkkä luomu ei tee autuaaksi, sillä toisen testisarjamme vaikutukset eivät ole olleet yhtä järisyttävät.

Emme halunneet heti jämähtää yhteen sarjaan, joten ostimme Dermosil-tilauksen mukana Dermosil Nature -tuotteita. Niistä olemme kokeilleet puhdistusgeeliä, kasvovettä, päivävoidetta, huulibalsamia ja minä olen kokeillut myös silmänympärysvoidetta.

Näistä kasvovesi, silmänympärysvoide ja huulibalsami ovat olleet ihan ok. Sen sijaan puhdistusgeeli tuntui minusta liian kuivattavalta, eikä tyttäreni pitänyt ollenkaan sarjan päivävoiteesta, joka hänen mielestään jätti iholle suorastaan kiristävän tunteen.

Minusta tuo päivävoide oli ihan mukiinmenevä, sillä omalle sekaiholleni matan pinnan jättävät tuotteet sopivat. Tytölläni on kuitenkin pikemminkin pintakuiva ja herkkä iho, joten mattavoiteet eivät hänelle sovi ja hän vaihtoikin pian takaisin Madaran Pihlaja-voiteeseen. 

Lievä pettymys Dermosiliin ei ole mikään yllätys, ovathan nämä tuotteet paljon edullisempia kuin Madara. 

Eri luomusarjojen kokeilu yhdessä tytön kanssa on hauskaa ja varmaan ihan hyväksi iholle. Minulla on ollut tapana käyttää samaa sarjaa vuositolkulla, mikä kuulemma "laiskistuttaa" ihoa.

Kokeilumme siis jatkuvat, kunhan ehdimme saada kunnollisen käsityksen muista merkeistä.

Millaisia kokemuksia sinulla on Madarasta tai Dermosilin tuotteista?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (10)

äitee82
1/10 | 

Itse petyin Dermosil Natura sarjan pesutuotteisiin ja palasin takaisin turvepalasaippuaan.

Mimatsu
3/10 | 

Olen ollut tosi epäluuloinen näitä sarjoja kohtaa, mutta Madarasta olen löytänyt pari luottotuotettta. Tykkään kanssa noista Nooran kehittämistä, ykkönen on kuitenkin Madaran Misellivesi. Olen kokeillut montaa, mutta palaan aina Madaraan, se myös kostetuttaa. Meikit poistan konjakkisienellä ja lopuksi pyyhin misellillä. Aamulla pyyhin kasvot misellillä, ja tulee ihana pohja laitetaa kosteuttavaa. 

Katjaana
4/10 | 

Hei!

Osuit itsellenikin ajankohtaiseen aiheeseen. Muutokset tulevat harvoin yksin. Itse olen kuluneen vuoden aikana siirtynyt työpaikka- eli kouluruokailun sijaan omiin eväisiin, vähentänyt vaalean leivän syönnin minimiin ja aloittanut mineraalimeikkipohjien käytön (Lily Lolo ja Bare Minerals). Ihoni on selkeästi parempi kuin ennen. Näillä meikkipohjilla iho ei näytä meikatulta, mutta on ihanan tasainen ja siisti.

Nykyisten putsareiden kuluttua loppuun tarkoituksena on ollut kokeilla Madaran vastaavia, joten postauksesi oli tarpeellinen ja rohkaisi kokeiluun.

Papu73
5/10 | 

Hei! Kannattaa kokeilla ruotsalaista Estelle&Thild-luomusarjaa -hinta-laatu-suhde on mielestäni erinomainen, parempi kuin Madaralla. Ainakin Sokos ja Stockmann myyvät. Olen kokeillut dr Hauschkaa (en kauheasti tykännyt), Madaraa (ihan ok) ja Korresia (hyvä, mutta kallis). Onneksi löytyi E&T!

Mulan
6/10 | 

Mukava postaus! Minua jäi kuitenkin häiritsemään luomu-sanan väärinkäyttö. Madara ja Dermosil Natura ovat luonnonkosmetiikkasarjoja, mutta eivät luomukosmetiikkaa. Luonnonkosmetiikka sisältää sertifikaatista riippuen tietyn määrän luonnollisia ainesosia, mutta luomu on taas luonnonmukaisesti viljeltyä raaka-aineita. Luonnonkosmetiikka sisältää usein luomuainesosia, mutta luomukosmetiikaksi voi kutsua vain tuotteita, jotka sisältävät väh. 95% luomua. Madarassa esimerkiksi ei ole ymmärtääkseni missään tuotteissa näin korkeaa luomuprosenttia. Anteeksi avautuminen, oli pakko mainita. :)

Itse tykkään Madaran tuotteista kovasti. Mm. yllä mainittu misellinvesi on hyvä ja olen hulluna Nokkosvoiteeseen sen ihanan tuoksun ja monikäyttöisyyden vuoksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram