Kesän aurinkoisina päivinä ne oikein korostuvat: silmäkulmien harakanvarpaat. Siellä ne ovat ja levittäytyvät, vaikka kuinka panisin vastaan.

Mies sanoi joskus, että taistelu aikaa vastaan on sota, joka on hävitty jo ennen kuin se alkaa. Alan olla samaa mieltä.

Olen ihastellen seurannut, kuinka 12-vuotias tyttöni on kuluneen vuoden aikana oppinut huolehtimaan itsestään. Puhdistusvaahto, päivävoide ja dödö kuuluvat jo hänen aamurutiineihinsa. 

En kuitenkaan tiedä, mitä tässä asiassa tyttärelleni neuvoisin. Silmien ympärillä oleva iho on ohuempaa ja kuivuu muuta ihoa helpommin, minkä vuoksi kauneusalan ammattilaisten mukaan sille suunniteltuja voiteita pitäisi alkaa käyttämään mahdollisimman varhain.

Itse olen käyttänyt silmänympärysvoidetta varmaan parikymppisestä asti. Hukkaan ovat menneet nekin putkiloihin ja purnukoihin upotetut rahat. Olisikohan kannattanut jättää tuubit kaupan hyllyille ja käydä jo pari vuotta sitten botox-piikillä?

Silti taputtelen silmien ympärille erikoisvoiteet edelleen joka aamu ja ilta. Kiristävä tunne tulee nopeasti, jos silmänympärystuote jää levittämättä. Ihoni on kai niin tottunut niihin.

Olen viime aikoina testaillut muutamaa silmänympärysvoidetta, jotka ovat luonnonkosmetiikkaa. Ajattelin, että ne tekisivät ihmeitä verrattuna perinteisiin voiteisiin.

Olen testannut Laveran Illuminating Eye Cream-, Santen Eye Fluid - Bio pomegranate & marula- sekä *Estelle & Thild BioCalm Soothing Eye Balm -silmänympärysvoidetta. Kaikki ovat mielestäni omalla tavallaan ihan kivoja.

 • Suosikkini näistä kolmesta on Lavera. Se on valittu tänä vuonna Cosmopolitan Beauty Awards 2016 -voittajaksi, ja taidan arvata minkä vuoksi. 
 • Kuten nimikin kertoo, Lavera Illuminating Eye Cream sisältää valaisevia helmiäispigmenttejä, jotka taittavat valoa ja häivyttävät näin tummat silmänaluset hieman samalla lailla kuin valokynä. Koska ryppyjen lisäksi itselleni suurin silmänympärysihon ongelma on unen puutteesta johtuvat tummat silmänaluset, tämä tuote palvelee minua mainiosti.
 • Lisäksi pidän tuotteen hillitystä tuoksusta, mikä ei luonnonkosmetiikan kohdalla ole itsestäänselvää.
 • Tämän voiteen hinta on noin 15 euroa, eli mielestäni ihan kohtuullinen.

 • Toinen suosikkini, Sante, miellyttää minua vastoin odotuksiani juuri hedelmäisen tuoksunsa ansiosta. Se sisältää granaattiomenan siemenuutetta, marulaöljyä ja viinirypäleen siemenöljyä.
 • Minulla on ollut käytössä tänä keväänä saman sarjan käsivoide, ja sitä käyttäessäni olen vierastanut voimakasta tuoksua. Sen sijaan yllättäen silmänympärysvoiteessa pieni tuoksuannos tuntuu pikemminkin piristävältä. Ehkä käsivoiteessa tuoksu tuntui menevän yli, koska voidetta upposi käsiin niin paljon.  
 • Santeen tykästyin myös tuhdin koostumuksen ansiosta. Täyteläisyydestä huolimatta voide imeytyi nopeasti.
 • Kaiken lisäksi voiteen hintakin on hyvin kohtuullinen: se maksaa vain kymmenkunta euroa.

 • Kolmas tuote, Estelle & Thildin *BioCalm Soothing Eye Balm on ollut käytössäni vasta vähän aikaa. Sain sen testattavaksi blogini kautta.
 • Estelle & Thild on ruotsalainen ekosertifioitu luonnonkosmetikkasarja, jonka perustaja Pernilla Rönnberg on nimennyt tyttäriensä Estellen ja Mathilden mukaan. Blogini lukija vinkkasi tästä merkistä minulle, kun aloitimme luonnonkosmetiikan testaamisen tyttäreni kanssa. 
 • BioCalm on allergiatestattu ja 100 % hajusteeton linja, joka sopii erityisesti herkälle ja atooppiselle iholle.
 • Tässä tuotteessa on seljankukkaa, joka ravitsee ihoa sekä beetaglukaania, jonka luvataan parantavan ihon vastustuskykyä.
 • Yllätyksekseni tuotteen hajusteettomuus tarkoittaa tällä kertaa ihan oikeasti hajusteetonta, vaikka kyse on luonnonkosmetiikasta. Aika jännä juttu. Luulin että jonkinasteiset tuoksut kuuluvat väistämättä luonnonkosmetiikkaan, eikä tuoksuja olisi mahdollista poistaa kokonaan, mutta tässä tapauksessa siinä on onnistuttu.
 • Tämä tuote on myös helposti levittyvää ja imeytyy nopeasti. Se jättää ihon pehmeäksi eikä tahmaiseksi. Kaikkiaan siis oikein mukiinmenevä tuote, vaikka varsinaista Wow-fiilistä se ei vielä olekaan herättänyt.
 • Tuotteen hinta netissä lähentelee 30 euroa.
 • Tulemme testaamaan tyttöni kanssa muitakin BioCalm-sarjan tuotteita, joten ehkä kaikki tuotteet yhdessä paljastavat voimansa. Saa nähdä.

Hassuinta tässä testissä on se, että mikään testaamistani silmänympärysvoiteista - kuten mikään maailman silmänympärysvoiteista - ei poista jo syntyneitä ryppyjä. Tuotteet kenties voivat poistaa turvotusta ja peittää tummuutta, ehkä hieman myös siloittaa ryppyjä, mutta pysyvästi mikään ei poista syntyneitä iän merkkejä.

Olenkin hiljaa mielessäni miettinyt, että jos silmäkulmien reittiverkosto oikein alkaa häiritä ja mikäli joskus minulla sattuu olemaan ylimääräistä rahaa, voisin kokeilla esimerkiksi botoxia. Olen nähnyt tuttavani ennen ja jälkeen botox-käsittelyn ja ero oli huomattava.

Mielestäni on omituista, että yhteiskunnassamme on ihan hyväksyttyä hakea ikuista nuoruutta laittamalla rahansa purkkeihin, putkiloihin, tuubeihin ja purnukoihin mutta edelleen tänäkin päivänä jonkinasteinen paheksunta alkaa heti, jos puhutaan "piikitettävistä kauneushoidoista".

Yhteen botox- tai täyteainekäsittelyyn saattaa mennä muutaman kuukauden purnukoiden hinta. Miksi ei ole sama asia, vaikka käyttäisi rahansa rasvojen sijaan piikkiin?

Botoxin sisältämä aine, botuliini, on tavallaan "luonnnollinen" ainesosa, se kun on Clostridium botulinum -bakteerin erittämä hermomyrkky. Se on lääketieteessä pitkään käytetty aine, jolla hoidetaan esimerkiksi liikahikoilua, migreeniä ja hampaiden narskuttelua.

Itse en ainakaan sano "ei koskaan" edes piikkihoidoille. Sellainen olisi vain typerää tekohurskautta. Tosin lähitulevaisuudessa tulen havittelemaan nuoruutta edelleen putkilo kerrallaan, sillä juuri nyt minulla ei ole taskussa ylimääräisiä satasia...

Sillä välin yritän myös opetella hyväksymään iän merkit kasvoissani. Onhan mittariin tullut jo vuosia. Kaipa se saa myös näkyä.

Käytätkö sinä silmänmpärysvoiteita? Mikä on suosikkisi? Mitä mieltä olet piikitettävistä kauneushoidoista?

*Estelle & Thildin BioCalm Soothing Eye Balm on saatu testiin veloituksetta blogin kautta.

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Karusellin Anni
1/4 | 

Käytän silmänympärys- ja muita voiteita kyllä. Lähinnä siksi, että hankala ihoni voisi mahdollisimman hyvin. Ikääntymisen merkkejä vastaan minulla ei ole yhtikäs mitään. Tykkään näyttää ikäiseltäni, enkä ole koskaan toivonut näyttäväni kenenkään silmissä (en edes omissani) nuoremmalta. Päin vastoin, katson juonteitani ja harmaita jouhia hiuksissani lämmöllä ja rakkaudella.

Taidan ajatella, että olisi hyvä, jos ihmiset hyväksyisivät ulkonäön muutokset osana iän karttumista. Mutta toisaalta, jos botoxpiikit tai kauneuskirurgia tuovat jollekulle onnea tai vaikkapa paremman itsetunnon, niin kukapa minä olen sitä tuomitsemaan. Pääasia kai on, että ihmisellä olisi hyvä olla itsensä kanssa.

Vierailija
2/4 | 

Akupunktio ja LPG- käsittelyt ovat itselläni myrkyttömänä vaihtoehtona, kun on kyse ikääntyvästä ihosta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram