Tiesitkö, että Suomi ja Ruotsi ovat  niitä harvoja maita, joissa on vahva nimipäiväperinne? Melkein sääliksi käy muita maita, joissa ei vietetä nimipäiviä. Arjen keskellä ei koskaan voi olla liikaa pieniä juhlanaiheita.

Tänään on siis nimipäiväni, Ainon päivä. Minusta on mukavaa olla Aino-niminen. Päivän kunniaksi vien työkavereille karkkia.

Lapsuudessani 1980-luvulla nimeni oli vielä harvinainen. Minä olin alakoulussa yksi harvoista Aino-nimisistä, sillä suurin osa kaimoistani oli tuolloin vanhainkodeissa.

Sittemmin vuosituhanteen vaihdetta kohden Aino-nimen suosio kasvoi ja viime aikoina se on ollut suosituimpien tyttöjen nimien joukossa.

Meidän suvussa Aino-nimi on perinne. Äitini puolella lähes kaikilla naisilla on Aino-nimenään, tosin useimmilla toisena nimenä.

Aino-nimi tulee tietenkin Kalevalasta. Jo ennen kansalliseeposta kansanrunoissa laulettiin ”aino-tyttösestä”, jolla ilmeisesti viitattiin perheen ainoaan tyttölapseen. Elias Lönnrot teki Ainosta nimen kirjoittamalla adjektiivin aino isolla alkukirjaimella.

Olen napannut tämän postauksen kuvat toukokuun alkupäivinä aamu- ja iltalenkeillä Napsun kanssa. Osallistun kuvilla Pieni Lintu -blogin kuvahaasteeseen, jonka teema on toukokuu.

Toukokuusta on vähitellen tulossa suosikkikuuni, nimipäiväni aikoihin kun on monena vuonna ollut niin ihanat ilmat. (Onneksi koirakin on nyt virallisesti terve: saimme tänään verikokeiden tulokset.)

Hyvää nimipäivää kaikille Aino-kaimoille! Miten sinulla on tapana viettää nimipäivää?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (22)

pappilanmummo

Mukavaa nimipäivää!

Meillä suvussa nimipäivänä voi tulla juhlimaan ilman eri kutsua. Kahvit/teet tarjoillaan aina ja jotain tuoretta leivonnaista. Kiva jutella...

Täysin arkista

Hauskaa nimipäivää. Alkaa se vähitellen tulemaan kevät tännekin, jopa hauvalle. Upean aurinkoisia kuvia.

Esther Helmiä

Hienoa että koiruli on kunnossa!! Ja hyvää nimipäivää ja toukokuu on yksi parhaimmista :)

Heli

Hyvää nimipäivää! Toukokuu näkyy kuvissasi :). Mukavaa loppuviikkoa!

naisellisiapuheluita.blogspot.com

Minna M/kiljustenblogi

Hyvää nimipäivää! Minun lapsuuden perheessä on aina laulettu ja lahjottu. Js toki nimpparikahvit vieraille keitetty. Miehen kodissa taas onniteltu, mutta ei niinkään lahjalla muistettu.

Tuula / Tuula's life

Paljon onnea Aino, toukokuun tyttö! Vähän myöhässä onnittelen, mutta onhan kuitenkin toukokuu. Ihanaa sellaista toivottelen! 

Hannele Toivon Vintiltä

Toukokuu on suosikkini! Jotain ekstraa on tarjolla nimipäivänä. Anoppi taitaa muistaa parhaiten nimipäivämme.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram