Paukkupakkasilla sosekeitto on ihan paras, terveellinen ja helppo arkiruoka - se tuli taas kerran todistettua!

Minä en ole mikään mestarikokki, mutta nautin ruoanlaitosta erityisesti, jos kokkaamisessa on hieman haastetta. Onneksi meidän perheen jääkaappi on niin usein tyhjä, että ratkottavia pulmia piisaa.

Hiljattain olimme taas unohtaneet käydä kaupassa. Nuoriso tuli posket punaisina pihalta ja vonkui ruokaa: puolessa tunnissa olisi keksittävä jotain! 

Löysin jääkaapin perukoilta kuusi perunaa. Kuorin ne, laitoin kiehumaan vähässä vedessä ja jatkoin kaappien penkomista. 

Kuorin ja pilkoin kolme sipulia. Ilokseni löysin kaapista kuivamuonaa ja säilykkeitä. Niinpä avasin pakkauksen valkoisia papuja ja heitin ne pannulle ruskistumaan sipulien kanssa.

Lorautin sipulimurskan ja papujen joukkoon tilkan kasvisfondia (myönnetään, hieman liikaa - keitosta tuli omaan makuuni turhan suolaista, mutta lapset tykkäsivät lopputuloksesta.)

Seuraavaksi huuhtelin pakkauksen pohjalle jääneen kourallisen punaisia linssejä, ja kun perunat olivat kiehuneet, lykkäsin kaikki kasvikset kattilaan.

Tämän jälkeen keiton olisi periaatteessa voinut jo soseuttaa laittaa tarjolle, mutta sitä oli aika vähän. Pakkausten jämät eivät riitä ruokkimaan nälkäistä joukkoa. Niinpä päätin jatkaa soosia purkillisella valmista kasvissosekeittoa.

Vielä hieman currya ja chilitahnaa ja se verran vettä joukkoon, että koostumus oli sopivan sakeaa mutta ei kuitenkaan mitään muusia.

Olin niin tyytyväinen itseeni - loihdin pöytään kattilallisen lämmittävää herkkua, vaikka jääkaapissa oli tuskin muuta kuin valo! Keitto maistui myös koululaisille erityisesti, kun tokaluokkalainen raastoi kyytipojaksi juustonlopun.

Mitä opin tästä? Kuivamuona, palkokasvit, juurekset ja purkkisäilykkeet voivat pelastaa päivällisen, niitä siis kannattaa pitää aina jemmassa.

Koska sinä viimeksi nyhjäisit ruoan tyhjästä? Olisi hauskaa kuulla vinkkejä muidenkin jämä-resepteistä!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (2)

Karusellin Anni
1/2 | 

Nyhjäisen tyhjästä keskimäärin pari kolme kertaa viikossa. Meillä käydään kaupassa kahdesti viikossa, ja koska yritämme vahtia talouttamme aika tarkkaan, niin ylimääräistä ei juuri ostella. Niinpä aina kauppapäivää ennen kaapit alkavat olla melko tyhjiä. Minusta se on tavallaan hienokin juttu: että kaikki, mitä ostetaan, tulee myös oikeasti kulutettua. Saan salaista tyydytystä siitä, että jääkaapin hyllyt ovat kauppareissulle lähdettäessä autiot.

Silloin kun jääkaapissa alkaa olla tyhjän näköistä, minunkin vakioruokalajeja ovat erilaiset keitot. Kasvissosekeitto on tosi hyvä! Samoin munakkaita teemme usein, niihin saa hyvin upotettua kaikenlaiset jämät. Jugurtin, marjojen, maitojen ja hedelmien loput uppoavat säännöllisesti smoothiehin.

Yleensä kuiva-ainekaapista löytyy meillä aina pastaa, riisiä, papuja ja tomaattimurskaa. Niiden pohjalta ja pienillä lisukkeilla höystettynä saa jo ihan hyvän aterian aikaiseksi. Vielä kun ehtisin ja jaksaisin leipaista puuron- tai muusinjämät leiviksi ja sämpylöiksi, niin olisin sellainen martta kuin haluaisin olla. Harmi vaan, etten pidä yhtään leipomisesta. :-)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram