Uudenvuoden lupaus voi olla kuin hirttosilmukka. Yleensä se annetaan juhlavasti ja julkisesti, vähintään lausutaan ääneen lähimpien kesken, mahdollisesti myös julkaistaan sosiaalisessa mediassa.

Minäkin olen usein nolannut itseni kunnianhimoisilla lupauksilla. Olen luvannut laihduttaa, kokeilla uutta urheilulajia, mennä arkisin ajoissa nukkumaan, olla kolme kuukautta sokerilakossa tai vuoden ostamatta uusia vaatteita.

Kaikkiin näihin asioihin tarve on edelleen olemassa. Menen liian myöhään nukkumaan ja nukun liian vähän. Teen liikaa töitä. Roikun liikaa netissä. Syön epäsäännöllisesti, liikaa sokeria ja kovaa rasvaa. Liikun liian vähän. Poltan rahaa typeriin heräteostoksiin.

 Viime vuoden alussa lupasin "lähteä ajoissa töistä kotiin. Opetella vetämään rajani ja sanomaan ei. Asettamaan joka päivän alussa perheen ja oman hyvinvointini etusijalle."

Olen osin onnistunut tavoitteessani, osin en. Kiire töissä ei ole aina itsestä kiinni.

Tuntuu kuitenkin, että viime vuonna ajattelin entistä useammin asiaa. Aloin esimerkiksi ajastaa kännykästä herätysäänen hälyttämään arkisin, kun on aika lähteä kotiin.

Yksi tapa tehdä uudenvuoden lupaukset mahdollisiksi on tehdä urakka lyhyemmäksi eli asettaa itselleen välietappi - tehdä välitilinpäätös.

Niinpä minä lupaan tällä kertaa pieniä asioita lähipäiville. Lupaan:

  • Tänään mennä ajoissa nukkumaan
  • Huomenna käydä kuntosalilla tai joogassa
  • Ensi viikolla syödä karkkia vasta lauantaina

Millaisia lupauksia sinä teit? Olethan huomannut, että voit voittaa kivan palkinnon, jos paljastat uudenvuoden lupauksesi 7.1. mennessä täällä Kodin Kuvalehden saitilla?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (12)

Marja Marjan Hetkiä -blogista
1/12 | 

Hei! Sinulla on tosi realistiset lupaukset. Hyvä! Joka päivä on uusi alku, niin kuin sanotaan. Minä lupasin blogissani elää ja tehdä mielekkäitä asioita tänä vuonna! Saa nähdä, joudunko syömään vielä sanani. Nyt kuitenkin aion vakaasti muistaa joka päivä lupaukseni. :)

Rva Kepponen
2/12 | 

Hyvät tavoitteet :)

Minä olen luvannut itselleni pitää itsestäni parempaa huolta tänä vuonna kuin viime vuonna ja tehdä joka arkipäivä yhden edes pienen terveellisemmän valinnan vanhoihin verrattuna. Pienellä tarkoitan, että riittää kävellä portaat hissin sijasta, juoda vain iltapäiväkahvi tai sanoa ei herkulle sillä kertaa.

Hyvää uutta vuotta!

Souliina
3/12 | 

Minä en juhlallisesti sitä ääneen sanonut, mutta lupasin saada itseni parempaan kuntoon kun missä olen ollut viimeisen puolentoista vuoden aikana. Sairastui Menieren tautiin, joka pistää tasapainoaistin ajoittain sekaisin: Ensimmäisen vuoden ajan olen vaikuttanut enemmä humalaiselta, kuin selväpäiseltä ja kuntokin on tottakai hieman romahtanut. Nyt kuitenin tämä riittää ja olen vakaasti päättänyt päästä takaisin jaloilleni;) Timmiksi Mimmiksi ja takaisin omaksi itsekseni:) Hyvää uutta vuotta ja tsemppiä lupauksiin!

SannaA/Männikön kuulumisia
5/12 | 

Julkisesti olen toivonut että tekisin enemmän käsitöitä. Muutakin tavoitetta on, mutta niistä kerron blogin puolella sitten kun kokemusta asian suhteen on jo kerätty :). Hyvää uutta vuotta! 

Pinkit korkokengät Maiju
6/12 | 

Pienet lupaukset on ihan  yhtä tärkeitä kun isot lupakset. Pienet on helppo pitääkin :) 

Hyvää uutta vuotta ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram