Onko sunnuntain ohjelmasi vielä auki? Lähde tutustumaan yhteen tuntemattomammista Espoon saarista, Pentalaan!

Tämä viikonloppu on ainoa, jolloin Pentalaan pääsee ilmaiseksi kaupungin saaristoveneillä, koska saaressa järjestetään perinteiset Pentalan saaristopäivät. Muina aikoina tuo suloinen saari on saavutettavissa ainoastaan omalla veneellä tai saaren kesäravintolan, Pavenin, tilausveneellä.

Meidän perheen on monena vuonna ollut tarkoitus tutustua Pentalaan, mutta aina se on jäänyt. Tänäkin lauantaina olisi pitänyt imuroida, mutta kun aurinko nousi korkealle ja tajusimme, että kyseessä saattaa olla yksi harvoista kesän lämpöisistä päivistä, lähdimme Venlan ja Napsun kanssa meriretkelle.

Nyt päätös ei todellakaan kaduta. Olen jo pitkään ihastellut Espoon saaristoa. Monissa blogeissa hehkutetaan Helsingin edustalla olevia saaria, mutta meidän perheen lempikohde on jo pitkään ollut Espoon Iso Vasikkasaari.

Pentalassa oli samanlainen, leppoisa tunnelma kuin Vasikkasaaressa. Saari vain on hieman isompi ja omalla tavallaan monipuolisempi.

Saaristopäivien ohjelmaan kuuluu muun muassa työnäytöksiä: punamullan keittoa, verkonkudontaa, nahka- ja rautatöitä sekä musiikkiesityksiä, opastettuja luontoretkiä ja vesijumppaa. Saaristopäivien aikaan paikan päällä voi ostaa kojuista maukasta lohisoppaa ja virvokkeita. Kesäravintola palvelee myös normaalisti.

Saarella kiertää kaunis luontopolku, jota pitkin pääsee saaren sisäosissa olevan järven rannalle sekä kauemmas, syrjäisemmälle Diksandin rannalle. Luontopolun varrella on perheille tarkoitettu hauska tietovisa. 

Järven rantaan saattaa päästä myös lastenrattailla, mutta Diksandiin vievä polku on sen verran mäkistä, mutkaista ja juurakkoista, että sinne pienemmät kulkijat joutuu kantamaan. Polkua varten kannattaa varata kunnon jalkineet, sillä sateisen yön jälkeen maasto on niljakasta.

Muutaman vuoden kuluttua Pentalaan avataan Saaristomuseo, ja silloin saarelle alkaa säännöllinen lauttaliikenne. Sitä ennen kannattaa huomenna nostaa kytkintä ja pyrähtää Nokkalaan tai Soukkaan! Saaristoveneet liikennöivät sieltä suunnilleen puolen tunnin välein aamukymmenestä iltakuuteen Pentalan ja Espoon välillä.

Oletko sinä tutustunut Espoon saaristoon?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

P. S. Olethan ottanut osaa arvontaani, jossa voit voittaa jännän fantasiakirjapaketin? Osallistua voit 31.8. asti.

Kommentit (4)

Hekku
1/4 | 

Me käymme Pentalassa - ja Pavenissa - pari kertaa kesässä, nimenomaan omalla veneellä. Järvessä on hyvä uida - mutta me olimme siellä niin aikaisin keväällä, että uikkareiden sijaan päällä oli untsikka ja villasukat, eikä uinti siis oikein houkutellut...

Kirs1
2/4 | 

Me kävimme nyt Pentalassa sunnuntaina. Ideamme saimme täältä, kiitos siitä! :D Meillä kun on oma vene, voimme käydä vaikka missä ulkoilusaaressa. Isossa Vasikkasaaressakin on tullut käytyä. Eilenkin pojat sinne haaveilivat menevänsä, koska siellä on futiskenttä. Meidän oli tarkoitus ennen Pentalaa käydä Örskärissä (Kirkkonummen puolella), mutta oli sellainen aallokko, että rantautuminen ei innostanut. Pentalassa emme olleet käyneet aiemmin, ajaneet kyllä ohi lukemattomia kertoja. Emme olleet tajunneet, että siellä on ravintola. Tykättiin siitä paljon enemmän kuin Vasikkasaaren Gula Villanista. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram