Loma on ihmisen parasta aikaa, sanoisi Matti Nykänen. Mutta niin voi olla myös arki.

Luin viikonloppuna Hesarista inspiroivan jutun, jossa muistutetaan että lomalla ilahduttavia asioita kannattaisi tehdä myös arkena. Jutun haastateltava korostaa, että henkinen irrottautuminen työstä on tärkeää, joten iltoihin, aamuihin ja viikonloppuihin olisi hyvä mahduttaa samoja asioita, joista lomallakin nautti.

Minulla on syksy alkanut hieman ahdistavissa merkeissä. On paljon pohdittavaa, ja on ollut vaikeaa saada ajatukset irti mieltä painavista asioista.

Jutun luettuani aloin listata asioita, joista lomalla nautin ja joita haluaisin tehdä enemmän arkisin. Tänä viikonloppuna ehdin tehdä monia näistä asioista. Ne ovat ihan pieniä, tavallisia juttuja, joihin arki-iltaisin ei riitä tarpeeksi aikaa, ellei raivaa niille tilaa.

Itselleni tapoja irtautua mieltä painavista asioista ovat:

  1. ULKOILU. Tähän lasken niin juoksulenkit, kävelylenkit koiran kanssa kuin myös pihatyöt. Tänä viikonloppuna olen tietenkin ulkoiluttanut koiraa lukemattomat kerrat mutta myös käynyt juoksulenkillä metsässä ja poiminut viinimarjoja.  Oikein odotan, että pääsisi taas leikkaamaan nurmikkoa ja myöhemmin syksyllä haravoimaan. 
    Lisäksi odotan, että vedet taas viilenevät. Löysimme nimittäin tänä kesänä aivan kotimme lähistöltä uuden uimapaikan, mutta loppukesän lämpiminä päivinä siellä ei voinut uida sinilevän takia. Eilen kävimme Venlan kanssa pulahtamassa ja testaamassa veden lämpötilan. Se oli jo ihanan vilpoista.
  2. LEFFAT. Olen vasta hiljattain hurahtanut Netflixiin, mutta se olikin sitten kerralla menoa... Viime aikoina olen tankannut romanttisia komedioita: When Harry met Sally, Kahden viikon iskuaika ja Annie Hill on jo katsottu. Nyt suunnittelen, että seuraavaksi töllöttäisin Forrest Gumpin tai Amélien.
  3. KOIRAN HOITAMINEN. Vaikka Napsun valtava turkin kasvuvauhti tuntuu toisinaan riesalta, on koiran hoitaminen myös rentouttavaa puuhaa, joka auttaa irrottamaan ajatukset muista asioista. Kun esimerkiksi leikkaa koiran kynsiä, on hommaan pakko keskittyä täydellisesti, eikä samalla ole mahdollista ajatella muuta.
  4. JOOGA. Viime aikoina kundaliinijooga on taas tuntunut minusta tärkeämmältä kuin aikoihin. Kokeilin kesäloman aikana pitkästä aikaa myös astangajoogaa ja hot joogaa, mutta mikään muu jooga ei tuo samanlaista rauhaa ja onnen tunnetta kuin kundaliinijooga. Sinne suuntaan tänäkin iltana.

Toivoisin, että voisin lisätä listaan myös lukemisen, mutta valitettavasti viime aikoina minun on ollut vaikeaa keskittyä edes kirjoihin. Lähes missä tahansa kirjassahan kestää keskimäärin parikymmentä sivua ennen kuin tarina imaisee mukaansa.

Itse olen tarttunut tänä kesänä moneen hyvään opukseen mutta laskenut ne nopeasti käsistäni. Ajatukset alkavat harhailla ennen kuin saan kiinni juonesta. Toivottavasti pian taas pystyn löytämään myös lukemisen ilon.

Millaisilla asioilla sinä rentoudut arki-iltaisin ja viikonloppuisin?

Blogi muualla somessa:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram