Avantouimarille kesä on ihanaa mutta samalla haikeaa aikaa: järvivesi tuntuu liian lämpimältä, eikä siitä saa enää kicksejä.

Jos tykkäät kylmästä ja kärsit kovia vieroitusoireita, minulla on vinkki, jota kannattaa kokeilla. Sitä varten joutuu vain ajamaan Porvooseen asti ja maksamaan siitä muutaman kympin.

Tutustuin tänään uudistuneeseen Haikon Kartanoon ja sain bloggaajavierailun yhteydessä kokeilla veloituksetta Huippukylmä-hoitoa. Siitä tuli samankaltainen, eloisa ja virkistynyt olo kuin kunnon pulahduksesta avantoon.

Haikon kartanon mukaan Huippukylmä virkistää, antaa hyvän unen, tuo helpotusta nivel- ja lihaskipuihin, stressioireisiin ja iho-ongelmiin kuten psoriasikseen. 

Kylmähoito tapahtuu eräänlaisessa "kapselissa" eli kabiinissa, jonka ulkopuolelle jää pää. Kapseliin mennään bikineissä tai alusvaatteissa. Jalkoja lämmittämään kannattaa jättää huopatossut ja käsiin ottaa lapaset.

Itse unohdin aluksi kokonaan lapaset. Vedin ne sitten käteen kesken hoidon ja se kyllä kannatti - enhän minä jäisessä vedessäkään ui paljain käsin!

Hoitoaika Huippukylmässä on 1–3 minuuttia. Oleskelun aikana lämpötila kabiinissa laskee vähitellen -120 asteeseen ja välillä se voi käydä muutaman asteen alempanakin.

Hoito muistutti monellakin tapaa avantouimista. Kabiinissa oli syytä liikkua, jotta kylmä huuru ei vaikuttaisi koko ajan samalla alueella kehossa.

Minua alkoi jännästi kipristellä juuri niistä paikoista, joissa on ylimääräistä rasvaa: mahasta, lantiolta ja reisistä. Aineenvaihdunnan vilkastuminen siis tuntui konkreettisesti.

Hoito oli napakymppi, sillä kävin aamulla salilla ennen tapahtumaa. Hoito oli mannaa väsyneille lihaksille. Siksi monet urheilijat käyttävätkin sitä säännöllisesti.

Bloggaajatapahtumassa oli mukana myös suloinen Katja Nainen talossa -blogista.

Haikon Kartano & Spa:ssa on paljon muutakin ihanaa: kartanorakennuksen salissa on esimerkiksi useampi Albert Edelfeltin maalaus, vaikuttihan taiteilija nimen omaan Porvoon seudulla. Kylpylän ravintola tarjoilee terveysherkkuja - muun muassa raakakakkuja!

On helppoa uskoa, että Haikon Kartano on eräs suosituimpia häidenviettopaikkoja. Meren rannalla upeileva rakennus on niin tunnelmallinen poutapäivänä.

Oletko sinä käynyt Haikon Kartanossa tai kokeillut kylmähoitoja?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Nainen Talossa, Katja
1/4 | 

Haikko on hieno paikka. Upeat puitteet rentoutumiseen ja pieneen pakoon arjesta.
Hauska tuo kylmähoitokuva. Näyttääkin vaikuttavalta!
Olipa mukava yllätys, kun satuimme samalle retkelle. Tuolla parvekkeella olisi paistatellut päivää pidempäänkin :).

Minna M/kiljustenblogi
2/4 | 

Kylmähoito ja avanto on kokematta. Heikossa olen viettänyt upean vuorokauden vuonna -07, kun mies järjesti minulle yllätykseksi helikopterikyydin Helsingistä Haikkoon.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram