Olen sitä pitkään pohtinut. Monta kertaa aloittanut ja kerran onnistunut.

Nyt se alkaa taas, sokerilakko. Yritän siis välttää lisättyä sokeria ja katson, kuinka kauan onnistun.

Syytä onkin. Pengoin helatorstain kunniaksi kaappejamme ja ilman isoa vaivaa löysin tällaisen määrän herkkuja. Pahinta on, että minä olen itse tuonut ne kaikki taloon!

Miksi turhaan kiusata itseään, voit ajatella. Onhan tähän päätökseen useampikin syy, osa hyviä ja loput parempia.

  • Hammaslääkäri aina vuositarkastuksessa ihmettelee, kuinka paljon oikein syön makeaa. Tällä iällähän hampaat reikiintyvät hitaammin mutta hammaskiveä kyllä syntyy. Minä mussutan keksejä ja karkkia oikeastaan joka ilta. Not good!
  • Tyttö saa pian hammasraudat ja sen jälkeen häntä käskettiin välttämään karkkia. Minä lupasin lähteä tsemppauskaveriksi karkkilakkoon. Aloitan vain hieman etuajassa.
  • Tapasin hiljattain vaikuttavan persoonan, kirjailija Hanna van der Steenin. Keskustelumme lomassa hän kertoi välttävänsä sokeria. En tiedä, johtuiko hänen karismansa ruokavaliosta vai mistä, mutta asia jäi kytemään mieleeni.
  • Monet housuni ovat alkaneet kiristää tänä keväänä, ja kuluneen vuoden aikana reisiini on kertynyt ikävästi selluliittia.
  • Lisäksi luin eilen töissä tämän kiinnostavan artikkelin, jonka monet kohdat puhuttelivat minua. Erityisesti kohta lisääntyneestä talinerityksestä ja tummista silmänalusista.
  • Tänä aamuna vilkaisu peiliin lenkin jälkeen oli myös omiaan vakuuttamaan päätöksestä. Minulla on taas kuluneen kuukauden aikana ollut leuassa aina samoissa paikoissa tosi usein valtavia finnimöhkäleitä, hormoninäppyjä. Ja tämä kuva on sentään otettu sen jälkeen, kun olin peittänyt viime päivien tulokkaan sinkkivoiteella!

Vältin lisättyä sokeria aikoinaan kolme vuotta sitten, kun noudatin tiukkaa, korkeaproteiinista dieettiä kahden kuukauden ajan. Sen aikana makeanhimo hävisi, ja kesti kauan ennen kuin se palasi.

Yritän tällä kertaa jättää karkit, suklaat, keksit, jäätelön ja pullan pois. Siis lisätyn sokerin. Uskon että kokeilulla ei voi olla kuin hyviä terveysvaikutuksia.

Pohdin vielä, pitäisikö välttää myös vaaleaa leipää - samaa haitallista, nopeaa hiilihydraattiahan sekin on, joka nostaa insuliinia. Ajattelin kuitenkin, etten ala itselleni liian tiukaksi, muuten koko homma vesittyy helposti.

Yritän täällä blogissa raportoida, miten lakko sujuu. Toivon että tällainen julkinen lupaus saisi minut pysymään lakossa.

Oletko sinä kokeillut sokerilakkoa? Millaista ja minkälaisin seurauksin?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (6)

http://neitinimeton.wordpress.com
1/6 | 

Meille on muodostunut sokeriton tammikuu tavaksi jo ennen kuin siitä tuli muotia.  https://neitinimeton.wordpress.com/2013/01/ kirjasin säännöt sokerittomaan tammikuuhun. Hedelmiä saa syödä mielin määrin ja jo viikon päästä viinirypäleet maistuvatkin niin makealta, ettei oikein edes ymmärrä, miksi sitä karkkia tarvitsee syödä. Sokerin karttelu kestää vielä pitkälle kevääseen minulla, mutta kun kesä ja kokit saapuvat ravintolaamme, herkuttelu lähtee aina käsistä.

Tämän kirjoituksen kannustamana taidan itsekin alkaa sokerilakkoon vielä kuukaudeksi - ennen kuin ihanat jälkiruoat ja kakut valtaavat mieleni. Tsemppiä, tulen kurkistelemaan sokerilakon kuulumisia täältä.

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015

Kiitos tsempeistä =) Minäkin ajattelin tyydyttää makeanhimoa hedelmiä. Yritän joka kerta ottaa hedelmän, kun tekee mieli makeaa. Jossain vaiheessa siitä hedelmämäärästä luulisi tulevan niin kylläiseksi, että epäterveelliset herkut unohtuvat. I hope...

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Minna M/kiljustenblogi
2/6 | 

Tsemppiä sokerittomuuteen! On ollut itsellä monta kertaa mielessä, mutta eipä vaan ole tullut kokeiltua. Pitäisi kyllä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram