Suonmen syyssateiden keskellä olen katsellut haikeana kuvia viikonloppumatkalta Budapestista. Löysin Skyscannerista sinne suorat lennot, joilla pääsisi pitkäksi viikonlopuksi nautiskelemaan unkarilaisesta elämänmenosta noin kolmella sadalla eurolla!

Alla matkakertomukseni parin vuoden takaiselta syyslomalta. Aluksi kuvasatoa Margitin saarelta, jossa olimme useamman tunnin. 

Tustuimme kaupunkiin ensin jokea risteillen. Oiva idea, koska keli suosi ja maisemat olivat aurinkoisena syyspäivänä parhaimmillaan! Risteilyjen hinnat vaihtelevat 2000-3500 forintin välillä tarjoilusta riippuen.

Joelta avautuu hieno maisema esim. Unkarin parlamenttitalolle, joka sijaitsee näkyvällä paikalla Tonavan vasemmalla rannalla. Talo kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon.

Risteilyllä alitimme myös Ketjusillan, joka ylittää Tonavan Budasta Pestiin. Se oli ensimmäinen pysyvä silta Tonavan yli, ja se avattiin käyttöön 1800-luvun puolivälissä. Sen avulla kahdesta erillisestä kaupungista syntyi yhtenäinen Unkarin pääkaupunki Budapest. 

Viehättävä Margitinsaari on saanut nimensä Unkarin kuninkaan tyttären Margaretin mukaan. Aikoinaan silloinen kuningas oli vannonut, että antaisi tyttärensä Jumalalle, jos Unkari pelastuisi maahan hyökänneiltä mongoleilta ja hän pystyisi jälleenrakentamaan Unkarin uudestaan. Mongolit perääntyivätkin yllättäen, ja kuningas lähetti vain 9-vuotiaan tyttärensä luostariin. Margit kuoli saarella 29-vuotiaana.

Saarella oli ihanaa viettää aikaa ja chillailla leutona perjantaina. Siellä olisi voinut vuokrata erilaisia pyörähärveleitä, mutta me vain kävelimme ympäriinsä. 

Saaren pitkästä historiasta kertovat valtavat puuvanhukset. Saaren pohjoiskärjessä oli hauska suihkulähde, joka soitti musiikkia.

Ainoa asia, joka jäi harmittamaan oli se, että poikkeuksellisesti jätin tällä matkalla lenkkarit kotiin. Saaren ympäri kiersi nimittäin oikein 5 kilometrin mittainen tartan, jota pitkin juoksi paljon lenkkeilijöitä.

Oletko sinä käynyt Budapestissa? 

Kommentit (3)

Rva Kepponen
1/3 | 

Olen käynyt Budapestissä useasti. Pidän kaupungista, se on helppo ottaa haltuun ja kahvilatarjonta on erinomainen.

Omia suosikkejani ovat mahdollisimman monet leivoskahvit :D sekä kylpylät. Kylpylöissä on sellaista vanhanaikaista charmia. Tosin osa viehätyksestä on ulkoaltaat, jotka oletettavasti ovat nyt jo poissa käytöstä.  Netin perusteella kaupungin ulkopuolella on todella hulppea sisävesipuisto. Pidän myös kauppahallista.

Eläintarha on keskivertoa parempi, sinne pääsee Budapestin vanhimmalla metrolinjalla, joka on suorastaan suloinen. Eläintarhasta on jäänyt mieleen, että siellä oli käärmeet sellaisessa jättikokoisessa kasvihuonetalossa kevättalvella vapaana. Ne makoilivat raukeina auringossa ja turistit saivat käydä koskemassa niitä. Itse rohkaistuin etusormella koskettamaan jättikokoista pythonia tai vastavaa. Budapestissä on paljon kulttuuritarjontaa ja usein lippuja hyvin saatavilla. Olen käynyt siellä kahdesti baletissa.

Jos nyt matkustaisin Budaan, niin listallani olisi ehdottomasti huonepakopelit. Homma on saanut alkunsa Unkarista.

Mukavaa reissua!

Héléna @ Chez Héléna
2/3 | 

Rakastan Budapestiä! Yksi rakkaista ystävistäni on sieltä kotoisin, joten olen viettänyt siellä ikimuistoisia hetkiä. Paitsi, että se on mahdottoman kaunis kaupunki, siellä on aivan ihania ihmisiä. Harmi vaan, että Unkaria koskeva uutisointi on viime aikoina ollut mitä on.

Sandra Lamppu
Liittynyt10.9.2015
3/3 | 

Piti tulla vielä kommentoimaan tännekin, että ko unohdin oman blogin kommentissani sanoa, että ihania kuvia tässä postauksessa! Vehreyttä ja upeaa ruskaa. Ei ihme, että lenkki-into iski. Suomessa on jo vilposta ja tippuvat lehdet läiskii naamaan, sie taisit saada reissulla vähän lisäaikaa omalle syksyllesi :)

Oma blogini: Hyvään päähän
Seuraa minua Facebookissa & Instagramissa.
 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram