Yhteistyössä Polar.

Olen nyt kuukauden verran elänyt sähköpaimen ranteessani. Toisin sanoen: olen testannut Polar Loop -aktiivisuusranneketta, jonka sain blogini kautta kokeiltavaksi.

Tulokset ovat olleet...hämmentäviä. Luulin aina, että olen hyvinkin aktiivinen ihminen - minähän yritän harrastaa hikiliikuntaa lähes joka päivä! Tämä harhaluulo alkoi karista, kun ensimmäisen kerran tutustuin toiseen aktiivisuusmittariin, Fitbit Flex -malliseen. Oli suuri yllätys, että tunnin salitreeni, jooga tai jumppa ei korvaakaan täysin arkiliikuntaa.

Polar Loop on tiputtanut minut lopullisesti maanpinnalle. Se näyttää päivän askeleet ja kalorit vielä tarkemmin kuin Fitbit.

Tein eräästä Polar Loop -testipäivästä myös videon vlogiini Vlogiaan.

Ajan autolla työmatkat ja työpaikalla sorrun herkästi kulkemaan hissillä kerrosten väillä. Vaikka sähkötyöpöydän ansiosta pystyn seisoa ison osan työpäivästä, Polar näyttää minulle jatkuvasti madon lukuja.

Polarin näyttöä napauttamalla saa näkyville tarkan askelmäärän, kalorimäärän ja aikasuosituksen, kuinka kauan vielä pitäisi kävellä, juosta tai seistä saavuttaakseen päivän aktiivisuustavoitteen. En kuukauden aikana ole vielä kertaakaan saavuttanut aktiivisuustavoitetta, vaikka muutin tavoitteen nopeasti alimmalle 1-tasolle!

Polar Loop testissä by Uraäidin Ruuhkavuodet

Polar on näyttönsä puolesta siis sivistyneempi kuin Fitbit Flex, josta minulla on vanha malli omistuksessani. Se näyttää vain valopalloina aktiivisuuden määrän. Yksi pallo vastaa 2 000 askelta, jos päivän tavoite on terveysliikuntasuositusten mukainen 10 000.

Polar sen sijaan kertoo kirjaimilla ja numeroilla tarkat määrät, yhden kalorin ja askeleen tarkkuudella, mikä voi tällaiselle laiskamadolle olla jopa masentavaa. Välillä on tehnyt mieli laittaa ranneke vertailun vuoksi Hipun tai Hessun ranteeseen, koululaiset kun ovat liikkeessä aamusta iltaan - mutta enhän minä nyt sentään fuskaamaan ala...

Polar Loop testissä by Uraäidin Ruuhkavuodet
Sekä Polar Loopia että Fitbitiä voi käyttää nettisovelluksen kautta. Mobiilisovellukset ovat saatavila Androidiin ja Iphoneen, mutta kummallakaan ei ole virallista mobiilisovellusta Windows-puhelimelle. 
Fitbitiin löytyy beta-versio Windows-puhelimelle. Se synkronoi tietoja vaihtelevasti.

Polar Loop testissä by Uraäidin Ruuhkavuodet
Polarin nettisovellukseen tallentuu passivisuusleima jos on passivinen (eli istuu) tunnin ajan putkeen.

Polarin nettisovellukseen tallentuu tieto askelista, kaloreista ja siellä näkyy myös graafinen piirakka päivän aktiivisuudesta, jossa on korostettuna terveyssuositukset täyttävät akiiviset hetket. Fitbitin nettisovelluksessa taas aktiivisuus näkyy pylväskaaviona.

Testasin Polaria sykevyön kanssa. Välillä epäilin tosissani sen herkkyyttä, sillä raskaskaan salitreeni ei nostanut aktiivisuustasoa merkittävästi, vaan laitteen mukaan esim. jalkatreenin aikana kului vain muutama sata kaloria. Kokonaan en siis korvaisi perinteistä sykemittaria aktiivisuusmittarilla, kuten suunnittelin, vaikka aktiivisuusmittari onkin sille hyvä aisapari. Fitbit Fexiin ei sykevyötä ole mahdollista yhdistää ollenkaan.

Polar Loop testissä by Uraäidin Ruuhkavuodet

Aktiivisuusmittari on mielestäni hyvä renki mutta huono isäntä. Itselleni se toi pienen mutta tärkeän muutoksen arkeen: yritän työpaikalla vastedes nousta joka päivä portaat vähintään kaksi kertaa päivässä. Pieni asia, mutta toivottavasti ajan oloon terveyden kannalta merkittävä.

P.S. Jokanaisen pukeutumisopas -arvonnassa onnelliset voittajat ovat: Etna, Mehukattinen ja Tuitiina. Laitoin teille meiliä. Onneksi olkoon!

---
I've tested an activity tracker Polar Loop for a month. I received the test piece via my blog. Previously I have also used Fitbit Flex model which is not as sophisticated as Polar Loop. This one shows on the screen the exact amount of steps taken and calories consumed and also tells how long time one should walk, run or stand up in order to reach the activity target of the day.
The test encouraged me to stop using elevator at work and start taking the stairs instead, min. two times per day. I also made a videopost about a test day at my vlog in Vlogia portal.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

Kommentit (18)

C
1/18 | 

Mä sain Loopin joululahjaksi. Mulla ei tuota mitään vaikeuksia saada tavoitteita täyteen. Treenipäivinä saan jopa 200 %. Mulla on istumatyö ja kävelen portaita välillä satunnaisesti. Kotiaskareissa saan palkin täyteen. Ehkä vähän olen fuskannut: puhun paljon käsilläni ja mittari ottaa sen ehkä kävelynä.

2/18 | 

Wau - lucky you! Mä olen kyllä kovasti ihmetellyt, miksi Loop ei tunnu juurikaan noteeraavan seisomista. Jä minähän kuitenkin seison varmaan väh. 6 h työpäivästä. :/ En ole käyttänyt Loopia yöllä kun se on jotenkin niin jäykkä, häiritsee unta, siksi varmaan osa aamuaskelista on jäänyt pois mittarista. Kun yhtenä palaveripäivänä kävelin kokoukseen ja takaisin, (Kampista Punavuoreen), päivän askeleet tuli helpommin täyteen.

Anonyymi
3/18 | 

Hei, aluksi kiitos kivasta blogistasi, olen lukenut yleensäkin blogeja vasta pari kuukautta ja blogiasi olen jäänyt säännöllisemmin seuraamaan : ) Blogisi aiheet ovat aika lailla omasta elämästäni; olen kutakuinkin samanikäisten lasten suurinpiirtein samanikäinen työssäkäyvä äiti Uudeltamaalta. Pitkittyneen talonrakennusprojektimme takia minulle on jäänyt isompi vastuu lapsista miehen rakentaessa, mutta lyhennetty työaika on tuonut itselleni jaksamista ja mahdollisuuden pyörittää arkea ja olla lasten kanssa paljon. Kuntoliikunta on näistä syistä vähissä, liikunnassa "suurimmat saavutukset" ovat puolimaratonit 30 v:na ja 40 v:na, mutta välillä on liian hiljaista liikunnan osalta! Nykyään liikunta on enemmän mahdollisuuksien hyödyntämistä; liikun julkisilla töihin, kävelen töissä portaat kuudenteen kerrokseen, haen lapsia tarkoituksella kävellen (30 min) harrastuksista jne. Siksi tämä postauksesi oli hyvä, olisi kiva mitata, tuleeko liikuntaa oikeasti niin paljon kuin kuvittelen. Ymmärsinkö oikein, että Polarin ranneke olisi monipuolisempi kuin FitBitin? Kumpaa suosittelisit? Ja vielä tuosta mittaamisesta; toimiiko ranneke ehkä niin, että mittaa anturilla kiihtyvyyttä eli ranteeseen laitetettuna käsillä puhuminen tuottaa askelia ja jalkatreeni ei tuota mitään. Kävellessähän sitä heiluttaa käsiäkin. Voiko rannekkeen laittaa nilkkaan, niin nämä mittausvirheet ehkä poistuisivat? T. Äiti Helsingistä

4/18 | 

Minä ostin myös Loopin ja olenkin mielenkiinnolla seuraillut aktiivisuuttani. Kipeänäkin olen saanut puolet tason 2. aktiivisuudesta kasaan ensi viikolla alkaa työt ja sitten varmasti täyttyy. Eräs ystävänikin joka tekee istumatyötä tuskailee alimman tason kanssa, joten ei turhaan puhuta istumatyön "haitoista". Minä haluaisin että aktiivisuustaso tulisi täyteen ihan arkiliikunnasta ja ekstraa olisi kuntosalit sekä jumpat. Hiukan kunnoanhimoinen tavoite, saa nähdä kuinka käy ? ;)

5/18 | 

Miehellä on ollut alkuvuoden Polar Loop käytössä ja muuten hyvä laite, mutta varainaiset urheilut jäävät kirjaamatta, kun ei lentopalloa pelatessa sitä oikein voi käyttää eikä sille varmaan sekään tee hyvä, että kahvakuula kolahtaa ranteeseen... No, ainakin arkista hyötyliikuntaa tulee seurattua ja kiinnitettyä huomiota yleiseen aktiivisuuteen (tai sen puutteeseen)

6/18 | 

Hei Uraäiti! Tulin vastavierailulle! Ja heti kärkeen löytyi itseäni koskettava juttu. Sain Polar Loopin aktiivisuusrannekkeen joulun alla. Ja siinä joulukiireitten (arkiliikuntaa) aikaan niitä askeleita kertyikin ihan mukavasti. Minulla on tuo 10000 askeleen raja. Joulun jälkeen en niin "touhukas" ollutkaan ja askeleet vähenivät. Sykevyötä en käytä, mutta kiva renki tuo Polar on.
Terveisiä Turusta!

10/18 | 

Kiitos kommentistasi! Minulla on samoja kokemuksia - ilman ranneketta en olisi monena päivänä lähtenyt lenkille tai noussut niitä portaita. Mahtavia askelmääriä sinulle on kertynyt - jatka ihmeessä samaan tahtiin! Pysytään yhteydessä

11/18 | 

Samaa itsekin haluaisin... Tänään kun tehtiin tytön kanssa kauppareissu ja 4,7km kävelylenkki, on aktiivisuustavoite tullut kevyesti täyteen. Mutta normityöpäivänä, kun kävelen kotona aamutoimien ajan, ajan töihin, kuljen töissä hissillä, ajan kotiin ja illalla lasten iltatoimien jälkeen romahdan sohvalle, ei vastaavasta määrästä askelia voi haaveillakaan... Tsemppiä sinulle kuitenkin - asenne varmaan tässäkin ratkaisee!

12/18 | 

Moikka ja kiitos kommentistasi! Kiva kun löysit blogini ja jäit seurailemaan :) Tuo suosittelu on vähän kinkkinen juttu... Polarin rannekkeen näyttö on tarkempi ja monipuolisempi mutta Fibitin ranneke on kevyempi ja pehmeämpi. Mielestäni Fitbitin nettisovellus on monipuolisempi mutta toisaalta se toimii vain englanniksi, kun taas Polarin nettisovellus toimii myös suomeksi. Tuosta kiihtyvyydestä en osaa sanoa. Hitsi vie, olisi pitänyt perehtyä vielä tarkemmin asetuksiin ja ohjeisiin ennen kuin kirjoitin tämän arvion... Mutta minähän olen kuin suomalainen mies, en viitsi paljoa käyttöohjeita lukea kun alan lukea vaan ;)

14/18 | 

Ihan ensiksi sanon, että oli kiva nähdä että olit kirjautunut lukijaksi blogiini :)
Hankin itselleni Polarin aktiivisuusrannekkeen juuri ennen joulua, joten runsaan kuukauden olen sitä ranteessani pitänyt. Minulle se on ollut tosi hyvä tsemppaaja päivittäiseen liikkumiseen. Tähän asti olen työssäni hoitoalalla liikkunut melkeinpä tuon 10.000 askelta/per työvuoro, mutta nyt kun olen jäänyt pois työelämästä, niin se on auttanut minua liikkumaan mahtavia askelmääriä. Jonain päivänä olen lähtenyt vielä illallakin lyhyelle lenkille, että askelten määrä lisääntyy. Parhaana päivänä askelia tuli n. 20.000, mutta keskimäärin niitä on n. 12.000 päivässä. Minulla kun ei ole enää lapsia kotona, niin voin lähteä lenkille koska vaan siltä tuntuu, joten jo se antaa mahdollisuuden liikkua tarpeeksi. Tietokoneen ääressä tulee bloggailun myötä istuttua kyllä liikaa, joten tuo oranssi kolmio on kyllä minullekin tuttu kuvio!

Liikunnallista viikonloppua sinulle!

Anonyymi
17/18 | 

Aktiivisuusrannekkeen 40v lahjaksi saaneena voin yllätyksekseni sanoa että liikkumaan on pistänyt. Tasolla 2. Arkisin tulee reippaasti ja helposti 20000 askelta täyteen kun kävelee töihin ja takas plus kun ei töissä tarvii istuu kauheen kauaa paikallaan..

Pari kertaa oon lukenut sun blogia ja jään seuraileen.

Susanna

18/18 | 

Kiitos kommentistasi, kiva kun seuraat ja kommentoit blogiani! Olen iloinen puolestasi, kun sinun on mahdollista kävellä töihin, eikä töissäkään tarvitse istua. 20 000 päivittäistä askelta on mahtava määrä! Minäkin aikoinaan mieluiten pyöräilin töihin, kun asuin lähempänä työpaikkaani, mutta nyt se ei valitettavasti ole mahdollista, kun matkaa on lähes 40km yhteen suuntaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram