Totta se on! Kuvassa yllä ei ole mikään jälkiruokavanukas tai suklaamannapuuroa, vaan ravitsemuksellisesti monipuolinen välipala, joka kuntosalitreenin jälkeen tehostaa lihastesi kasvua!

Kehitin reseptin ihan sattuman oikusta eilen ja siitä tuli niin hyvää, että haluan jakaa sen blogini lukijoiden kanssa.

Kuntosalitreeni on vaihteen vuoksi taas maistunut minulle viime aikoina. Sen sijaan palautusjuoma ei. Se on maistunut ihan pahvilta.

Tulin ostaneeksi palautusjuomajauhetta, joka on aivan erityisen pahanmakuista, tai vähintäänkin mautonta. Tilasin sitä peräti 2,5 kiloa, joten vielä eilen olin aika epätoivoinen säkkiä katsellessani.

Ostin suklaanmakuisen proteiinijauheen Vegekaupasta. Se on siis monella lailla eettinen tuote, eli ei sitä ainakaan pois voi heittää. Vikana on vain maku, joka on mielestäni tympeä.

Tuijottelin eilen rankan salitreenin jälkeen hedelmäkorissa lojuvaa banaania. Kovan treenin jälkeenhän on hyvä syödä banaania, jotta kehon tyhjentyneet hiilihydraattivarastot täyttyisivät jälleen.

Ajattelin, että banaani kyllä maistuisi mutta proteiinijuomaa en halua. En, vaikka tiedän, että ilman palautusjuomaa raskas treeni menee harakoille, proteiinipitoisella palautusjuomalla kun on tärkeä vaikutus lihasten kasvuun ja voimien palautumiseen.

(Muun muassa Lihastohtorin mukaan noin 45 minuutin ajan treenin jälkeen lihakset vastaanottavat kaikista tehokkaimmin rakennusaineita ja energiaa. Siksi heti harjoituksen päätteeksi palautusjuomana nautittu proteiini on hyödyllistä.)

Aikani hedelmää tuijoteltuani päätin sotkea sen sauvasekoittimella. Sitten päässäni syttyi pieni lamppu ja päätin heittää proteiinijauheen banaanin sekaan.

Kaadoin syntyneen "suklaavaahdon" joukkoon vielä hieman kauramaitoa ja koristelin annoksen kookoslastuilla sekä rusina-pähkinäseoksella. Koskaan proteiinipalautus ei ole maistunut yhtä hyvältä!

Terveellinen voimavanukas

  • 2 kypsää banaania
  • 1/2 dl suklaanmakuista palautusjuomajauhetta
  • 1/2 dl kauramaitoa
  • Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja koristele annos esimerkiksi pähkinöillä ja rusinoilla. Nauti nopeasti, mieluiten 45 minuuttia treenin jälkeen.

Käytätkö sinä palautusjuomaa? Oletko kokeillut käyttää sitä muiden ruokien tai juomien ainesosana?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram