Minä olen varsinainen maakrapu, mutta hiljattain veneretkellä taisin ymmärtää, miksi niin moni suomalainen viettää kaikki lomansa veneillen.

Oma kosketuskohtani mereen oli pitkään vain satunnaiset risteilyt Ruotsin-laivoilla. Toki lapsuudessani lomailimme Kreikassa ja Espanjassa merenrannalla. Mutta Suomen rannat ja Itämeri - se oli pitkään aukko yleissivistyksessäni.

Pääsin ensimmäisen kerran purjeveneen kyytiin kesällä 2011. Se oli yllättävän kivaa mutta mielestäni turhan leppoisaa menoa, kyseinen vene kun oli kunnon kölivene, eikä mikään pikku purtilo.

Jonkun kumman mielenhäiriön ansiosta kävin samana kesänä paikallisen purjehdusseuran järjestämän aikuisten jollakurssin. Silloin sain reilusti tuntumaa suolaveteen ja pienen aavistuksen, kuinka hauskaa vesillä voi olla!

Taisin olla kurssin surkein oppilas - onnistuin jopa kaatamaan jollan ylösalaisin pari kertaa. Silti purjehtiminen jollalla on edelleen yksi jännittävimmistä asioista, joita olen koskaan kokeillut.

Viime viikonloppuna kävimme koko perheellä pienellä veneretkellä. Vaikka vene ei ollut purjevene vaan ihan tavallinen öljysyöppö, meren lumo palasi taas mieleeni.

Suolavesi pärskyi pikkupoikien kasvoille ja tuuli sekoitti tyttöjen hiukset. Aurinko kimmelsi laineilla. Isoja ja pieniä nauratti ihan ilman syytä.

Laidan takaa aukesi kauneutta: punaisia kallioluotoja, merimetsoja, kuusikkoja, hulppeiden kesähuviloiden laitureita ja rantasaunoja.

Meren aaltojen katseleminen rauhoittaa mielen jollain kummalla tavalla. Reissun jälkeen lapsillekin uni maistui sikeästi.

Meri on ääretön, suuri ja salaperäinen. On helppoa uskoa, että jos pääsee veneilyn makuun, merestä ei saa koskaan tarpeekseen.

Sitä paitsi kaikki Suomen aurinkoisimmat kaupungit ovat merenrannalla: Maarianhamina, Kotka, Turku, Hanko. Niille suodaan tilastollisesti eniten auringonsäteitä, mutta rannalla tuuli viilentää auringon poltteen.

Pidätkö sinä merestä? Millaisia kokemuksia sinulla on veneilystä?

Uräidin Ruuhkavuodet myös:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 14-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram