Mekin olemme seuranneet surullisina ja kauhistuneita viimeaikaisia väkivaltaisuuksia Euroopassa,  perheessämme tosin vain aikuiset.

Uskoisin, että olemme pystyneet säästämään lapset suurimmalta ahdistukselta, tosin melkein puolivahingossa. Tajusin juuri eilen illalla, että syynä "uutispimentoomme" on laiska telkkarin tuijottaminen.

Toisissa perheissähän on tapana, että televisio on koko illan päällä. Jäin ihan itsekin hämmästelemään, että meillä ei ole näin.

Illalla moni meistä kyllä nököttää sohvassa, mutta esikoisella on yleensä kirja kädessä, mies hakkaa tietokonetta, kuopus pelaa tabletilla tai leikkii legoilla ja minä räplään kännykkää.

Eipä tuokaan näkymä varsinaisesti vastaa kansallisia terveystavoitteita, mutta viime viikonloppuna näiden tottumusten ansiosta onnistuimme säästämään lapset yleiseurooppalaiselta surulta ja kauhistukselta.

Kävimme tapahtunutta lyhyesti läpi lasten kanssa jutellen. Sanoilla selittäminen tekee kauheistakin asioista vähemmän shokeeraavia.

Olen itsekin viime aikoina hämmästellyt, kuinka voimakas väline kuva on ja kuinka koukuttavaa on erityisesti liikkuva kuva. Minähän olen edelleen tosi innoissani Snapchatista, ja viime viikonloppuna latasin puhelimelleni myös Live Stream -palvelun, Periscopen.

Iso osa näiden palveluiden videomateriaalista on lievästi sanottuna kevyttä. En varsinaisesti saa sen seuraamisesta uusia ajatuksia, näkökulmia tai vertaistukea. Olen oikein ihmetellyt, miksi kuitenkin roikun jatkuvasti noissa palveluissa kaiken maailman teinien videoita tuijotellen.

Vastaus on varmaan liikkuvan kuvan valtava teho ja koukuttavuus. Video, ainakin näissä palveluissa, on niin kätevä, nopea ja aito väline. Minusta on paljon kiinnostavampaa katsella Snapchatin tai Periscopen kotikutoista aineistoa You Tuben viimeisteltyjen videoiden sijaan.

Onnettomuuksissa ja terroriteoissa aito kuva on väline, joka vaikuttaa voimakkaasti tunteisiin. Siksi olen onnellinen, että lapsemme säästyivät näkemästä kuvia Pariisista.

Millä tavoilla ja keinoilla teidän perheessänne on käsitelty viime aikojen tapahtumia lasten kanssa?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Outi Krimou
1/4 | 

Meillä tuo kuopus on jo 12 vuotias ja kun nimi on Mohammed, on näitä asioita pakko käydä läpi. Yksi terroristi-huutelu on vasta takana, miehellä vähän useampi. Olemme yrittäneet lähinnä selittää, että Isis ei tee tekoja uskonnon nimissä vaan kyse on silkasta tarpeesta tuoda hirmuteoilla huomiota kyseenalaiselle liikkeelle. Meillä keskustelussa on myös muut maat, kuten Libanon, Pakistan ym. joihin iskuja on myös tehty,  mutta joista media vaikenee. Olemme puhuneet siitä miten kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, vaikka heistä ei mediassa puhutakkaan. Välillä on haastavaa kasvattaa muslimilasta täällä Suomessa, mutta Suomi on minun kotimaani ja toivon, että tämä nykyinen tilanne ja viha joku päivä helpottaisi.

Lady of The Mess
2/4 | 

Onneksi ei tarvinnut enää käsitellä näitä tapahtumia lasten kanssa - aikuisten nuorten kanssa sentään tarkistettiin, ettei ketään tuttuja ollut juuri nyt Pariisissa. Mutta muistan sen, kun USA:n tornien kaatumisen jälkeen keskustelimme moneenkin kertaan - onneksi myös meillä tuo telkkari silloin pysyi kiinni - mutta kyllä uutisistakin aivan tarpeeksi kauheuksia näki. Jotenkin minusta nykyisin näytetään telkkarissa, netissä ja kuvissa vieläkin raaempia kuvia kuin ennen. Tuo, että itse voi vapaasti ladata niitä kännykällä kuvattuja videoita on tuonut kauheudet lähemmäs. Onneksi myös ne mukavammat asiat.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram