Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet
Nyt matkalaukut on purettu, tuliaiset jaettu ja on aikaa käydä läpi ihana tyttöjen matkamme Lontooseen. Reissu meni hienosti: pysyimme terveinä, mitään ikäviä yllätyksiä ei sattunut ja rahatkin riittivät (melkein).
Ostin Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet
Ainoa miinus studiolla oli tietenkin hintataso. Sisäänpääsy studiolle oli meiltä kahdelta yhteensä noin 80 euroa, studion ravintolassa hot dog, kermakaljatuopit (jotka olivat nannaa!) sekä pieni juustopastavuoka maksoivat yhteensä noin 33 euroa ja studion kaupassa tietenkin hinnat olivat kohdallaan. Tosin esim. kaikki vaatteet olivat kyllä tosi hyvälaatuisia, eli tällä kertaa ei tarvinnut sortua ylihinnoiteltuihin riepuihin.
Lauantaina toivuimme edellispäivän rasituksista. Ajelimme metrolla, punaisilla kaksikerrosbusseilla, ihmettelimme Big Beniä, katselimme maisemia London Eyesta sekä Thamesin jokiristeilyltä ja piipahdimme jopa St. Paul's Cathedral -kirkossa. 
Uraäidin Ruuhkavuodet
Uraäidin Ruuhkavuodet
Lauantai-illaksi olin varannut liput Phantom of The Operaan ja vielä aamulla jännitin, jaksaisiko pieni seuralaiseni sinne enää illalla (varsinkin kun tyttö alun perin suhtautui epäluuloisesti koko ajatukseen oopperasta). Hienosti hän kuitenkin seurasi esityksen ja olin niin onnelinen, kun heti avaussävelten aikana lapsi puristi kättäni ja tuumi, että musiikki on "ihan mieletöntä"! Olen itse nähnyt saman musikaalin Sydneyssä vuonna 1993 ja se on edelleen yksi elämäni kauneimmista esityksistä. Oli hienoa saada elää tuo elämys uudelleen oman tytön kanssa.
Sunnuntaipäivän olimme varanneet museokierrokselle, mutta jo National History Museumin dinosaurukset imivät meistä mehut niin tehokkaasti, että suuntasimme loppupäiväksi Harrodsille. Tavaratalo oli yhtä aikaa masentava ja huvittava elämys, siellähän myydään vain järkyttävän kalliita brändituotteita. Hypistelimme Fashion Lab -osastolla puolihuolimattomasti kivannäköisiä housuja, kunnes vilkaisin hintalappuun: 700 puntaa (noin 1 050 euroa)! Luikimme nopeasti ulos tavaratalosta ja lohduttauduimme vastapäisen kahvilan jättikokoisilla suklaakakun palasilla ihaillen samalla, kuinka joku öljymiljonääri pyrähti tavarataloon Rolls Roycea kuljettavan autokuskinsa kyydissä...
Uraäidin Ruuhkavuodet
Maanantaina ennen paluulentoa ehdimme käydä myös Brittish Museumissa bongaamassa muumiot. Näin jälkikäteen olisi 10-vuotiaan kanssa sittenkin kannattanut museoiden sijaan käydä mieluummin Ripley's Believe it or not:ssa ja esim. London Dungeonissa. Lapsillahan alkaa historiantunnit vasta 5-luokalla, minkä jälkeen museoista saisi enemmän irti.
Uraäidin Ruuhkavuodet

Uraäidin Ruuhkavuodet
Top10 Matkatarjouksen pakettiin kuului majoitus Royal National -hotellissa Russel Squarella. En tiedä, voinko oikein suositella hotellia, sillä matkanjärjestäjän kuvaus ei antanut siitä realistista kuvaa. (Kannattaisi aina uskoa ennemmin TripAdvisoria.) Hotelli on selkeästi budjettimatkalaisten majapaikka, sillä yhden yön hinta on vain noin 80 puntaa eli vajaat 120 euroa, mikä on vähän kun ajattelee kuinka hyvällä paikalla hotelli on. 
Huoneemme oli pieni ja ihan siisti, mutta esim. tytön sängyn huovassa oli vastenmielisiä tahroja. Lisäksi ensimmäisenä yönä huoneen ilmastointi ei oikein toiminut, joten aamuauringon noustua siellä oli kuuma kuin saunassa. Toisena iltana avainkorttimme lakkasi toimimasta ja jouduimme ramppaamaan sen vuoksi vastaanotossa. Henkilökunta kyllä pahoitteli näitä vuolaasti mutta se, mikä minua nyppi eniten, oli aamiaistarjoilu. 
Uraäidin Ruuhkavuodet
Huoneen hintaan kuului "eurooppalainen aamiainen" mikä tarkoitti mysliä, maitoa, paahtoleipää, hilloa, voita ja hedelmänpalasia + kahvia/teetä ja mehua. En ole aikoihin nähnyt noin niukkaa hotelliaamiaista. No, jokin selitys halvoille huoneenhinnoille täytyy olla. 
Englantilainen aamiainen maksoi 5 puntaa ylimääräistä, millä sai paistettuja munia, pekonia, nakkeja, papuja ja "paistettuja tomaatteja" eli käytännössä jonkinlaista kummallista tomaattisoosia. Aamiaistarjoilua hoitava täti oli tosi äkäinen tapaus, eikä antanut minun napata kuvaa tarjonnasta - pelkäsin saavani tukkapöllyä, kun vilautin kameraa tiskin lähellä. Sen sijaan infopisteen henkilökunta hotellin vastaanotossa oli ihan ystävällistä.
Kaikkiaan matkamme oli tosi mukava! Ainoa miinuspuoli tulee mieleen, kun katsoo kukkaroon. Olin ehtinyt unohtaa, kuinka tuhottoman kallista Lontoossa voi olla... Meillä meni kahden ja puolen päivän aikana ruokailuihin ja matkustamiseen yli 150 puntaa eli noin 225 euroa, vaikka emme syöneet mitään ihmeellistä - pizzaa, pastaa, intialaista ja sandwichejä yms. Ja sen päälle tulivat vielä kaikki ihanat pikku ostokset... 
Nyt muistaa taas miksi käy töissä.
---
We had a wonderful long weekend in London with my 10 year old daughter! We visited London Eye, Brittish Museum, National History Museum, Harrods and Warner Bros studios, which was absolutely the best experience of the whole trip (even though slightly overpriced). 
We stayed at Royal National hotel in Russel Square. The hotel was inexpensive and the staff of the reception and concierge services were friendly, but there were nasty stains in a blanket in our bed, the air conditioning in the room didn't work properly and the staff at the breakfast room were not polite. The continental breakfast included in the price was also very basic - no vegetables available! 
All in all we had a lovely trip, despite the fact that we spent quite a lot of money - London is pretty expensive... Never mind, now I've got again new motivation to go to the office in the mornings :)

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Blogger | Facebook | Twitter | Instragram | Bloglovin, | Blogilista |  Blogipolku | vlog @Vlogia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram