Yhteistyössä Minerva Kustannus

Mitä vähemmän minulla on vaatteita, sitä enemmmän ajattelen vaatteita. Uudenvuoden kunniaksi käynnistin pari kunnianhimoista kierräytysprojektia, jotka ovat jo lyhyessä ajassa muuttaneet suhtautumistani turhiin tavaroihin. Eli projekteille kuuluu hyvää, kiitos vain.

333-projektissa ideana on valikoida 33 vaatekappaletta, joita käytän kolmen kuukauden eli yhden "sesongin" ajan. Kolmen kuukauden kuluttua valitaan uudelle kaudelle toiset 33 vaatetta. Toistaiseksi (hmmm... 16 päivää ;) ) olen pärjännyt mainiosti valitsemillani vaatteilla. Joka kerta vaatekaappia kaivellessa on vapauttava olo, koska päivän asun voi valita niukasta valikoimasta. Joku markkinointiguru sanoi kerran, että "happiness is limited amount of choices." Hyvin sanottu.

On kuitenkin hassua, että mitä vähemmän minulla on vaatteita, sitä enemmän ajattelen vaatteita, Mietin jatkuvasti yhdistelmiä ja asukokonaisuuksia ja törmään kiinnostaviin vaatteita koskeviin juttuihin. Esimerkiksi Pienin askelin -blogissa pohdittiin hiljattain oivaltavasti aikuismaista pukeutumistyyliä. Ja ihailen kovasti Ehdoton ehkä -blogin Saaran hillittyjä, tyylikkäitä työasuja.

Itse en ole varmaan vuosikausiin uhrannut ajatustakaan sille, millainen pukeutumistyyli minulla on. Tyylini on varmaan... asiallinen? Neutraali? Tavallinen? Mitäänsanomaton? Saaran kuvia katsellessani aloin pohtia, pukeudunko töihin liiankin rennosti. Olenko oikeasti tyylitön? Millainen haluaisin olla?

Uraäidin Ruuhkavuodet
Valitsin 333-projektiin mm. kolmet farkut, kaksi neuleliiviä ja kolmet kengät. Kuvassa olevien vaatteiden yhteisikä on tuntematon, sillä osa on ostettu käytettynä, Ostin valkoisen kauluspaidan joskus...vuonna 2005? Helmet ja rannekoru on hankittu varmaan vuonna 2006 jostain Lindexistä. Viime kesänä himoitsin laadukkaita pillifarkkuja, mutta ostin vain nämä jollain parilla kympillä H & M:stä. Neule ja Uggit on ostettu kirpputorilta yht. noin 30;lla eurolla.

Työpaikallani on yleistä, että myös muulloin kuin perjantaisin jengi pukeutuu farkkuihin, ellei ole palavereita ulkopuolisten kanssa. Niin minäkin. Laitan hameen tai housupuvun vain, kun haluan tehdä vaikutuksen eli yleensä, jos esiinnyn talon ulkopuoliselle väelle. Urani alkuvaiheessa kyllä pyrin pukeutumaan asiallisesti, hieman ikäisiäni vanhempaan tyyliin, se kun antoi auktoriteettiä. Nyt aloin pohtia, yritänkö kenties jo olla liian nuorekas... Olisi kauheaa, jos vaikka Hipu salaa häpeäisi äitinsä pukeutumista.

Toivon, että 333-projektin avulla vähitellen tulen hankkiutumaan eroon vanhoista, huonolaatuisista vaatteistani ja jätän kaappiin vain laatuvaatteita. Ilokseni sain blogini kautta Minerva kustannukselta uunituoreen,

Olen lukenut usein naistenlehdistä erilaisista vartalotyypeistä mutta silti, ennen tätä opusta, minulle ei selvinnyt, olenko Y vai X. Nyt kirjan kuvien perusteella tulin vakuuttuneeksi, että Y:hän minä olen, olenhan niin leveäharteinen ja lyhytselkäinen. Siksi minulle esim. sopii halterneck-topit ja lantiofarkut. Sain myös ahaa-elämyksen vaatekaapin avainvaatteista, jotka Seppä kuvailee kirjassa. Niistähän minun 33:n vaatteen valikoimani periaatteessa koostuu - siksi tulen pärjäämään hyvin vain 33:lla vaatteella.

Sain Minerva Kustannukselta arvottavaksi teidän lukijoiden kesken yhteensä kolme pukeutumisopasta. Vastaa tähän postaukseen ja kuvaile muutamalla sanalla omaa pukeutumistyyliäsi, niin olet mukana arvonnassa! 

Vastaa siis tähän postaukseen ja ilmoita, monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Muistathan ilmoittaa myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden!
Arvonta päättyy keskiviikkona 28.1.  klo 21. Sen jälkeen ilmoitan onnelliset voitttajat. 

Arpaonnea kaikille!

--------
I started two ambitious recycling projects at the beginning of the year. The 333-project  means that I'll try to survive with 33 pieces of clothes and shoes for three months and then will select another 33 for the next 3 months. This means that I will only wear 132 pieces during 2015.
So far the project has been a relieving experience for me. However, it has made me question my style: do I have a style? Do I dress up too casually at work?
Luckily I received a fresh guide book regarding dressing. There is a lottery going on in my blog until 28th January (9 pm). Minerva Kustannus will distribute three books to the winners of the lottery. 
You can participate by commenting on this blog post. If you comment as an Anonymus, you have one lot, if you like my blog in BloggerBloglovin or Blogilista, you have two lots and if you also like my blog in FacebookInstagram, or Twitter, you have three lots.

Good luck!

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:

Kommentit (28)

5/28 | 

Se olisi sitten kolme arpaa. Oma tyyli on sellainen tavallinen perussiisti. Ei mitään mieleenjäävää tai poikkeavaa. Mustaa ja harmaata. :)

Anonyymi
7/28 | 

Hei,

pukeutumistyylini on rento ja arkinen, kesällä tulee käytettyä monipuolisemmin vaatteita.
Olisi kyllä mukavaa päästä tuohon 33kpl:een vaatemäärään. Uskon, että se todella riittäisi, jos vaatteet olisivat hyvin valittu.
Yhdellä arvalla mukana!

8/28 | 

Kolmella arvalla mukaan. :) Oma pukeutumistyylini on tosi rento, farkut ja neule päällä oikeestaan aina. En osaa yhdistellä oikein mitenkään kivasti mitään muuta, joten ehkäpä kirja tulisi tarpeeseen. :D hippohiiri@gmail.com

10/28 | 

Onpa vaikea kuvailla omaa tyyliä. Pukeudun aika klassisesti, mutta kuitenkin trendejäkin seuraten. Olen itse X-mallinen ja siksi läheskään kaikki trendit eivät vartalomallilleni sovi. Töissä käytän siistejä neuleita /neuletakkeja ja tregginssejä, jos on ihan tavallinen toimistopäivä, kauluspaitoja tai jotain jakkutyyppistä sitten, jos on tapaamisia. Mietin kyllä tarkkaan joka päivä mitä päälleni puen enkä lähde verkkareissa edes lähikauppaan.

Kahdella arvalla mukana arvonnassa. sopivastionnellinen@yahoo.com

14/28 | 

Kolme arpaa uudelle lukijalle ja instassa seuraajalle. Kiva kun liityit blogiini lukijaksi :)
Pukeudun välillä oikein värikkäästi ja sitten on päiviä että olen ihan mustissa :) Kotona tykkään olla jalassa velourit, lisänä rento paita ja villasukat!

Anonyymi
16/28 | 

Minulla ei ole tiettyä pukeutusmistyyliä, ehkä eniten kuvaa sana rento. Kirjasta olisi varmasti minulle hyötyä löytämään oma tyylisuunta.
Mukana yhdellä arvalla. mariah-79@suomi24.fi

17/28 | 

Oma tyylini vaihtelee, kotona se on todella rento, ystävien luona ehkä cozy kuvaisi tyyliäni ja iltaisin taas klassisen tyylikäs. Yhdellä mukana, olisi mielenkiintoista päästä tutustumaan tähän kirjaan!

Anonyymi
18/28 | 

Palasin viime vuoden alussa töihin ja sen jälkeen tyylin kanssa on ollut vähän hakemista. Työssä minulla on työnantajan määräämä suojavaatetus, joten ei tarvitse miettiä sitä puolta. Liikun kodin-työpaikan-päiväkodin välit kävellen tai pyörällä ja silloin arvostan sään mukaista ulkovaatetusta. Ja ne samat ulkovaatteet ovat päällä myös vapaa-ajalla, kun ulkoilemme perheenä paljon.
Mutta sitten haluan pukeutua kaupungille, ystävien tapaamisiin, ulkolounaisiin yms. siististi. Olenkin nyt yrittänyt rakentaa ns. kapselipuvustoa noihin hetkiin. Homma on vielä hakusessa sillä vaatteita on aivan liian paljon ja keskenään niin erityylisiä. En voi edes kuvailla tyyliäni tällä hetkellä :D
Eli kirja todellakin tulisi tarpeeseen.
Mukana yhdellä arvalla.
tipi83@luukku.com

19/28 | 

Olen muodin sekakäyttäjä ja fiilispukeutuja :) Viihdyn istuvissa jakuissa ja mekoissa, mutta myös farkuissa ja huppareissa. Simppeliä ja klassista. Mukana kahdella arvalla!

20/28 | 

Kaksi arpaa mukaan :). Tyylini on aika klassinen, nuorekas ja naisellinen. Tykkään lisätä selkeään tyyliini pieniä jujuja. Ja välillä saatan repäistä väreillä. Ostaa vaikka kirkkaanvihreän takin ;).

Anonyymi
23/28 | 

Lähinnä pukeutumistyyli on tällä hetkellä se mitä kaapista löytyy puhtaana ja siistissä kunnossa puetaan päälle. Haluaisin toki olla sellainen että vaatteet sopisivat aina yks yhteen mutta monesti näin ei ole. Arkena pukeutuminen on siis suht rento koitan sitten panostaa juhlavampiin tilaisuuksiin enemmän. Mukana yhdellä arvalla.
waldomari(at)hotmail.com

Anonyymi
24/28 | 

Pukeutumistyylini on rento, mutta haluaisin olla naisellisempi. Ihana arvonta runoilija_ellu@luukku.com -AnnaMaria-

25/28 | 

TOIVOISIN tyylini olevan pelkistetympi, käytännöllinen (+ helposti muuteltava) ja ehkä jopa muodikas. Nyt se on käytännöllistä, kerroksellista ja pillifarkkupohjaista. ;) Yhdellä arvalla. :) (hiudipii at gmail piste com)

26/28 | 

kolmella arvalla :) samaa saaran projektia olen tässä vuoden (?) päivät seurannut ja jo silloin ajatellut että ryhdyn moiseen itsekin, jahka raskaus+imetystaival on takana. Eli kirja oli mieleen.

Anonyymi
27/28 | 

Tällä hetkellä hoitovapaalla mitä mukavampi sen parempi eli pukeutumistyyli hyvin rento ja olosuhteiden pakosta normaalia vähemmän koruja. Työpukeutuminen on klassinen, ajaton: jakkupukuja, farkkuja, neuletta... Murrettuja värejä vierastan eli yleensä päällä mustaa, sinistä, pinkkiä... Yksi arpa minulle, kiitos!
Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

28/28 | 

Kiva arvonta! Mukana kahdella arvalla. Päiväkirjassani lukee: Haluan olla klassinen, naisellinen, rento ja raikas. Ja sitten tähän vartaloon (A) sopiva vaatetus. Työt lastentarhsnopena vaativat joustavia vaatteita, mutta edustustehtävät, koulutukset, varajohtajan työt, palaverit joka suunnassa vaativat siistiä ja tyylikästä pukeutumista. Että arpa-onni olisi hyvä tähän osoitteeseen. ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram