Levillä aurinko paistaa nyt kirkkaasti, taivas on sininen ja keväthanget ovat parhaimmillaan.

Tämä ajatus nakutti päässäni pari viikkoa sitten päivästä toiseen, eikä vaiennut. Olimme perheen kanssa monena viikonloppuna aikoneet lähteä laskettelemaan pikku hiihtokeskukseen naapurikunnan puolelle, mutta ikinä siitä ei tullut mitään - aina eteen tuli jotain muuta muka tähdellisempää. Ja kun laskettelu on niin kallistakin...

Kun jälleen kerran eräänä lauantaiaamuna kävimme tätä keskustelua, pikkuvanha tyttäreni tokaisi osuvasti: "No te teette sitten kaikkea hauskaa vasta kymmenen vuoden kuluttua, kun olette maksaneet sen asuntolainan. Ja me ollaan silloin muutettu pois kotoa."

Touché.

Yksi asia johtaa toiseen. Olen jo useamman vuoden ajan haaveillut, että pääsisin taas Lappiin pääsiäisen aikaan.

Kun lisäksi päätin hiljattain, että lopetan sitku-elämän ja alan toteuttaa unelmiani, on varmaan helppoa ymmärtää kun kerron, että olemme nyt Levillä. Löysin kohtuuhintaiset lennot ja aika edullisen majoituksen, joten tänne me sitten pyrähdimme äkkilähtönä.

Ex tempore -matkamme on sujunut aivan loistavasti! Aurinko on helottanut joka päivä ja lapset ovat oppineet hienosti laskettelemaan. 

Lapset aloittivat tutustumisen rinteisiin testaamalla yksityistuntia hiihtokoulussa, jonne riensimme melkein suoraan lentokentältä päin. Ja opetus teki totisesti tehtävänsä!

Vaikka 1,5 tunnissa ei ehdi ihmeitä, on aivan eri asia kun vieras aikuinen neuvoo lapselle laskettelun perusniksit. Tuon jälkeen olemme suhailleet vaikeuksitta monentasoisissa rinteissä, puuterilumessa ja jäisillä nyppylöilläkin ja nousseet sujuvasti niin ankkuri- tuoli- kuin myös gondolihisseillä.

Keskeytimme laskettelu-urakan eilen aamupäivän ajaksi, kun vierailimme Levin Huskypuistossa. Sain blogini kautta Levin Matkailu Oy:lta mahdollisuuden osallistua retkelle alennettuun hintaan.*

Retki oli kiehtova ja oikein opettavainen. Huskypuistossa asuu tätä nykyä kuutisenkymmentä elikkoa, joista suurin osa on husky-koiria, mutta joukossa on myös muutamia koirasusia. 

Levin Huskypuisto on toiminut yhteistyössä monen elokuvaryhmän kanssa. Kenties kuuluisin leffoista on kansainvälistäkin mainetta niittänyt Suden Arvoitus, jossa esiintyi puiston henkilökunnan kasvattamia ja treenaamia koirasusia.

Pääsin itse tekemään tuttavuutta erään elokuvatähden kanssa aivan lähietäisyydeltä, kun syötin Kekkonen tulee -elokuvassa "pahiksena" esiintyneelle porolle piparkakkua. Kylläpä tuollaisen "pusun" jälkeen olikin taas mojovaa siirtyä nauttimaan Etelärinteiden kimaltavista hangista.

Ihanaa pääsiäistä kaikille blogini lukijoille! Palataan asiaan viimeistään ensi viikolla.

*Osallistuin retkelle erikoishintaan blogiyhteistyönä.

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | YouTube | Snapchat & Periscope: @ruuhkavuodet

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram