KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Viipurilaisen kotileipomo.

Smoothiet ovat meidän aamu-unisen perheen pelastus. Olin iloinen, kun sain mahdollisuuden osallistua Puhtikaura-kaurapuuterin järjestämään bloggaajien reseptikilpailuun lasteni voima-smoothiella. 

Perheessämme nautitaan aika paljon smoothieita ja juotavia välipaloja, kiireisiä kun olemme. Koulupäivinä ja näin kesäleirien aikaan aamumme ovat suorastaan kaoottisia...

Erityisesti 12-vuotias tyttäreni Venla lähtisi helposti vatsa tyhjänä liikenteeseen, ellei olisi jotain nopeaa tarjolla. 9-vuotias poikani Lauri taas söisi välipalaksi pelkkää leipää ja jättäisi hedelmät koriin, jos saisi yksin päättää syömisistään.

Vihreää voimajuomaa kannattaa nauttia alkukesällä, kun loppukesän tuoreita marjoja ei vielä ole saatavilla. Reseptiin sisältyy ovela juoni: sen avulla saan syötettyä lapsille sellaisia terveellisiä aineksia kuten pinaattia, kiiwiä ja avokadoa, joihin he eivät vapaaehtoisesti koskisi.

Venlan ja Laurin Vihreä Voimajuoma

  • 4 dl light-kookosmaitoa
  • 1-2 dl kauramaitoa toivomastasi rakenteesta riippuen
  • 1 kypsä banaani
  • Purkki ananasmurskaa
  • Puolikas, kypsä avokado pilkottuna
  • Yksi kiiwi-hedelmä pilkottuna
  • Puoli pussia pakastepinaattia
  • 1 tl juoksevaa hunajaa, jos tykkäät makeammasta smoothiesta
  • 1/2 dl Puhtikaura-kaurapuuteria
  • Koristeeksi pinnalle hyppysellinen auringonkukansiemeniä ja muutama mintunlehti 

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Kookosmaitoa ja ananasmurskaa kannattaa pitää hetki jääkaapissa ennen smoothien valmistusta, sillä Puhtikaura-kaurapuuteri sekoittuu parhaiten kylmään nesteeseen. Reseptistä tulee noin litra smoothieta.

Smoothie kannattaa nauttia mahdollisimman nopeasti, koska valmistuksen jälkeen Puhtikaura-kaurapuuteri turpoaa ja siitä voi tulla jämäkkää, liisterimäistä massaa. Tämän ominaisuuden ansiosta kaurapuuteri pitää nälän loitolla pitkään; se toimii samalla tavalla myös vatsassa.

Puhtikaura on hienojakoista täysjyväkaurajauhetta, joka on valmistettu kauran ytimestä. Viipurilaisen Kotileipomon valmistama tuote voitti sillä vuonna 2016 Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailun.

Kaurajauheessa on runsaasti ravintokuitua ja proteiinia, eikä se sisällä lisättyä sokeria. 100 grammassa puhtikauraa on 351 kaloria.

Venlan ja Laurin Vihreä Voimajuoma on kunnon terveyspommi: kauran hyvien ominaisuuksien lisäksi avokado tuo siihen pehmeitä rasvoja ja E-vitamiinia, kiiwi C-vitamiinia, pinaatti rautaa ja ananas A-vitamiinia.

Resepti sopii myös vegetaristille. Täysin vegaaninen välipala se on, jos jättää ainoan eläinperäisen ainesosan eli hunajan pois.

Kookos- ja kauramaito antavat voimajuomaan lempeän maun, ananas raikkautta ja hunaja lasten suosimaa makeutta. Terveellinen pinaatti tekee smoothiesta kivanvärisen mutta ei maistu juuri miltään.

Nautitaanko teidän perheessä paljon smoothieita? Oletteko kokeilleet Puhtikaura-kaurapuuteria?

Kommentit (2)

Minna M/kiljustenblogi

Kaurapuuteri on testaamatta. Smoothieita juodaan usein välipalalla. Tämän hetken smoothie-suosikki on kookosmaito, mango, banaani, avocado-smoothie. Tosin lapset eivät tiedä tuosta avocadosta... Aurinkoisia kesäpäiviä teille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 42-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestintäkonsultti. 13-vuotias Venla on Kirkkonummen kuntalähettiläs, joka näyttelee, laulaa ja kirjoittaa.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää keski-ikäisen ja teinin elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!
Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram