Perheen mielestä työmatkalla tärkeintä on tietenkin tuliaiset. Itse olen ottanut periaatteeksi, että päiväreissuilta en enää tuo tuliaisia - muuten päätyisin harvinaisen nopeasti vararikkoon. Yön yli kestäviltä matkoilta pethe kuitenkin osaa jo odottaa lahjuksia.

Hessu muistaa tuliaiset aina parhaiten. Hiljattain sanoin, että tuon tuliaisiksi vain jotain pientä. "Keskikokoinenkin käy", poika ehdotti.

Tällä kertaa kun aikaa oli, päätin paneutua tuliaisasiaan tavallista huolellisemmin ja kävin järjestelmällisesti läpi Tukholman, Brysselin ja Kööpenhaminan lentokenttien lastenvalikoimat. Kaikilla kentillä yhteistä on ylitarjonta aikuisten merkkivaatteista sekä makeisista, alkoholista ja savukkeista. Mutta joka kentältä löytyy myös muutama lastenputiikki.

Tukholman Arlandassa matkalla F-porteille löytyy kauppa, jossa on potentiaalia: lelukauppa World of Toys, jonka valikoimassa on muutakin kuin perinteistä krääsää. Esimerkiksi sieltä löytyvää iloista Peppi Pitkätossu -kamaa voisin jopa ostaakin lapsille, mikäli löytyisi kokoja. Hetken harkitsin myös helppoa ratkaisua: sortumista tax free -myymälän vaihtoehtoihin, mutta sitten päätin kuitenkin jatkaa tutkimusmatkaa.

Pippi
World of Toysissa Peppi-t-paidan hinta on kohtuullinen: 179 kruunua eli noin 19 euroa.
Hajuvesi
Joko Hipu kaipaisi omaa hajuvettä? Ei kai sentään, lapsille tarkoitetut hajuvedet ovat yleensä turhan imeliä.

Karkit
Karkit olisi helppo tuliainen, mutta ne voisivat olla peräisin mistä vaan.

Brysselistä pitäisi tietenkin ostaa suklaata, jota kehutaan maailman parhaaksi. Lisäksi lentokentällä pian turvatarkastuksen jälkeen on houkutin, joka minun olisi syytä kiertää kaukaa: Desigualin myymälä. Kiersin sen läpi sillä verukkeella, että etsin Hipulle jotain pientä. Voin onnitella itseäni siitä, että mitään ei tarttunut mukaan. Käytämme Hipun kanssa osin jo samoja vaatteita, mikä tuo tällaisiin houkutuksiin vielä lisäkertoimen.
A-porttien lähellä on myös lelukauppa, jonka innovatiivinen nimi on Toys. Toisessa päässä on vielä villimpää nimipolitiikkaa edustava Kids Fashion. (Belgit eivät todellakaan ole tuhlanneet mielikuvitusta näiden kauppojen nimeämiseen.) Kaukaa katsottuna lelupuoti on tylsä, mutta yllättäen sieltä löytyikin yhtä sun toista houkuttelevaa.
Desigual-myymälä
Desigualin lentokenttämyymälässä Brysselissä hinnat alkoivat 29 eurosta, jolla olisi saanut t-paidan. Ihanat pitkähihaiset t-paidat maksavat vajaat 80 euroa, kuten muuallakin.
suklaa
Godiva on maailmankuuulu suklaamerkki.
Barbi
Toys-lelukaupasta löytyi vähän villimmänpuoleisia barbeja.

matkalaukku
Lapsen matkalaukun hinta Toysissa oli euroissa vajaat parikymppiä.
Olen aina tykännyt Kööpenhaminan lentokentästä ja sen liikevalikoimasta. Hyvä niin, sillä useimmat työmatkani kulkevat sen suuntaan. 
Köpiksessä piipahdan yleensä hauskassa sekatavarakaupassa Tigerissa, josta lapsille on monesti löytynyt yhtä sun toista kivaa pikkukamaa. Niiden kohdalla lasten saaman hyvän mielen suhde hintaan on hyvin kohtuullinen. 
Myös Köpiksen Lego-puoti on pakko aina katsastaa. Tällä kertaa vilkaisin myös Molo-nimisen lastenvaateliikkeen valikoimaa, mutta eihän siellä enää Hipun kokoja ollut.
Kööpenhamina
Tigerista tuliainen irtoaa muutamalla eurolla. Meidän lapset rakastavat tällaista pikkukamaa.

Kööpenhaminan lentokenttä
Tämän vaatekaupan nimi voi suomalaisen korvaan kalskahtaa kaksimieliseltä. Vaan sellaiset mielleyhtymäthän ovat vain kuulijan korvissa...

Vaatekauppa
Tähtipaita maksaa Molo-liikkeessä 280 Tanskan kruunua eli 37 euroa.
Lego
Legoja Köpiksen kentältä saa 17-135 euron hintahaarukassa.

Luonnollisesti tuliaiset ovat lapsille tärkeitä. Miksi ne sitten ovat minulle tärkeitä? Yritänkö lahjuksilla hiljentää poissaolon aiheuttamaa huonoa omatuntoani? No totta kai.

Joka työmatkalla painiskelen ikävän ja syyllisyydentunteiden kanssa. Vaikka reissut eivät ole mitenkään vapaaehtoisia koen, että ne ovat pois lapsilta. Onneksi meillä kuitenkin turvaverkot pelaavat - esimerkiksi tämän reissun ajaksi isovanhemmat tulivat koko ajaksi kotiimme lapsia ilahduttamaan.

Tätähän äitiys viime kädessä on: pyrkimystä kasvattaa lapset pärjäämään ilman sinua, eikä niinkään pyrkimystä tehdä itsensä välttämättömäksi. Toivottavasti ikävä on isoin minun päässäni.
No mitä sitten ostin lapsille? Sieltä Brysselin Toys-kaupasta löytyivät nämä hauskat pikkutiedemiehen pakkaukset. Tänään kokeillaan niitä yhdessä - onhan vapaapäivä ja koko perhe taas yhdessä!

KidsLabs
Nämä pikku-tiedemiehen pakkaukset maksoiva15 euroa. Toivottavasti lapset tykkää!

Kommentit (4)

1/4 | 

Kivat tuliaiset löysit! Meillä taitaa olla pari vastaavaa pakkausta. Desigualin liike olisi varsinainen houkutus....

2/4 | 

Lapset tykkäsi! :) Ostin melkein yhden ihanan Desigualin vihreän neuleen koska uskottelin itselleni että se tulisi Hipulle. Mutta pelkkää itsepetostahan se olisi ollut... Ei Hipu edes tykkää vihreästä.

3/4 | 

Tuo Desigualin liike olisi ihan turma, minä ostaisin varmaan visankin piikkiin asti. Heti aloin miettimään meidän reittiä suomeenpäin....mistä löydän sellaisen liikkeen. Ja olipa tuossa Peppi Pitkätossu kaupassa ihana mekko tytölle. Minulla ei ole oikein koskaan ollut aikaa lentokenillä, ainoastaan Suomen päässä. Istanbulin kentällä on joskus ollut aikaa ja siellä oli niin paljon ihmisiä että yritti pysyä jossakin sivummalla. Muuten on kentät suurinpiirtein juostu läpi :)

Kiva postaus taas, kiitos!

4/4 | 

Kiitos kommentista! :) Minäkin yleensä yritän lentää suoraan tai ainakin mahdollisimman lyhyillä vaihdoilla. Se on toki ykkös-preferenssi. Mutta kun tällä kertaa se ei onnistunut, yritin kääntää tappion voitoksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram