Aloitin tällä viikolla uudessa duunissa. Tuntuu, että elämä on ollut aikamoista pyöritystä, vaikka olenkin itse asiassa saanut ihan pehmeän laskun eli sopivassa suhteessa perehtymistä ja työtehtäviä.

Olen ollut iltaisin tosi uupunut. Olin unohtanut, miten väsyttävältä tuntuu, kun kaikki on uutta: reitit, tilat, ihmiset, asiat. Se imee tehokkaasti mehut.

Kysyin aikaisemmassa postauksessani vinkkejä työpaikan vaihtajalle jaksamiseen ja erityisesti työn ja perheen yhteensovittamiseen. Kiitos kaikille, jotka lähettivät vinkkejä meilillä tai muuta kautta!

Listasin muiden vinkit ja omani tähän. Kenties näistä on hyötyä myös jollekin toiselle, joka on samassa tilanteessa kuin minä.

Ylös ja ulos!
Huomasin jo lapsia odottaessani, että ulkoilmalla on maaginen vaikutus. Kun joka päivä hieman haukkaa happea, mieli virkistyy kummasti. Tällä viikolla olen pakottanut töiden jälkeen itseni ulos koiran kanssa jopa kaatosateessa ja silti reippailu on tuntunut hyvältä. Ulkoiluhan on vain pukeutumiskysymys!

Ethän skippaa liikuntaa?
Tämä kohta on helppoa skipata uudessa elämänvaiheessa kun tuntuu, ettei energiaa riitä mihinkään. Itse kuitenkin pujahdin jo eilen kuntosalille, mikä irrotti ajatukset päässä mylläävistä uusista asioista todella tehokkaasti.

Laita kalenteri piippaamaan
Minä olen hälytysaddikti. Uudessa duunissa on helppoa ihan huomaamattaan  jäädä kököttämään työpöydän ääreen, kun kaikki mielenkiintoiset asiat imaisevat mukanaan. Tämän ehkäistäkseni olen ottanut käyttööni kimpun puhelimen kalenterihälytyksiä: puhelimeni piippaa noin 15 minuuttia ennen kuin pitäisi lähteä töistä, jotta ehtisi ajoissa kotiin.

Työpäivän jälkeen puhelin piippaa myös 1,5 h ennen kuin pitäisi mennä nukkumaan ja uudestaan tuntia ennen ja taas 30 min ennen ja vielä silloin, kun pitäisi olla jo sängyssä. Näin varmistan, etten unohdu illlalla huomaamattani roikkumaan esim. somessa.

Listaa päivän työt
Tämä vinkki pätee missä tahansa vaiheessa työuraa. Snapchatissa @eskomorko-niminen snappaaja muistutti minua siitä, kiitos hänelle! Paras tapa varmistaa, että päivät eivät veny, on kirjoittaa ylös listaksi päivän aikana hoidettavat asiat.

Aikoja sitten sain eräältä kokeneelta konkarilta samansuuntaisen neuvon, jota ajattelen usein vaikka en aina noudatakaan. Hän sanoi, että pyrkii listaamaan kolme tärkeintä tehtävää, jotka päivän aikana on hoidettava. Jos niiden lisäksi saa aikaan jotain muutakin, on kaikki plussaa.

En tiedä, onko useimmissa organisaatioissa kolme mitenkään tarpeeksi näinä nykyisinä oravanpyöräaikoina, mutta aika lähellä totuutta se on. Päivän palavereiden sun muiden välissä on harvoin mahdollista hoitaa kunnolla enempää kuin kolme asiaa.

Ajoissa sänkyyn
Tämä neuvo on oma akilleenkantapääni. Meidän lapset menevät jo sen verran myöhään nukkumaan, että minulla on tapana roikkua hereillä aivan liian kauan (kts. edeltävä vinkki).

Olen jotenkin tottunut siihen, että tarvitsisin ihan vain oman pääni kanssa mielellään tunnin verran hiljaista mietiskelyaikaa sen jälkeen, kun päivän härdellit ovat ohi. Lisäksi tässä vaiheessa iltaa olisi mukavaa vaihtaa myös miehen kanssa hieman enemmän kuin kaksi sanaa. Sitten kello onkin yli puolenyön ennen kuin huomaakaan...

Oletko sinä testannut vastaavanlaisia vinkkejä uudessa elämänvaiheessa? Vai ovatko jotkut aivan toiset säännöt tepsineet paremmin?

Uräidin Ruuhkavuodet myös / Follow my blog also at:
Facebook | Twitter Instragram | Pinterest | Bloglovin | Blogipolku | Blogit.fi  | Google+ | Snapchat: ruuhkavuodet

Kommentit (4)

Periaatteen Nainen (www.periaa...
2/4 | 

Ja mun mielestä tämä pätee mullekin, vaikka olen kohta työtön :D. Olen huomannut monilla tutuilla olevan nykyään hälytys nukkumaanmenoa varten, ja pitäisi kai itsekin alkaa harrastaa niitä. Tehostaisi varmasti myös iltaisin ajankäyttöä...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Blogissa Aino-äiti ja Venla-tytär yrittävät pysyä sovussa itsensä, toistensa ja ympäröivän maailman kanssa. 44-vuotias Aino on joogaopettaja ja viestinnän ammattilainen. 15-vuotias Venla näyttelee, laulaa ja kirjoittaa mielellään.
Hyvinvointia, kauneutta, kasvisruokaa, eettistä kuluttamista, työtä ja haaveita – sitä kaikkea sisältää äidin ja tyttären elämänmakuinen lifestyle-blogi.

Bloggaajiin saat yhteyden tästä. Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017
2016
2015

Kategoriat

Instagram